Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Datorii neplătite

O maşină a Gărzii Regionale de Mediu Suceava, pusă sub sechestru pentru datorii către subprefectul Constantin Harasim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O instituţie a statului român a fost executată silit în cursul zilei de ieri chiar de un reprezentant al Guvernului în teritoriu. Subprefectul de Suceava Constantin Harasim a apelat la un executor judecătoresc pentru a-şi recupera cheltuielile de judecată dintr-un proces pe care l-a intentat în urmă cu mai bine de doi ani instituţiei la care era angajat la acea vreme, Garda Regională de Mediu. La mijloc este vorba de 2.800 de lei, bani pe care instanţele de judecată au decis că subprefectul de Suceava trebuie să-i primească în contul cheltuielilor pe care le-a avut cu ocazia proceselor.

Chiar dacă decizia Curţii de Apel Suceava a rămas definitivă încă din 5 mai 2011, conducerea Gărzii Regionale de Mediu a refuzat să-i plătească banii lui Constantin Harasim. În consecinţă, acesta a apelat la un executor judecătoresc pentru recuperarea sumelor stabilite în instanţă.

Executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu s-a deplasat ieri la sediul Gărzii Regionale de Mediu Suceava şi a întocmit un proces-verbal prin care a dispus indisponibilizarea unui autoturism marca Daewoo Cielo, cu numărul de înmatriculare SV-07-WGM.

„Autoturismul a fost sigilat şi lăsat în custodia Gărzii de Mediu Suceava. În perioada următoare va fi desemnat un evaluator care să stabilească valoarea autoturismului, se va face publicaţia de vânzare, iar ulterior se va organiza licitaţia în urma căreia vom încerca să recuperăm toate cheltuielile din acest dosar”, a explicat executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu.

Subprefectul Constantin Harasim şi-a făcut apariţia ieri la sediul instituţiei la care a lucrat până acum jumătate de an, dar nu a dorit să facă prea multe comentarii pe marginea acestui subiect. „E vorba de rea voinţă în ceea ce priveşte plata drepturilor stabilite de o instanţă judecătorească şi nu am făcut altceva decât să respect legea”, a arătat Constantin Harasim.

 

De la o „mustrare scrisă”, la sechestru pe maşină

Totul a plecat de la o sancţiune pe care Constantin Harasim a primit-o în perioada în care era angajat al Gărzii Regionale de Mediu Suceava. În luna iunie a anului 2010, actualul subprefect l-a însoţit pe un coleg de-al său la o acţiune de control care a vizat activitatea Primăriei Solca.

Ulterior, conducerea Gărzii Regionale de Mediu Suceava a constatat că cei doi comisari au încălcat procedura de control, iar împotriva lui Constantin Harasim a fost aplicată sancţiunea „mustrare scrisă”.

Nemulţumit, actualul subprefect a atacat în instanţă decizia de sancţionare, obţinând câştig de cauză.

Pe lângă faptul că au decis anularea sancţiunii, magistraţii au luat şi decizia de a-i acorda cheltuielile de judecată aferente, în sumă totală de 2.800 de lei. Sentinţa a rămas definitivă pe 5 mai 2011, dar de atunci şi până în prezent nu a fost pusă în aplicare.

 

Diana Găşpărel: „Din 2011 şi până acum nu am primit nici o solicitare din partea domnului Harasim pentru plata acelor sume de bani”

Diana Găşpărel, şefa Gărzii Regionale de Mediu Suceava până ieri, când instituţia a fost desfiinţată, a arătat că indisponibilizarea uneia dintre maşini se va repercuta asupra activităţii din perioada următoare. „Chiar mâine (n.a. - astăzi) avem un proces la Iaşi, iar în locul maşinii pusă sub sechestru va merge o altă maşină. Cu siguranţă, activitatea instituţiei va fi prejudiciată”, a declarat Diana Găşpărel.

Aceasta a menţionat că din partea instituţiei pe care a condus-o până ieri nu a existat rea intenţie în ceea ce priveşte plata obligaţiilor stabilite de instanţele de judecată.

„Din 2011 şi până acum nu am primit nici o solicitare din partea domnului Harasim pentru plata acelor sume de bani. În momentul în care am primit solicitarea din partea executorului judecătoresc ne-am exprimat buna intenţie pentru achitarea debitului, dar acest lucru nu se poate face oricum, ci trebuie urmată o procedură. Banii vor fi plătiţi cel mai probabil la sfârşitul lunii decembrie, dar dacă se vor găsi variante acest lucru se va întâmpla chiar mai repede”, a concluzionat Diana Găşpărel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O maşină a Gărzii Regionale de Mediu Suceava, pusă sub sechestru pentru datorii către subprefectul Constantin Harasim.
 Vizualizări articol: 3865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
O maşină a Gărzii Regionale de Mediu Suceava, pusă sub sechestru pentru datorii către subprefectul Constantin Harasim2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Avarete trimis de
(20 nov 2012, 18:50:25
nu-i mai ajung banii nici lui asta
1.1  RE: Avarete trimis de
(20 nov 2012, 22:25:46
...raspuns de cocalar
2.   Pt.zgirciti trimis de
(21 nov 2012, 06:58:13
Nenea harasim...............nu-ti parchezi masina in garaj pentru a nu consuma benzina sau esti prea plictisit?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei