Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incendiator

Un piroman a băgat spaima într-un sat întreg după ce a pus foc în trei gospodării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Seara de luni a adus câteva ore de groază pentru sătenii din Humoreni-Comăneşti, după ce un individ cu probleme psihice a incendiat una după alta trei gospodării. În timp ce pompierii stingeau primul foc, la gospodăria de peste drum a izbucnit un al doilea incendiu, urmat de un al treilea la o gospodărie aflată la aproximativ două sute de metri distanţă. Spaima oamenilor s-a domolit după câteva ore, când poliţiştii l-au reţinut pe autor, acesta fiind dus direct la Secţia de Psihiatrie de la Burdujeni. 

 

A împrăştiat motorină şi a dat foc

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava alarma s-a dat în jurul orei 19.30. Primul incendiu, foarte puternic, a cuprins o şură şi o bucătărie, fiind stins în aproximativ două ore. Înainte ca primul foc să fie stins în totalitate a izbucnit şi incendiul de peste drum. Imediat panica s-a instaurat printre oameni.

Magdalena Lidvinchievici, proprietara celei de-a doua gospodării incendiate, a descris clipele de coşmar.

“Întâi a ars la o vecină, noi eram ocupaţi acolo, iar el pe de altă parte a dat foc la mine. A mai dat apoi foc la altă femeie, la alta a deschis porţile, tot la o văduvă, îşi bate joc de noi”, era disperată femeia.  

Mirosul de motorină persistent a lămurit în scurt timp modul în care a acţionat incendiatorul. Au fost identificate apoi şi urmele lăsate în zăpadă de incendiator când s-a deplasat la locul faptelor. 

 „După ce am stabilizat focul la prima casă, am văzut că iese fum din spatele şurii la o vecină de peste drum Am strigat <Arde! Arde>!. Erau şi urmele lui de la o casă la alta”, a povestit unul dintre localnici, Constantin Aniţe.

Pentru a stinge cele trei incendii în Humoreni au intervenit pompierii de la Garda de Intervenţie Solca şi echipaje de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Arbore, Botoşana, Cajvana, Cacica şi Todireşti.

Intervenţia acestora nu a fost deloc uşoară, mai ales că au fost nevoiţi să acţioneze pe mai multe fronturi, iar rezervele de apă erau la un moment dat limitate.  

Din fericire, incendiile au fost stinse înainte de a afecta şi casele din gospodării. Au ars mai multe anexe, furaje şi diferite bunuri din interior, pagubele fiind mult limitate.  

 

Piromanul, un bolnav psihic care nu şi-a luat pastilele

La faţa locului au ajuns criminalişti ai poliţiei şi „mascaţi” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. După urmele lăsate prin zăpadă, poliţiştii au ajuns în scurt timp la suspectul principal. Bărbatul în vârstă de 55 de ani, domiciliat în Rădăuţi, dar care stătea fără forme legale în Humoreni, a fost ridicat de la domiciliu. Bărbatul era în stare avansată de ebrietate şi a fost internat la Secţia de Psihiatrie de la Burdujeni.

Piromanul este cunoscut cu afecţiuni psihice de trei ani, suferind de tulburări psihice grave delirante. Când şi-a mai revenit, bărbatul a declarat că nu a mai luat tratamentul prescris de medici de patru zile, iar luni a consumat alcool. El şi-a justificat acţiunile de incendiere prin consumul exagerat de alcool, cu atât mai mult cu cât în cazul bolii sale medicii i-au interzis cu desăvârşire să pună gura pe rachiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un piroman a băgat spaima într-un sat întreg după ce a pus foc în trei gospodării.
 Vizualizări articol: 1658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un piroman a băgat spaima într-un sat întreg după ce a pus foc în trei gospodării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei