Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2012 - Anul XVII, nr. 257 (5162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lege călcată în picioare

Opriţi-l pe Juravle!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Viorel Juravle, patronul SC Test Prima SRL, nu mai are nici o limită. Fără să ţină cont de vreo normă în domeniu, fără să aibă autorizaţie şi fără să-i pese măcar cât negru sub unghie de autorităţile statului, oamenii lui Viorel Juravle au intrat în albia râului Suceava, de unde au exploatat balast.
Totul s-a derulat hoţeşte, în miez de noapte, pentru ca nimeni să nu observe şi să nu reclame ilegalităţile celor de la Test Prima. Chiar şi aşa, activitatea de exploatare a balastului nu a trecut neobservată, iar mai mulţi cetăţeni din zona Bilca-Vicovu de Sus au sesizat redacţia ziarului Monitorul de Suceava despre ceea ce se petrece acolo.
Miercuri seară, o echipă a cotidianului nostru s-a deplasat în locul cu pricina, iar sesizările s-au dovedit extrem de întemeiate. Utilajele celor de la Test Prima lucrau de zor la încărcat şi transportat balast în staţia de sortare aflată în imediata apropiere. Era un ritm alert de muncă, iar oamenii din zonă spun că s-a ajuns la o asemenea eficienţă tocmai pentru că muncitorii ştiau foarte bine terenul după ce au exploatat ilegal balast încă din luna mai a acestui an.
 

Muncitorii s-au blocat când s-au trezit cu reporterii lângă ei

La Vicovu de Sus, la podul Dăbâca, aşa cum este cunoscut de localnici, am ajuns miercuri seară, în jurul orei 22.40. Sesizarea că cei de la Test Prima şi-au început munca pentru seara respectivă venise cu două ore mai devreme. Din albia râului Suceava se auzeau zgomotele camioanelor încărcate cu balast de buldo-excavator. Ne-am furişat prin albie către locul unde avea loc operaţiunea de tâlhărie.
Până să ajungem lângă zona de exploatare, am făcut aproximativ o jumătate de oră, timp în care pe lângă noi au trecut de câteva ori cele două autocamioane ale firmei Test Prima. Operaţiunile se derulau foarte exact, iar perioada unei curse era de maxim 15 minute, ceea ce înseamnă încărcat, transport, descărcat şi revenire la locul de exploatare. Ne-am convins cum stau lucrurile, am apelat Serviciul de Urgenţă 112 şi am cerut sprijinul poliţiştilor. După alte câteva minute de aşteptare am aprins luminile de noapte ale camerelor de filmare şi ne-am focusat atenţia spre locul unde buldo-excavatorul încărca de zor unul dintre camioane.
Iniţial, cei doi muncitori nu şi-au dat seama ce se petrece şi au continuat activitatea. În aproximativ un minut au realizat că sunt filmaţi şi au adoptat o altă tactică: au oprit totul şi au stins farurile. Pentru că utilajele nu puteau fi abandonate în albia râului Suceava, maşina plină cu balast a plecat spre staţia de sortare. Între timp, la faţa locului a ajuns şi cel de-al doilea autocamion. Nu a mai rămas la încărcat, ci a făcut cale întoarsă, în urma sa plecând imediat şi buldo-excavatorul.
 

„Ei, de parcă voi nu ştiţi cine ne-a trimis!”

Sosirea poliţiştilor s-a făcut destul de târziu, la mai bine de zece minute de la finalul apelului la 112, suficient însă pentru a prinde autocamionul care se întorcea gol şi buldo-excavatorul, ambele utilaje urmând să fie parcate în curtea staţiei de sortare. Şoferii au fost legitimaţi şi apoi conduşi la sediul Poliţiei Vicovu de Sus pentru audieri.
În faţa reporterilor ziarului Monitorul de Suceava, şoferul de pe autocamion a preferat să-şi ascundă faţa şi să nu răspundă la nici o întrebare. În schimb, buldo-excavatoristul a mărturisit că exploatau balast la solicitarea şefilor. La întrebarea cine i-a trimis, omul a spus oarecum mirat: „Ei, de parcă voi nu ştiţi!”.
De altfel, cu ocazia audierilor, cei doi angajaţi ai SC Test Prima SRL au recunoscut că nu au mers să exploateze balast de capul lor.
„Cei doi  muncitori au declarat faptul că sunt angajaţi ai unei societăţi comerciale şi îşi desfăşoară activitatea la punctul de lucru Bilca. Şeful de staţie le-a transmis să transporte balast din albia râului Suceava, de unde au încărcat şi transportat la staţia aflată la punctul de lucru Bilca un număr de şase autocamioane cu balast”, se arată într-o informare a biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.
 

Peste 250 de mc de balast s-au exploatat ilegal în doar câteva ore

Practic, oamenii au recunoscut doar transporturile din ultima jumătate de oră, cele efectuate în intervalul 20.30-22.45 fiind şterse cu buretele. Faptul că din albia râului Suceava s-au exploatat în seara zilei de miercuri mai multe autocamioane cu balast a fost confirmat de inspectorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, care au mers ieri în teren pentru a verifica ce s-a întâmplat.
Florin Boeru, inspector de specialitate în cadrul SGA Suceava, estimează că din acel loc s-au exploatat ieri peste 250 mc de balast. Asta înseamnă aproape 20 de transporturi efectuate în decurs de câteva ore şi nu doar cele şase transporturi reţinute de poliţişti.
Reprezentanţii SGA Suceava spun că firma lui Viorel Juravle nu avea autorizaţie de exploatare a balastului din acea zonă. „Firma Test Prima a avut autorizaţie de exploatare pentru acest perimetru doar până în 2011. Pentru acest an nu avea dreptul să exploateze de aici, iar ceea ce s-a întâmplat este total ilegal. Chiar tâlhărie, având în vedere că operaţiunile se derulau pe timp de noapte pentru a nu fi văzuţi de nimeni”, a concluzionat Florin Boeru.
 

Dosar penal pentru Viorel Juravle, administratorul Test Prima

SGA Suceava se va constitui parte civilă, cu aproximativ 1.500 de lei, în dosarul penal întocmit de poliţişti. Chiar dacă prejudiciul nu este foarte mare, pericolul rezultat din exploatarea haotică a balastului este cel mai important. În primul rând, buldo-excavatorul săpa direct în albia râului Suceava, contrar normelor de exploatare prevăzute de specialiştii de la Apele Române. Asta înseamnă că la primele ploi mai puternice râul Suceava îşi poate schimba cursul şi poate produce nu doar inundaţii, ci şi distrugerea unor obiective importante, cum ar fi poduri sau alte construcţii.
De asemenea, mai trebuie spus că cei de la Test Prima exploatau la mai puţin de un kilometru în amonte de podul Dăbâca, iar potrivit Legii Apelor, ar fi avut dreptul să lucreze la o distanţă de cel puţin doi kilometri în amonte. Dar, toate acestea erau valabile doar dacă firma lui Viorel Juravle avea autorizaţie de exploatare, ceea ce nu este cazul.
Pentru activităţile ilegale de miercuri seară, administratorul SC Test Prima SRL, Viorel Juravle, s-a ales cu dosar penal pentru infracţiuni la Legea 197/1996 modificată, mai cunoscută şi sub denumirea de Legea Apelor.
Cercetările vor fi efectuate de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor de la IPJ Suceava şi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.
 

Viorel Juravle nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase

Ieri, la staţia de sortare din Bilca a SC Test Prima SRL activitatea era în toi. Balastul exploatat peste noapte era încărcat în camioane şi dus spre liniile de selectare. În momentul în care muncitorii au dat cu ochii de ziarişti, întreaga activitate a fost sistată, de parcă oamenii ar fi avut de ascuns ceva.
Contactat telefonic, Viorel Juravle s-a spălat pe mâini ca Iuda Iscarioteanul de Iisus Hristos. „Eu nu ştiu nimic, iar dacă oamenii s-au dus să exploateze balast de capul lor, să răspundă. Firma nu mai are autorizaţie de exploatare încă din 2011, iar angajaţii ştiau asta. Dar trebuie să verific ce spuneţi, că poate nu-i adevărat şi e o invenţie”, s-a apărat Juravle deloc credibil.
Numai un nebun ar putea crede că munţii de balast din curtea staţiei de sortare de la Bilca pot fi trecuţi cu vederea, mai ales de un patron ca Viorel Juravle, care se războieşte cu instituţiile statului român pentru fiecare leuţ. Mai mult, tot ceea ce intră şi ce iese din această staţie de sortare ar trebui fiscalizat, iar pe aceste hârtii trebuie să-şi pună semnătura şi administratorul SC Test Prima SRL.
Interesant este că nici poliţiştii din Vicovu de Sus nu au observat ce s-a întâmplat în albia râului Suceava toată vara, cum nici inspectorii de la Apele Române nu s-au sesizat despre activităţile ilegale ale firmei conduse de Viorel Juravle.
Poate că în zonă se merge pe principiul Omertei, în care instituţiile statului    
au devenit complice la infracţiuni comise chiar sub ochii lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opriţi-l pe Juravle!.
 Vizualizări articol: 14291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 15 voturi
Opriţi-l pe Juravle!4.2515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 nov 2012, 11:04:47
Suceava , frumoasă ( ca orice tărâm cocoţat pe hartă )
Ar “vorbi” democratic dar vine,din trecut, cu bâlbâială
Fac you(reş) în gât , adesea , de ce ai o aşa tristă soartă ?
De ce vreun strămoş (viteaz ) în picioare nu ţi se scoală ?

Mă aştept să “crească” (nivelu’ de trai ) amurgu’ idioţilor
Ce (ne) fac bube pe creier şi/dar fac you(te) “alianţe”
Fac datorii şi drame … s-aibă ce (ne ) lăsa nepoţilor
Suceava , eşti frumoasă … CONDOLEANŢE

Pancreasul “filozofic” al acestu-mi drag oraş
Decide soarta ’lor mei fraţi , azi mortificaţi de spaimă
Aşa cum ( de la TriCoceni ) decide , pentru toţi ,un marinăraş
Ce crime ambalate-n rânjete ne-aduc nouă faimă

Suceava , eşti frumoasă ( chiar şi-n etapa misticismului )
Eşti ( încă ) aşa cum mi te amintesc din copilărie
Vei trece ( cu sau fără noi ) şi peste era cinismului
Încă miroşi bine … peste parfumul de sărăcie

Dragă,ca o frânghie de care se trage-n ambele sensuri,eşti
Probleme tale sunt oportunităţile altora , ştii ? ( … ştii )
Deşi-s caustic ( ๛ ) încă te iubesc … tu mă iubeşti ? ☻
( te rog ) iubeşte-te şi pe tine … căci ţi-s “holdele” pustii
1.1  RE: * trimis de
( 2 nov 2012, 21:41:57
"mai mulţi cetăţeni din zona Bilca-Vicovu de Sus au sesizat redacţia ziarului Monitorul de Suceava"-curios este ca toti vau sunat pe voi si nu la politie(oare nu este mana lui Nechifor, tinand cont ca Juravle a fost un "prieten" al lui Flutur)

P.S sa-mi dati si mie nr. de la redactie
2.   Hotia de la podul Dabîca trimis de
( 2 nov 2012, 11:54:04
Aici este probabil un război fățiș între primarul de Bilca și patronul TEST PRIMA, acest război probabil a început de la euroi pe care primarul hapsân dacă nu a luat malaiul a început .........iul.
3.   Iuda Iscarioteanul trimis de
( 2 nov 2012, 12:48:07
Buna tare asocierea cu "Iuda Iscarioteanul" . Tocmai ei care sunt oamenii lui Dumnezeu fac asemenea manareli....dar vai.....
4.   Da da da .. trimis de
( 2 nov 2012, 12:54:52
Domnule Juravle.. luati draqu si cotizati odata la monitorul ca astia vor sa arate ca.s mai tari...mare paguba 1500 leilaughing). hai sa fim seriosi... aa si ce mai scrie?? citez: Ne-am furişat prin albie către locul unde avea loc operaţiunea de tâlhărie"" care talharie dom'le?? era doar o exploatare ilegala .. care talharie?? ? dar va place sa sune dur:)))

5.   EXTAZ DE WEEK END trimis de
( 2 nov 2012, 14:08:14
A MURIT ,,GEMACU''? TRAIASCA ,,JUMACU''! MAI MANATI MOI-IOOOY,IOOOY!
6.   Hmmmm trimis de
( 2 nov 2012, 15:36:52
cineva i-a pus gand rau si il sapa. Nu prea il vad bine. Oricum chestii din astea s-au petrecut tot timpulsi cat despre mine sa se mance intre ei, dar nu credeam ca Monitorulului ii place asa mult sa pape bani de la un infractor ca sa-l improaste cu rahat pe alt infractor. rusine.
7.   Razbunare?! trimis de
( 2 nov 2012, 17:10:28
Are cineva sa-i plateasca ceva polite de il tot dati zilnic in ziar.., apropo ne-am cam plictisit de atatea articole doar despre Test Prima, se vede clar ca aveti o comanda, dar poate va stiti si limita, deja sunteti penibili.
Asa bine va sunt platite articolele de il tocati zilnic?!
8.   Gramatica trimis de
( 2 nov 2012, 20:59:23
Sandrinio, analfabetule, de unde ai scos verbul "a focusa"?
9.   Opriti MONITORUL!!!! trimis de
( 2 nov 2012, 21:37:36
Terminati f********r odata cu tampeniile astea!Prost sa fii si iti dai seama ca incercati sa-l executati pe Viorel, si am o banuiala(oare nu si-a schimbat culoarea politica si ziarul asta)???
10.   CITITI MA! trimis de
( 3 nov 2012, 08:40:47
Eu nu stiu cum puteti fi atat de penibili...chiar credeti ca cititorii va mai cred? E CLAR ca lumina zilei : a deranjat pe cineva...in caz ca e prieten cu Flutur , i as recomanda lui Juravle sa vina la Dornesti : primarul e de la PDL -recent intrat in partid e drept, dar lasa si pe cei de la PNL( Costel Galan a ajuns cu balastrul din albia Sucevei si PARLAMENTAR...) ..iar voi cei de MONITORUL , mai sa fie , ati fost la fata locului, indignati de atitudinea lui Juravle...2 masini , asa...cand v am chemat eu , la Dornesti , ptr 50- 60 masini pe zi , de 5 ani , neintrerupt , unde a disparut spiritul civic si indignarea? HALAL NATIUNE ! PUNETI CETATENII TARII SA SI FACA FIRME, SA PLATEASCA LA STAT, COTIZATII LA PARTIDE, LA SENATORI, LA..., LA..., SE SCHIMBA PUTEREA, DATI LE IN CAP..., CASTIGA TRANTORII DE LA MONITORUL SI EI UN BAN CINSTIT....LASA I DOMNULE IN PACE..! LA URMA URMEI DE CE NU L URMARESC CEI DE LA FISC DIN VICOV? De ce POLITIA din Vivov nu si face datoria? era treaba voastra sa mergeti ? N ar deranja daca lumea n ar sti ca e la comanda , ca ati luat bani ca sa distrugeti un om...daca ati fi avut buna credinta , ati fi fost impartiali. DE AIA EU NU VA CUMPAR ZIARUL , IL CITESC PE NET...SA MA AMUZ...CE A AJUNS TARA ASTA...
11.   Comentariu trimis de
( 3 nov 2012, 08:47:29
Iar pe IISUS MANTUITORUL , nu l mai comparati cu nimeni...nelegiuiri facem toti...toti suntem doar oameni...si EL e singurul care ne iubeste asa cum suntem,,,acuzati fatarnicia asta in care traim, minciuna, excrocheria asta in care cei de la putere ne obliga sa ne transformam , de multe ori poate doar ca sa supravietuim...si sa intretinem cohorta asta de trantori, din toate sistemele tarii , care pe zi ce trece devin mai lacomi, mai hrapareti...DOAR PTR EI...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei