Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2012 - Anul XVII, nr. 271 (5176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Îngrozitor

Doi adulţi şi un copil, striviţi în cabina unui camion izbit într-un pilon de susţinere al şoselei de centură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi adulţi şi un copil de 10 ani au avut parte de o moarte cumplită, sâmbătă seară, striviţi în cabina unui camion încărcat cu lemne, care s-a izbit violent într-un pilon al viitoarei şosele de centură, pilon care, susţin multe voci, era nesemnalizat corespunzător.

 

Bunicul şi-a luat nepoţelul într-o plimbare. Drumul lor avea să se sfârşească groaznic  

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 17:40, pe DN 17, la intrarea în Şcheia dinspre Gura Humorului, la intersecţia cu traseul viitoarei şosele de centură, ale cărei lucrări au fost sistate din lipsă de fonduri.

La ora producerii accidentului, afară se întunecase deja, iar vizibilitatea era mult redusă din cauza ceţii dense. 

Pe drumul respectiv a fost ridicat un pilon de piatră pentru susţinerea podului ce urma a fi construit pe viitoarea şosea de centură a municipiului Suceava.

Şoferii care trec prin zonă sunt obligaţi să ocolească pilonul, virajul fiind destul de brusc.

Autocamionul implicat în accident, marca Man, aparţine unei societăţi comerciale din Bosanci şi era condus de un bărbat din aceeaşi localitate, Dorin Şandru, în vârstă de 48 de ani.

Alături de acesta, în cabina camionului se aflau Ioan Şutu, de 64 de ani, şi nepoţelul acestuia, Gabriel, un băiat în vârstă de 10 ani.

Aduceau lemne de prin zona Frasin pentru construcţia unei case. Bărbatul de 64 de ani, povestesc cei care îl cunoşteau, ridica o casă pentru unul dintre cei cinci copii ai săi, plecaţi prin străinătate, şi l-a luat într-o plimbare şi pe nepoţelul său, minorul de zece ani.

Drumul lor s-a sfârşit tragic la intrarea în comuna Şcheia, şoferul izbindu-se violent cu camionul în zidul de piatră.

 

Două ore s-au chinuit să scoată trupurile neînsufleţite din cabina strivită

Impactul a fost nimicitor. Cabina a fost transformată într-un sicriu pentru persoanele din interior, o dată în urma coliziunii cu zidul de piatră, apoi din cauza presiunii încărcăturii de material lemnos care a strivit din spate cabina.

Salvatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava s-au chinuit aproape două ore pentru a îndepărta cu aproximativ un metru maşina de zidul de piatră şi pentru a putea scoate afară trupurile neînsufleţite.

Iniţial se ştia că sunt două victime, doi adulţi, însă unul dintre salvatori a văzut apoi şi trupul fără viaţă al unui copil, prins între bucăţile de fiare îndoite ale maşinii.

 

Era semnalizată corespunzător sau nu acea porţiune de drum?

Pe lângă drama familiilor victimelor, în urma acestui accident rămâne întrebarea dacă colosul din piatră amplasat pe mijlocul DN 17 era semnalizat sau nu corespunzător şi dacă şoferul poartă integral vina pentru producerea accidentului.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, „în zonă sunt instalate indicatoare de limitare succesiv a vitezei (60, 40, 30 km/h), depăşirea interzisă, indicator de avertizare lucrări şi indicator de ocolire stânga”.

Pe o ceaţă densă, însă, aşa cum era sâmbătă seară, indicatoarele rutiere erau greu de observat, mai ales că majoritatea semnelor nu reflectau lumina, fiind degradate. 

Chiar şefii Poliţiei Rutiere Suceava au recunoscut că au cerut, printr-o adresă din 12 noiembrie a.c., completarea semnalizării, cu balize cu lămpi cu lumină galbenă intermitentă, pentru a evita accidente grave, în condiţii de ceaţă ori viscol.

Nimeni nu a mişcat un deget însă, iar culmea, sâmbătă seară, când poliţiştii nu terminaseră încă cercetarea la faţa locului, în zonă erau montate noi indicatoare de către reprezentanţi de la Drumuri Naţionale şi firma constructoare, SC CF Iaşi.

 

„Am mai avut aici încă patru accidente”

La locul accidentului a ajuns şi primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, care, la unison cu ceilalţi martori prezenţi, a declarat că semnalizarea nu este corespunzătoare, mai ales în condiţiile meteo de sâmbătă seară, când din cauza ceţii vizibilitatea era redusă sub 50 de metri.

„Noi am mai avut aici încă patru accidente. După părerea mea, semnalizarea existentă nu este suficientă. Nu e responsabilitatea Primăriei Şcheia, dar voi face toate demersurile astfel încât să nu se mai întâmple asemenea nenorociri”, a declarat primarul Andriciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi adulţi şi un copil, striviţi în cabina unui camion izbit într-un pilon de susţinere al şoselei de centură.
 Vizualizări articol: 1250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Doi adulţi şi un copil, striviţi în cabina unui camion izbit într-un pilon de susţinere al şoselei de centură4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si vina ?? cui o aruncam? trimis de
(19 nov 2012, 11:05:50
Sincer cunosc f bine acea portiune de drum si de fiecare data in acea zona sunt nevoit sa franez destul de puternic pentru ca acea zona nu are decat cateva indicatoare din tabla ..fff putin reflectorizante si pe o distanta ff scurta.. indicatoarele fiind chiar in "giratoriu"" asta in conditii f bune de vizibilitate..nu mai vorbim de vreme cu ceata.. Vina este 100% a firmei care a preluat lucrarea. Nu e singurul santier din oras nesemnalizat corespunzator.. asa a fost mereu ...Condoleante familiei
1.1  RE: Si vina ?? cui o aruncam? trimis de
(19 nov 2012, 11:08:02
Citez "Pe o ceaţă densă, însă, aşa cum era sâmbătă seară, indicatoarele rutiere erau greu de observat, mai ales că majoritatea semnelor nu reflectau lumina, fiind degradate. "" POLITIA RUTIERA de ce da voie sa fie montate astfel de indicatoare???

2.   ...Trist trimis de
(19 nov 2012, 11:10:16
Dumnezeu sa-i ierte! Tragic, acel zid ( sens giratorie pe viitor) trebuie mai mult semnalizat si mai de la distanta. Cine stie drumul e usor,dar din pacate cine nu-l stie se termina cu evenimente tragice. De ce in Romanica noastra trebuie sa facem lucrurile dupa ce se intampla o tragedie? Imi pare rau sa spun ,dar am impresia ca aveau si putina viteza ...parca e prea farmata cabina. Oricum mare pacat.
3.   * trimis de
(19 nov 2012, 11:13:42
Dacă populaţia s-ar ambiţiona să devină POPOR
Dacă aconita ingerată nu ne-ar mai fi livrată
Dacă factorii politici nu iau decizii-n abator
Dacă … dacă ultima dată ar fi ULTIMA DATĂ

Dacă n-am mai fi maniaci pentru “ce spune lumea”
Dacă “aşa se face” ne-ar interesa mai puţin
Dacă la tv s-ar spune adevărul despre vremuri,nu vremea
Atunci DACĂ n-ar mai fi rostit la fiecare scrutin

Dacă un eşec ne-ar înălţa iar de-un succes ne-am ruşina
Dacă lenei nu i-am spune “eficienţă la locu’ de muncă”
Dacă în agenda telefonică , în cap, ar fi : MAMA
POATE C-AR FI SUCIENT DE-UN PRIM PAS S-AJUNGĂ

Dacă ne-am cunoaşte mai bine pe noi şi ţara şi pământul
Dacă te simţi puternic fără să te foloseşti de Putere
Dacă n-am fi absenţi vorbele nu ni le-ar împrăştia vântul
DACĂ … un “dacă” infinit şi stupid cât o durere !!!
***
Dacă acolo art fi fost să fie .. ce trebuia să fie
Dacă şoferul ar fi fost .. alt şofer , … sau , dacă maşina …
Dacă un simplu DACĂ ar vindeca o tragedie
Atunci tone de DACĂ ( în ceaţă ) s-ar vinde … cu duzina
4.   Comentariu trimis de
(19 nov 2012, 11:16:51
Este de neconceput cum au gandit constructorii acel sens giratoriu in mijlocul unui drum european si pe o portiune de drum drept cum este acolo. Se putea face o pasarela acolo, nu un zid de beton....
5.   Cronica unei morți anunțate trimis de
(19 nov 2012, 11:34:48
Tipic românesc .Puneți pe acel pilon numele ...știți voi care.
6.   Tipic romanesc trimis de
(19 nov 2012, 13:32:34
Toata lumea da vina pe pilon, sunt sofer din sv si am facut de n ori dn17, am vazut multe drumuri cu obstacole mai mari decat acela!
1 Soferul era din bosanci , sigur spre frasin a mers tot pe/acolo, doar cu cateva ore inainte
2 Pe ceata reduci viteza , mai ales cand stii ca la intrare in oras e obstacolul ala, nu/ti trebuie multe indicatoare! Daca soferul era din alta parte din tara l/as fi crezut!
Nu s/a facut tocana in stalpul ala mergand cu 50 la ora
Sunt sectoare de drum usoare si altele cu grad de risc ridicat , asta nu inseamna ca trebuie sa faca toata tara drumurile drepte ca sa mearga tot prostul!
la gura humorului cu intersectia spre falticeni e tot sens giratoriu , pun pariu ca acolo nu a trecut pe deadreptul, sigur a ocolit!
Pacat de batran si copil , ei nu au nici o vina!
7.   ... trimis de
(19 nov 2012, 13:45:55
Daca ar fi intersectie, ar fi normal sa se faca giratoriu, dar acolo e un pilon in mijlocul soselei, nu ti se pare o prostie? La Humor e intersectie, spre Falticeni si Suceava, dar aici ce e?
8.   Comentariu trimis de
(19 nov 2012, 15:59:12
Dupa parerea mea este cea mai imbecila solutie tehnica aleasa si ar trebui daramata urgent, deoarece va face mereu victime.Eu ca sofer , ce strabat mereu acest drum , sunt luat prin surprindere de acest ''bulumac'' ce iti apare deodata in fata ochilor, dupa un drum drept si o usoara panta .
Dumnezeu sa-i ierte pe cei disparuti, saracii au murit nevinovati!
Cei care-au proiectat tampenia asta sa plateasca!
9.   Tipic romanesc trimis de ROMISOLDAN trimis de
(19 nov 2012, 16:32:56
Usor e sa afirmi ceva ce nici nu stii si nici nu rumegi ceea ce ai de gînd să scuipi.
Dacă te uiți atent la poză poți să deduci ....
- a văzut tîrziu pilonul fiind ceață și întuneric
- a frînat dar lemnul a lunecat pe șasiu lovind cabina deformîndo,practic orșice comanda efectuată fiind imposibilă
-nu te da cocoș că puteai fi fript și tu deșteptule
9.1  RE: Tipic romanesc trimis de ROMISOLDAN trimis de
(20 nov 2012, 18:04:58
eu nu am spus ca nu mi se putea intampla , se poate intampla si pe drum drept sa fac explozie , se poate intampla sa imi cada si o tigla in cap de pe acoperis , voiam doar sa spun ca nu e vina doar a colas , sau a politiei, e si vina soferului! Era din zona si stia ca acolo e ocolire prin stanga ,reduci viteza si nenorocirea poate fi mai mica!
10.   Politia unde era? trimis de
(19 nov 2012, 20:18:34
De vina e numai Politia....Aparte tulumacul ala de beton , care parca nu a avut un proiectant...ca numai proiectant nu este ala care la dus capatana sa faca asa ceva....Revin...politia are vina ei....daca au sesizat , pe numai ei stiu cine, ca zona respectiva nu e semnalizata corepunzator, vazandu-se conditiile meteo, ceata, atunci trebuia 1-2 masini sa stea in zona repectiva si sa previna catastrofa. Dar na...e mai bine sa stai la jecmanit cu radarul....Poate odata si odata au sa se mai dea si ei cu capul de betonul ala, ca numai de astea le doresc....
11.   Comentariu trimis de
(19 nov 2012, 23:52:59
zilele trecute,cineva,mândru tare de respectiva lucrare ,îşi lansa campania electorala în acea zonă.cred ca era mandru de sumele imense de bani pe care le-a putut inghiti lucrarea nu de calitatea ei.....
12.   Pacat trimis de
( 8 ian 2013, 18:29:04
daca firma constructoare poate raspunde ... SA RASPUNDA ACUM pentru lipsa sau organizarea insuficienta a problemelor si obstacolelor din trafic,nesemnalizate corspunzator cu balize indicatoare, cu lampi intermitente de culoare galben,sa-si achizitioneze asa ceva e costisitor dar obligatoriu,sa pune balize multicolore sau rosii sau mai simplu...TABLE IMPLINTATE IN CIMENT DE PROASTA CALITATE IMPREJMUIT CU ANVELOPE SECOND HAND eventual vopsite in culori deschise...CIT MAI DESE pentru imbunatatirea imaginii zonale
13.   Zidul trimis de
(27 ian 2013, 01:16:32
Am mai bine de 12 ani de cind rulez prin europa dar mai mare prostie ca aici nu am vazut si nici nu cred ca mai exista un asemenea proiect aberant sa ridici un aseamenea pilon in mijlocul drumului din 10 variante au aleso pe cea mai penibila (rusine) arhitectului. asa ceva se face doar cind vrei sa omori oameni nevinovati. Prima lucrare care ar trebui facuta acuma ar fi darimarea zidului  ☭ .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei