Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2012 - Anul XVII, nr. 235 (5140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe DN 17, la Ilişeşti

Accident în lanţ, cu cinci răniţi, după ce un şofer a făcut o depăşire inconştientă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un accident rutier în lanţ, cu patru maşini implicate şi cinci persoane rănite, s-a petrecut sâmbătă dimineaţă pe DN 17, între Stroieşti şi Ilişeşti, după ce un şofer a intrat în depăşirea a două autoturisme şi a unui tir care staţionau, fără a se asigura suficient. Carambolul s-a petrecut în jurul orei 6.45, patru dintre cei cinci răniţi aflându-se într-o maşină care se deplasa regulamentar şi în faţa căreia a ieşit brusc autoturismul din sens opus.

 

Totul a plecat de la un tir care staţiona

Un tir care se deplasa pe direcţia Ilişeşti-Suceava era oprit la marginea carosabilului din cauza unei defecţiuni tehnice. La puţin timp după ce s-a apucat de reparaţii, şoferul autovehiculului greu a asistat la o adevărată tamponare în lanţ.

Ştefan Mircea Apetrei, şoferul tirului, a declarat:

„Mi s-au încălzit frânele şi am oprit puţin pentru a remedia probleme. Eram pe avarie, staţionam, în spate a venit o Dacie de Iaşi, a oprit, semnaliza stânga şi acorda prioritate maşinii din sens opus, după aceea a încetinit un Audi în spatele Daciei. A venit din spate o dubiţă albă şi s-a izbit într-un Golf, apoi în Audi şi Dacie”, încerca să desluşească tamponarea în lanţ şoferul.

 

S-a grăbit să depăşească şi a izbit frontal maşina din sens opus

După ce au demarat o anchetă la faţa locului, poliţiştii au lămurit cum s-a produs accidentul. Şoferul tirului staţiona, iar în spatele său se aflau două autoturisme, o Dacia 1310 şi un Audi A4, care semnalizaseră pentru a depăşi şi dădeau prioritate maşinilor din sens opus. Din spate a venit însă o a treia maşină, un VW Caddy, care tracta o remorcă. La volanul acesteia se afla Toader Galatan, în vârstă de 38 de ani, din Ilişeşti, care a intrat în depăşirea vehiculelor din faţă.

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Din primele cercetări rezultă că şoferul s-a angajat în depăşirea maşinilor din coloană, moment în care a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar din sens opus”.  

Maşina care venea din sens opus, un VW Golf, era condusă de Gabriel Golofca, în vârstă de 35 de ani, din Salcea, care era însoţit de trei membri ai familiei sale. Urmare a impactului, s-a produs un carambol, în care au fost implicate şi cele două autoturisme din spatele tirului.

 

„La un moment dat a intrat o maşină pe contrasens în faţa noastră. Nu s-a mai putut face absolut nimic”.

Maşina VW Golf, cea care venea regulamentar din sens opus, a fost proiectată în şanţ. Şoferul şi cei trei pasageri au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la „Urgenţele” Spitalului Judeţean.

Doi dintre pasageri, unul de 35 de ani şi unul de 68 de ani, au fost diagnosticaţi cu leziuni grave. Un al cincilea rănit ajuns la spital a fost şoferul care, intrând în depăşire fără a se asigura, a provocat accidentul.

Ajuns la spital, Pavel Golofca, în vârstă de 68 de ani, din Salcea, tatăl şoferului care se deplasa regulamentar din sens opus, a relatat:    

„Eram patru inşi în maşină, iar la un moment dat a intrat o maşină pe contrasens în faţa noastră. Nu s-a mai putut face absolut nimic”.

Toţi şoferii implicaţi în accident au fost verificaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool. Ulterior, la Spitalul Judeţean Suceava li s-au recoltat şi probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident în lanţ, cu cinci răniţi, după ce un şofer a făcut o depăşire inconştientă.
 Vizualizări articol: 3293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Accident în lanţ, cu cinci răniţi, după ce un şofer a făcut o depăşire inconştientă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce nu va sesizaţi?! trimis de
( 8 oct 2012, 20:29:44
 ☭  ϑ
2.   Moartea rosie smurd trimis de
( 9 oct 2012, 07:38:03
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei