Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2012 - Anul XVII, nr. 283 (5188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment cu tradiţie

Peste 5.000 de suceveni au participat la aprinderea luminilor în bradul de Crăciun din Centru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Festivitatea de aprindere a luminilor în bradul de Crăciun din centrul Sucevei a atras sucevenii mai mult ca niciodată, peste 5.000 de oameni adunându-se în jurul bradului, aşteptând momentul în care luminile de sărbătoare au vestit apropierea Crăciunului şi a Anului Nou.

Mii de oameni din toate cartierele Sucevei s-au adunat sâmbătă, în jurul orei 17.00, pe esplanada modernizată a zonei centrale, pentru a fi prezenţi la tradiţionalul moment de aprindere a luminilor în  brad, iniţiat de primarul Ion Lungu.

Avându-l alături pe Alexandru Băişanu, candidat de deputat pentru Colegiul 1, pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi pe viceprimarul Ovidiu Doroftei, Ion Lungu a apucat butonul de comandă a luminilor, spunând: „Dragi suceveni, ca în fiecare an din ultimii nouă ani, aprindem acum bradul de Crăciun. Să numărăm cu toţii!”.

Aşa a început numărătoarea inversă, rostită de sute de voci odată, care a culminat cu un val luminos care a cuprins întregul brad, de la poale înspre vârf, iluminând piaţa centrală a oraşului, înţesată de lume, care a început să aplaude şi să strige de bucurie.

Imediat s-au făcut auzite şi acordurile muzicale ale Fanfarei Primăriei Suceava, care a interpretat o serie de cântece tradiţionale specifice Crăciunului, după care pe scena amenajată în apropierea bradului au urcat membrii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, cu o suită de cântece şi jocuri populare, din care unele dedicate Crăciunului.

Primarul Ion Lungu le-a mulţumit sucevenilor care au venit în număr atât de mare la inaugurarea zonei centrale modernizate şi la aprinderea luminilor în brad, anunţând şi intenţia de a da denumirea de Piaţa Ştefan cel Mare şi Sfânt esplanadei din faţa Casei de Cultură.

„Aprinderea luminilor în brad a fost un eveniment aşteptat de o mulţime de lume şi mă bucur că am reuşit să aducem un strop de bucurie în sufletul copiilor şi nu doar al lor. Târgul de Crăciun inaugurat astăzi aici este unul în stil vienez, şi chiar de nu e la fel ca acolo, pentru că nu avem nici aceiaşi bani la îndemână, tot suntem pe drumul cel bun”, a adăugat edilul sucevean.

De altfel, Târgul de Crăciun, realizat de Primăria Suceava în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina”, s-a dovedit a fi un real succes, zecile de căsuţe din lemn la care se vindeau produse alimentare şi meşteşugăreşti marca „Produs în Bucovina”, dar şi produse de sezon, precum decoraţiunile de Crăciun sau băuturi fierbinţi, fiind la mare căutare.

Surprizele pregătite sucevenilor pentru luna decembrie de abia au început.

Astfel, începând cu data de 6 decembrie, pe scena de lângă bradul de Crăciun, zilnic vor urca copii de la toate unităţile de învăţământ, care vor susţine spectacole dedicate Crăciunului.

Nu vor lipsi nici cadourile, care vor fi aduse atât de Moş Nicolae, cât şi de Moş Crăciun, iar spre  finele lunii decembrie va avea loc Parada obiceiurilor de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5.000 de suceveni au participat la aprinderea luminilor în bradul de Crăciun din Centru.
 Vizualizări articol: 2229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Peste 5.000 de suceveni au participat la aprinderea luminilor în bradul de Crăciun din Centru3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei