Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2012 - Anul XVII, nr. 281 (5186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

1 Decembrie

Ziua Națională a fost sărbătorită inedit de elevii de la “Petru Rareș”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevii de la Colegiul Național “Petru Rareș” au sărbătorit ieri, în avans, Ziua Naţională a României. Fiecare clasă a venit cu ceva special, elevii găsind câte un simbol prin care să-și arate dragostea de neam. Unii școlari din clasa a V-a și-au pictat drapelul pe obraz sau pe reversul palmei, iar alții au adus steaguri pe care le fluturau cu multă emfază, simțind că fac ceva important pentru țara lor.

Fiind întrebat ce reprezintă culorile drapelului, un elev a răspuns că albastrul reprezintă cerul, roșul semnifică sângele vărsat de eroii neamului în războaie, iar galbenul, soarele și dreptatea. Elevii clasei a VIII-a au elogiat dragostea de țară prin interpretarea cântecul patriotic “Ștefan, Ștefan, domn cel mare”, după care s-au prins în horă pe cântecul lui Vasile Mucea “Cântă cucu-n Bucovina”.

O altă abordare a patriotismului a aparţinut elevilor de clasa a XI-a, care au adus la școală preparate tradiționale despre care eleva Roxana Rotaru a spus că „reprezintă un omagiu adus strămoșilor țării, obiceiurilor și tradițiilor populare care au dăinuit peste veacuri”.

Cel mai emoționant moment a aparținut elevei Irina Maria Gafița, din clasa a XII-a, care a interpretat la vioară Imnul Național, precum și câteva cântece populare bucovinene. Atmosfera de sărbătoare s-a evidențiat și-n rândul dascălilor. Profesoara Ileana Boteanu “a ținut isonul” elevilor prin vestimentația populară, iar profesoara Elena Tomasciuc a ales să folosească articole vestimentare în culorile drapelului național.

Conducerea școlii a insuflat sentimentul patriotic în inimile elevilor prin înlocuirea soneriei de pauză cu Imnul Național, “Deșteaptă-te române”, și prin difuzarea filmului “Mihai Viteazu” în aula colegiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Națională a fost sărbătorită inedit de elevii de la “Petru Rareș”.
 Vizualizări articol: 1680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Națională a fost sărbătorită inedit de elevii de la “Petru Rareș”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iasmina Maria Raceanu-locul 1 la "Doodle 4 Google" trimis de
(30 nov 2012, 11:26:17
Fedlicitari Iasmina Maria Raceanu! Bravo! Un copil cu care trebuie sa ne mandrim si care trebuie felicitat!
P.S. Monitorul - sa va fie rusin ca scrieti despre toti hotii astia in campanie electorala, despre astia care jecmanesc oameni, depspre toate leprele targului asta dar despre aceasta fetita care chiar merita toata atentia nu ati reusit sa scrieti nimic, ...sau asteptati sa fiti "motivati" cum se aute tot mai des ca faceti pt a scrie cate ceva, mai de bine mai de rau!
1.1  RE: Iasmina Maria Raceanu-locul 1 la "Doodle 4 Google" trimis de
(30 nov 2012, 11:31:45
Un desen realizat de Iasmina Maria Răceanu, elevă în clasa a VIII-a B, la Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceava a fost desemnat câştigător al concursului "Doodle 4 Google" şi va fi publicat pe pagina de start a Google România, pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României. (Agentia Mediafax)
1.2  RE: Iasmina Maria Raceanu-locul 1 la "Doodle 4 Google" trimis de
(30 nov 2012, 13:15:59
Ca de obicei, domnule HERROBERSTGRUPPENFUHRER, comentariile dvs. la adresa ziarului nostru sunt pline de rautate, de cele mai multe ori nejustificata. Suntem oameni si gresim si noi. Dar, in cazul de fata, sunteti, la fel ca si OPINIASV, intr/o grava eroare. Materialul cu Iasmina este chiar pe prima pagina a site-ului. Daca ati fi avut rabdare sa parcurgeti pana la capat prima pagina, v/ati fi edificat. Dar, evident, e mai la indemana sa jignesti.
"Ieri nu s-a pomenit în enervatorul de Suceava nici un cuvințel despre această importantă realizare a școlii sucevene", spune HERROBERSTGRUPPENFUHRER. Nici nu avea cum. Premierea a fost ieri, asa incat, cu toata bunavointa, nu puteam sa publicam stirea mai devreme de astazi. Cat priveste pagina de online, stirea a fost prezentata la sectiunea "Ultima ora".
In rest, printre bălăcăreală - politicăreală, babe înjungiate, bătăi de interlopi, șuți, mașini incendiate, toate bune si multa sanatate! Si mai multa atentie si mai putina patima!

1.3  RE: Iasmina Maria Raceanu-locul 1 la "Doodle 4 Google" trimis de
(30 nov 2012, 15:30:25
Domnule HERROBERSTGRUPPENFUHRER, pentru stiinta dvs.:
- exista viata pe site-ul Monitorului si dupa ora 16.15, cu atat mai mult cu cat unele evenimente se inregistreaza dupa aceasta ora (iar in cazul de fata, stirea cu Iasmina a aparut pe agentiile de presa dupa ora 16.45)
- despre participarea Iasminei la acest concurs am mai scris.
Ne cerem scuze ca nu suntem atat de performanti sa va scoatem in fata ochilor dvs. doar stirile care va intereseaza sau s-ar putea sa va intereseze in viitor.
In rest, ne-am obisnuit cu dvs., acelasi vesnic carcatos, etern nemultumit de ce scriem si de ce comenteaza cei din acest spatiu, care au tupeul sa aiba alta parere decat inaltimea sa, domnule HERR...
1.4  RE: Iasmina Maria Raceanu-locul 1 la "Doodle 4 Google" trimis de
(30 nov 2012, 20:53:37
Tu tare frustrat trebuie sa fii, mai herrgrupp! Tu chiar nu ai ce face? Nu ai prieteni, nu iesi in oras, sau pe ulita? E naspa de tine, sa stai toata ziua in fata calculatorului, poate te remarca cineva.
2.   Taraboi trimis de
(30 nov 2012, 13:40:58
Pe unii ii tampeste internetul se pare. Mai iesiti din casa fratilor sa luati o gura de aer. Voua va trebuie o poiana a lui Iocan ca sa va spargeti capetele si sa va racoritilaughing Toata ziulica pe net si: cica tara se duce de rapa! Pai la naiba, daca nimeni nu mai munceste, toata ziua "talk show-uri" pă' net...
3.   Prntru HERROBERSTGRUPPENFUHRER trimis de
( 1 dec 2012, 08:18:33

In ziar, de obicei, citesti ce se intampla cu o zi in urma. Televiziunile si fluxurile de stiri sunt pentru evenimentele din ora in ora! SI nemultumirea ta initiala era ca premiul Iasminei nu este mentionat deloc in Monitorul. Cand ai vazut ca mamanci ciupreci esti nemultumit ca nu a fost publicat in secunda imediata dupa desemnarea castigatorului! Trateaza-te ca te duci rau la vale!
4.   Ave ! Tiberius Caius Augustus Optimus Monitorus ! trimis de
( 1 dec 2012, 13:09:18
Adevărul este că Herr vă dă clasă la mulți de-acolo de la Enervator și ASTA NU VĂ PLACE.Când vreodată ați dat voi vreun răspuns unui postac?Asta spune multe,acest tip vă stă ca sula în coaste și nu vă convine.Aici voi ați greșit că i-ați dat peste bot tot timpul ceea ce a făcut să fie și mai tare contra voastră.Ba ați fost roșii,ba portocalii,ba verzi etc... Părerea mea ! Și lăsați-l să spună ce vrea, nu-l mai cenzurați,mai rău faceți.Tot respectul Herr !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei