Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 14 (5221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În Burdujeni

Expoziţie cu cele mai frumoase exemplare ale crescătorilor de porumbei, iepuri şi păsări de curte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de vineri şi până duminică inclusiv, la parterul complexului comercial Orizont Plaza din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava (lângă fostul magazin Billa), se desfăşoară cea de-a treia ediţie a expoziţiei de porumbei, iepuri şi păsări de curte ale crescătorilor din cadrul Asociaţiei crescătorilor de păsări şi mamifere mici de curte „Fantezia – Ţara de Sus”.

Astăzi, programul este de la ora 9.00 la ora 18.00, iar duminică, de la ora 9.00 la ora 15.00, iar biletul de intrare pentru adulţi este de 3 lei, iar pentru studenţi şi elevi de 1 leu, pentru preşcolari intrarea fiind gratuită.

Expoziţia este şi cu vânzare, astfel încât toţi cei care doresc să cumpere unul dintre sutele de exemplare expuse pot negocia direct cu crescătorii prezenţi.

„Am expus ca de fiecare dată aproape 700 de vietăți, în principal porumbei, găini de rasă, iepuri, păsări de curte, începând cu fazani, păuni, raţe, gâşte, turturele... o mare diversitate, pentru toate gusturile, şi pentru cei tineri, şi cei în vârstă, dar mai ales pentru copii”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Fantezia – Ţara de Sus”, doctorul Romeo Uşurelu.

Asociaţia numără în prezent peste 40 de crescători, mare parte din judeţul Suceava, dar şi crescători din judeţele Botoşani, Neamţ şi Iaşi.

Unul dintre aceştia este suceveanul Ioan Cristian Câtea, care de aproximativ doi ani şi-a amenajat o fermă de iepuri şi are în prezent peste 200 de exemplare.

Câtea a câştigat recent la o expoziţie naţională, la Craiova, cinci titluri de campion naţional cu iepurii săi.

„Nu sunt greu de crescut, dar implică ceva timp şi atenţie, pentru că iepurele este destul de gingaş din punct de vedere al sănătăţii. Ca întreţinere, ca mâncare, doar nutreţ şi apă”, explică crescătorul sucevean care şi-a adus „campionii” la expoziţie.

Pentru cei care vor să cumpere exemplare ale crescătorilor, preţurile variază de la câteva zeci de lei până la câteva sute de euro, iar pasionaţii care vor să înceapă o afacere în acest sens pot primi informaţii preţioase chiar de la cei care se ocupă de ani de zile cu creşterea iepurilor, a porumbeilor ori a păsărilor de curte.

Dragoş Guliciuc e arbitru de iepuri, găini şi porumbei, pentru a stabili campionii fiecărei rase în parte. „Sunt exemplare foarte frumoase, în comparaţie cu multe alte expoziţii din ţară, mi se pare o expoziţie destul de frumoasă, cu animale şi păsări de o calitate foarte bună”, e de părere Dragoş Guliciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie cu cele mai frumoase exemplare ale crescătorilor de porumbei, iepuri şi păsări de curte.
 Vizualizări articol: 3171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
Expoziţie cu cele mai frumoase exemplare ale crescătorilor de porumbei, iepuri şi păsări de curte4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei