Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2012 - Anul XVII, nr. 291 (5196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mii de elevi acasă

Troienele au pus lacăte la 19 şcoli şi 23 de grădiniţe din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mii de elevi şi de preşcolari, din 19 unităţi de învăţământ primar şi gimnazial şi din 23 de grădiniţe din judeţul Suceava, au stat ieri acasă din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile. Troienele, drumurile impracticabile, distanţele mari pe care şcolarii le aveau de parcurs până la şcoală, toate au determinat conducerile unităţilor de învăţământ din localităţile Breaza, Brodina, Ulma, Zvoriştea, Gura Solcii şi Fântânele să ia decizia de a suspenda orele de curs pentru ziua de marţi, asta după ce, luni, elevii au stat acasă ca urmare a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a închide toate cele 823 de unităţi de învăţământ din judeţ.

În comuna Fântânele, săptămâna a început cu şcolile închise. Aproximativ 700 de preşcolari şi elevi din trei grădiniţe şi patru şcoli au stat acasă şi luni, şi marţi. Directorul şcolilor din această comună, Mihai Silviu, a declarat că „atunci când am decis să menţinem şcolile închise şi marţi, s-a ţinut seama de mai multe motive. Avem drumuri înfundate şi impracticabile şi abia azi primăria a reuşit să elibereze arterele principale.” De asemenea, potrivit directorului de la Fântânele, 150 de copii din această localitate fac naveta până la şcoală. „Avem 150 de copii navetişti, care ar fi trebuit să vină la şcoală prin troiene. Ar fi ajuns uzi la picioare şi nu poţi să-i ţii apoi aşa la ore. Decât să se îmbolnăvească, am decis că e mai bine să ţinem şcoala închisă încă o zi”, a spus Mihai Silviu.

Nu numai elevii sunt navetişti la Fântânele, ci şi cadrele didactice. „Avem şi un număr de 16-18 cadre didactice care fac naveta, iar autobuzul care le transportă avea întârzieri mari, fiindcă drumul judeţean 290 era greu practicabil”, a mai declarat directorul din Fântânele.

 

Astăzi toţi elevii se întorc la ore

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat că „faţă de situaţia de luni, când toate şcolile au fost închise, azi (n.r. - marţi), majoritatea şcolilor au fost redeschise, cu excepţia unităţilor din şase localităţi situate la distanţe foarte mari, cu drumuri impracticabile, în general din zonele de munte”.

Astăzi, Inspectoratul Şcolar Suceava a anunţat că toate unităţile de învăţământ din judeţ îşi reiau activitatea şi nici o şcoală nu va mai avea orele suspendate. „Inspectoratul Şcolar a solicitat conducerilor de şcoli să trateze cu obiectivitate situaţiile în care elevii nu pot ajunge la ore din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a căilor de acces înzăpezite. De asemenea, directorii vor semnala autorităţilor locale situaţiile în care elevii nu pot ajunge la şcoală ca urmare a înzăpezirii drumurilor”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Troienele au pus lacăte la 19 şcoli şi 23 de grădiniţe din judeţ.
 Vizualizări articol: 2342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Troienele au pus lacăte la 19 şcoli şi 23 de grădiniţe din judeţ5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei