Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 15 (5222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În 2012

Maşini de lux şi utilaje de peste 500.000 de euro, furate din străinătate, găsite la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vehicule de lux şi utilaje în valoare de peste 500.000 de euro, semnalate ca fiind furate la nivel naţional, au fost identificate şi indisponibilizate pe raza judeţului în cursul anului trecut, a transmis ieri Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Poate cea mai importantă acţiune pe această linie a poliţiei a avut loc în luna aprilie 2012, când oamenii legii au descins la Hancea - Vereşti, făcând mai multe percheziţii la locuinţele unor indivizi bănuiţi că fac parte dintr-o reţea de traficanţi cu maşini de lux furate din România, dar şi din străinătate.

La acea vreme a fost arestat preventiv un anume Cezar Stănescu (31 de ani), în curtea căruia, susţin oamenii legii, au fost găsite trei maşini despre care există date certe că ar fi fost furate de pe teritoriul unor state europene, un BMW X6, un BMW X5 şi un BMW seria 5.

În timpul percheziţiei, casa lui Stănescu a fost înconjurată de zeci de romi care i-au atacat pe poliţişti, suspectul reuşind să fugă în ambuscada creată. Ulterior, însă, Cezar Stănescu s-a prezentat la audieri, fiind arestat preventiv, însă a fost eliberat după aproximativ o lună.

Tânărul din Hancea a fost pus sub acuzare pentru că ar fi înşelat doi bărbaţi, unul din Rădăuţi, celălalt din Botoşani, cărora le-a vândut, în decembrie 2011 şi martie 2012, două autoturisme furate, un Mercedes C 220, respectiv un Mercedes C 320, contra sumelor de 40.000 de lei, respectiv 15.000 de euro.

Una dintre maşini avea seria de şasiu poansonată în fals, iar cealaltă seria de caroserie falsificată, fiind vândută cu ajutorul unor înscrisuri falsificate.

La vremea respectivă, pe lista suspecţilor era şi un afacerist din Dumbrăveni, un anume Mihăiţă Musteaţă (37 de ani), în curtea căruia s-au găsit alte două maşini suspecte, un BMW X 6 şi un Volvo V60.

În urma percheziţiilor în acest dosar, poliţiştii au ridicat şapte autoturisme de lux, estimate la circa 250.000 de euro.

 

Autoutilitare furate, de 170.000 de euro, în garajul unei societăţi de construcţii

Un alt caz identificat de poliţişti în cursul anului trecut este cel al autoutilitarelor furate găsite înregistrare la societatea de construcţii Test Prima.

În luna septembrie a anului trecut, au fost identificate la punctul de lucru de la Bilca al societăţii respective două autoutilitare de 160.000 de euro, care figurau sustrase de pe teritoriul Italiei.

Două zile mai târziu, la punctul de lucru de la Milişăuţi al aceleiaşi societăţi a fost găsită o altă autoutilitară furată, un autotractor în valoare de circa 10.000 de euro, folosit la transportul de balast. Autotractorul era înmatriculat din decembrie 2008 şi figura ca furat din Italia în ianuarie 2008.

Patronul Test Prima, Viorel Juravle, s-a ales cu dosar penal pentru tăinuire.

Culmea, în septembrie 2010, tot la Test Prima şi tot de la punctul de lucru de la Bilca al societăţii sucevene, a fost găsită o altă betonieră care figura furată tot din Italia, în iunie 2008.

Viorel Juravle a declarat de fiecare dată că are acte în regulă pe acele maşini, mai ales că autoutilitarele au trecut de filtrul Registrului Auto Român (RAR), fiind înmatriculate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini de lux şi utilaje de peste 500.000 de euro, furate din străinătate, găsite la Suceava.
 Vizualizări articol: 6280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 7 voturi
Maşini de lux şi utilaje de peste 500.000 de euro, furate din străinătate, găsite la Suceava4.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum ati ajuns la aceasta concluzie ??? trimis de
(21 ian 2013, 11:16:43
"Autotractorul era înmatriculat din decembrie 2008 şi figura ca furat din Italia în ianuarie 2008."
2.   * trimis de
(21 ian 2013, 15:00:52
Acum ma pregatesc sa scriu cateva "versuri".
Mai intai trebuie sa-mi iau pastilele. Stiu ca abia asteptati sa cititi ineptiile mele, asa ca voi fi rapid.
3.   Aaaaa trimis de
(21 ian 2013, 20:36:51
ssssssccccccccc
4.   Informatie utila trimis de
(21 ian 2013, 21:01:13
Politia ar putea face la Cumparatura niste panouri rezistente si ar putea trece urmatoarele adrese pe ele:
stolencars24.eu/retrieve.php
igpr.ro/furtauto/furtauto.aspx
vin-info.com

Oamenii si-ar verifica singuri masinile inainte de a le cumpara si ar anunta politia daca ceva e in neregula.
5.   Legi ...ca la noi. trimis de
(21 ian 2013, 22:16:16
Daca s-ar verifica amanuntit fiecare utilaj , sau cap tractor aflat in parcul firmelor de constructii de pe raza judetului si nu numai , surprizele ar fi URIASE!
Dar deocamdata nu se doreste , atata timp cat cei in cauza ''sponsorizeaza '' pusculita de partid a celor aflati la guvernare.
S-ar parea ca ''defunctul'' BOC a avut totusi ''cohones'' si inainte de a ''abdica'' a dat o hotarare de guvern ,prin care orice utilaj inmatriculabil(!) nou sau second hand cumparat , trebuie obligatoriu sa treaca prin RAR(care RAR ar trebui sa-si faca treaba serios si fara spagi!).
Dar a ramas incerta situatia celor neinmatriculabile(excavatoare, miniexcavatoare,dragline,incar frontale statii de sortare mobile, concasoare etc), care se fura pe capete din EU.....si ajung la noi, in Romanika.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei