Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Uzină

Accident la intrarea în Suceava, după ce un microbuz cu persoane a derapat şi s-a izbit într-un autoturism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un microbuz de transport persoane care efectua o cursă regulată pe ruta Liteni-Suceava a fost implicat într-un accident rutier la intrarea în municipiul Suceava, în curba din zona Uzinei Electrice. Şoferul microbuzului a derapat pe carosabilul acoperit cu mâzgă şi a pătruns pe sensul opus de mers, lovind un autoturism care circula regulamentar. Grav este că microbuzul aparţinând firmei de transport persoane Intertrans avea ambele cauciucuri din faţă uzate, cel puţin unul dintre ele fiind într-o stare foarte proastă. În urma accidentului, două femei, pasagere în microbuz, au fost rănite uşor.

 

A derapat în curba strânsă de la Uzină

Accidentul s-a petrecut ieri, la ora 11.52, pe strada Mitropoliei din Suceava. Microbuzul Volkswagen LT al firmei care deţine licenţa de transport pe traseul Suceava-Liteni venea dinspre Ipoteşti spre Suceava. La volan se afla Marin Mihalache, în vârstă de 53 de ani, din Liteni, iar în maşină se aflau şapte pasageri. Şoferul a derapat în curba strânsă din faţa Uzinei, intrând în autoturismul Opel Corsa condus din sens opus de Cezar Siminic, în vârstă de 42 de ani, din Suceava. Ambulanţele ajunse la faţa locului au preluat două pasagere din microbuz, una în vârstă de 34 de ani, din Liteni, şi una de 21 de ani, din Bosanci. Prima a fost diagnosticată cu fractură de piramidă nazală, iar a doua cu o plagă la buză, leziuni uşoare, care nu au necesitat internare.

 

Anchetă poliţie şi ISCTR: „Cel puţin pe partea stângă faţă cauciucul lasă de dorit”

La faţa locului au ajuns poliţişti rutieri, care au demarat o anchetă. De asemenea, fiind vorba de un accident rutier în care a fost implicată o maşină de transport persoane, a fost sesizat şi Inspectoratul de Stat pentru Control al Traficului Rutier (ISCTR).

Conform anchetei Poliţiei Rutiere, cauza producerii accidentului este viteza neadaptată la carosabilul acoperit cu zăpadă apoasă. Ancheta poliţiei a mai scos în evidenţă şi faptul că microbuzul, deşi echipat cu pneuri pentru iarnă, avea cauciucul din stânga faţă uzat.

Inspectorul ISCTR ajuns la locul accidentului, Dan Costea, a confirmat şi el problema. Acesta a declarat: “Maşina de transport persoane pleacă în inspecţie la Registrul Auto Român şi acolo se va constata exact ce probleme sunt. Cel puţin pe partea stânga faţă cauciucul lasă de dorit”.

 

 “Mă pregăteam să intru în curbă şi dintr-odată microbuzul a alunecat, a venit direct în mine ...”

Şoferul autoturismului Opel, care a scăpat fără leziuni de pe urma impactului, era şi el revoltat de starea microbuzului care l-a lovit.

Cezar Siminic a declarat: „Mă pregăteam să intru în curbă şi dintr-odată microbuzul a alunecat, a venit direct în mine, nu ştiu dacă şoferul a mai apucat să pună frână. Nu avea viteză mare, cam 30 de kilometri la oră, însă cauciucurile microbuzului sunt şterse, sunt inconştienţi aceşti şoferi, cauciucurile nu-s bune deloc.”

Bărbatul era totuşi bucuros că a scăpat uşor de pe urma accidentului, fiind convins că a avut mare noroc.

Vizibil iritat, şoferul microbuzului a refuzat să comenteze starea maşinii sale şi mai ales cea a pneurilor.

Poliţiştii i-au verificat cu etilotestul pe ambii şoferi implicaţi în accident şi a rezultat că nu au consumat alcool.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident la intrarea în Suceava, după ce un microbuz cu persoane a derapat şi s-a izbit într-un autoturism.
 Vizualizări articol: 3947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Accident la intrarea în Suceava, după ce un microbuz cu persoane a derapat şi s-a izbit într-un autoturism4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ISCTR somn usor! trimis de
(11 dec 2012, 11:14:57
Toata lumea stie ca microbuzele de la InterTrans sunt niste epave pe roti care pot sa se rupa in 2 la orice denivelare. Sa nu mai vorbim de cauciucuri, de faptul ca se iau 40 de persoane in microbuz cu 16 locuri....numai ISCTR-ul nu vede toate lucrurile astea. E mai comod sa-l amendezi pe nenea vasile de la ulma ca n-are cauciuc cu fulg pe roata...
2.   :) trimis de
(11 dec 2012, 12:37:33
F1 Slicks
3.   Noroc de sofer! trimis de
(11 dec 2012, 16:44:02
oricum daca ar fi sa mai vedem un articol cu concluziile finale va suna de genu ,,soferu vinovat, nu a comunicat la firma problema ca are nevoie de cauciuc" ...happy
4.   ... trimis de
(12 dec 2012, 07:46:33
Saracul sofer de Opel. Abia si-a inmatriculat masina...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei