Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2012 - Anul XVII, nr. 226 (5131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În Siret

Marfă cât pentru un oraş întreg, acasă la cel mai bătrân contrabandist de ţigări şi la fiica acestuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste o tonă de alcool şi aproape 30.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost găsite la domiciliul celui mai bătrân contrabandist din judeţ şi acasă la fiica acestuia, cei doi locuind pe aceeaşi stradă, în oraşul Siret.

Mihai Pînzariu, în vârstă de 77 de ani, şi fiica acestuia, Rodica Damaschin, de 57 de ani, s-au trezit marţi seară, la ora 19:00, cu poliţia la poartă, oamenii legii venind cu două mandate de percheziţie. La locuinţa femeii, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, s-au găsit în curtea interioară un autoturism VW Transporter în care erau învelite în folie neagră colete cu ţigări de contrabandă. În total, au numărat oamenii legii, 29.700 de pachete de ţigări Viceroy, cu timbru ucrainean.

Atât maşina, cât şi întreaga cantitate de ţigări au fost ridicate de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor.

 

Peste o tonă de Martini, în casa “veteranului” contrabandist

La locuinţa lui Mihai Pînzariu, oamenii legii au depistat nu mai puţin de 204 baxuri de Martini, în care se aflau 1.209 litri, ambalaţi în sticle de 0,75 litri şi un litru.

“În cauză, se efectuează cercetări faţă de cei doi suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile peste limita stabilită de lege şi contrabandă”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, precizând că poliţiştii continuă verificările în vederea stabilirii provenienţei şi a modului de achiziţie a ţigaretelor şi băuturilor alcoolice ridicate de la locuinţelor celor doi.

 

Septuagenarul contrabandist a plătit cu banii jos aproape 10.000 de euro, „nota de plată” la Judecătorie

La cei 77 de ani ai săi, Mihai Pînzariu este obişnuit deja cu “vizitele” poliţiştilor sau ale mascaţilor de la Intervenţie Rapidă, cu mandate de percheziţie. În luna iulie a anului trecut, casa de pe strada Laţcu Vodă a septuagenarului a fost percheziţionată de oamenii legii într-un dosar instrumentat de structurile de combatere a crimei organizate.

Tot anul trecut, bătrânul din Siret a fost închis mai bine de o lună în arestul poliţiei, într-un alt dosar de contrabandă. A fost prins, alături de o ucraineancă, Maria Bodnar, în vârstă de 45 de ani, pe strada Cernăuţi din municipiul Suceava, transportând cu un autoturism Logan o cantitate semnificativă de ţigări de contrabandă.

„La data de 1 aprilie 2011, au transportat cu un autoturism Dacia Logan un număr de 4.990 de pachete de ţigarete marca Doina, cu banderole fiscale aparţinând Republicii Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă, fiind creat un prejudiciu bugetului de stat  în valoare de 43.396 de lei”, susţineau anchetatorii la acea perioadă.

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Pânzariu şi complicea sa au scăpat de răspunderea penală, după ce au achitat cei 43.396 de lei (aproximativ 10.000 de euro), reprezentând prejudiciul în acest dosar.

Cei doi inculpaţi au primit totuşi o sancţiune administrativă de 1.000 de lei, au plătit cheltuielile de judecată (1.600 de lei), iar Loganul cu care transportau ţigările de contrabandă a fost confiscat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marfă cât pentru un oraş întreg, acasă la cel mai bătrân contrabandist de ţigări şi la fiica acestuia.
 Vizualizări articol: 7125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
Marfă cât pentru un oraş întreg, acasă la cel mai bătrân contrabandist de ţigări şi la fiica acestuia2.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(27 sep 2012, 11:09:08
Intenţia neplatonică a “mediului” înconjurător
Face ca ursul ( de exemplu) să reacţioneze
Căci , acum , add literam el îngână “mor,mor”
Nefiind “pregătit” alimentar să hiberneze

Cât de curând ( din cauza “mediului înconjurător” )
Şi OMUL exact ca URSUL va reacţiona
Şurubul se strange !!! … constant şi neândurător
Şi omul ARE NEVOI pentru a “hiberna”

Partea bună a veştilor proaste e că (pentru unii )
Creierul nu doar mobilează capul…anatomic
Întrebarea e ( în procente ) : îs mai mulţii nebunii ?
Căci ce urmează e şi sumbru … şi comic !!!

Sunt un menestrel de veşti proaste ? mă doare-n cot
Deschide , frate,ochii ! Criza creează alibiuri !!!
Nu vezi că , déjà , n-ai bani de-un antricot ???
Într-o lume tot mai costelivă …cum te asiguri ?
2.   E de mirare ? trimis de
(27 sep 2012, 11:47:05
Anul trecut s-a facut reorganizare la Politia de Frontiera si din cate stiu eu , o parte din politistii care au stat in arest pentru luare de mita in Februarie 2011 lucreaza si acum , in timp ce altii care si-au facut meseria , au fost disponibilizati. Ma intreb oare care a fost interesul ? A crezut cineva ca se va termina cu contrabanda de tigari ?
3.   JUSTITIA ESTE DE VINE,NU POLITIA!!!!!!!!!! trimis de
(27 sep 2012, 12:50:55
Nu avem legi si cei care nu stiu asta ar face bine sa se documenteze.justitia are fraiele in mana si iata ca i scapa fara regrete.de ce nu se iau masuri serioase ? de ce dosarele din tribunale ajung pline de praf in arhive? Mare rusine!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei