Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2012 - Anul XVII, nr. 223 (5128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tentativă de omor

Handbalist înjunghiat în gât în clubul „Ranch”, cuibul răfuielilor sângeroase din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 18 ani, handbalist la o grupă de juniori de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, a ajuns în stare gravă la spital, sâmbătă noapte, după ce a fost înjunghiat în gât în timp ce petrecea în clubul „Ranch” din Suceava, alături de mai mulţi prieteni. Deşi agresiunea pare să fi plecat de la un conflict spontan pe fond de consum de alcool în care victima a căzut la mijloc, poliţiştii iau în calcul şi o altă variantă, tânărul înjunghiat fiind fratele mai mic al unui individ care a comis alte două grave fapte de agresiune în acelaşi local.

De altfel, clubul în care s-a petrecut agresiunea a ajuns în ultima perioadă de timp un adevărat cuib al violenţei, unde conflictele şi răfuielile sângeroase între grupuri de indivizi rivali sunt la ordinea zilei, fără ca poliţia ori agenţii de pază cu care administratorul are contract să reuşească să le ţină sub control.

 

Totul ar fi plecat de la un minor de 16 ani, care a scuipat ostentativ spre masa romilor

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la treizeci de minute după miezul nopţii, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată că un tânăr care se afla în incinta clubului „Ranch” din cartierul Areni, situat în spatele stadionului, după sediul Pompierilor, a fost înjunghiat în zona gâtului şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava.

Conform primelor date de anchetă ale poliţiei, tânărul handbalist care a fost înjunghiat, Beniamin Mircea Maruseac, se afla la o masă cu trei prieteni, într-un separeu al localului, alături, la cealaltă masă, aflându-se un alt grup de tineri din comuna Şcheia, de etnie romă, însoţiţi de patru femei. 

La un moment dat, un tânăr de 16 ani, aflat la masă cu victima, ar fi scuipat înspre cei de la masa alăturată, moment în care aceştia din urmă au reacţionat.

Minorul de 16 ani a fost lovit cu pumnul în plină figură şi apoi cu picioarele, iar Beniamin Maruseac a intervenit pentru a aplana conflictul. Spiritele însă nu s-au calmat, iar unul dintre indivizi a scos un cuţit şi l-a înjunghiat în gât pe tânărul de 18 ani. În localul plin de clienţi la acea oră s-a creat panică, cei patru indivizi din grupul agresorului dispărând de la faţa locului.

 

Tăietura îl putea costa viaţa

Tânărul înjunghiat a reuşit să iasă din local pe picioarele sale, deşi sângera abundent. A fost preluat în scurt timp de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava.  

Medicii au explicat că tăietura i-a pus acestuia viaţa în pericol.

Loredana Ştirbu, medic specialist medicină de urgenţă în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor Suceava, a declarat:

„Pacientul în vârstă de 18 ani prezenta la nivelul gâtului o plagă tăiatălaterocervicală stânga cu secţionare de muşchi şi o plagă la nivelul pavilionului auricular stâng. S-a procedat la sutura plăcii pacientul, acesta fiind internat în secţia ORL. Viaţa i-a fost pusă în pericol, în condiţiile în care ar fi putut fi atinsă artera carotidă”.

 

„L-am văzut cum a băgat mâna în buzunar, dar nu mi-am dat seama ce vrea să facă... dintr-o dată m-a tăiat”

Scăpat cu multă şansă din acest grav atac asupra sa, tânărul în vârstă de 18 ani a încercat să rememoreze, de pe pat de spital, cum s-au petrecut lucrurile, deşi a reţinut foarte puţine detalii.

„Eu am fost la <Ranch>, după care am plecat în alt club. M-am întors la un moment dat, m-am dus până la baie şi când am ieşit şi m-am întors la masa mea am văzut că se certau doi băieţi, unul de la masa mea şi unul de la cealaltă. L-am întrebat pe unul dintre ei ce s-a întâmplat şi atunci cel de la masa cealaltă m-a tăiat. L-am văzut cum a băgat mâna în buzunar, dar nu mi-am dat seama ce vrea să facă, dintr-o dată m-a tăiat, nu m-am aşteptat”, a declarat tânărul, care nu a avut timp să reacţioneze în vreun fel şi nici nu a observat cu ce a fost tăiat.  

 

Autorul agresiunii, prins de poliţişti şi reţinut 24 de ore 

Duminică dimineaţă, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei au reuşit să dea de urma celui care l-a înjunghiat pe tânărul de 18 ani. Suspectul poliţiei este Aurel Munga, în vârstă de 30 de ani, din comuna Şcheia. Cum fapta a fost încadrată la infracţiunea de tentativă de omor, cauza a fost preluată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. După ce a fost audiat, bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

 

Tânărul înjunghiat, un handbalist de perspectivă

Tânărul ajuns la spital cu gâtul tăiat este elev în clasa XII-a la Liceul cu Program Sportiv Suceava şi joacă handbal la echipa de juniori I, grupa II. Antrenorul Bogdan Macovei a declarat că tânărul este un sportiv de mare perspectivă, masiv şi foarte serios la antrenamente, iar până acum nu a avut cu acesta nici un fel de probleme cu caracter disciplinar. Pentru calităţile sale, tânărul de 18 ani urma să fie mutat de la grupa a II-a la grupa I de performanţă a echipei de juniori I a Liceului cu Program Sportiv Suceava.

 

O banală altercaţie sau o răfuială interlopă ?

Pe de altă parte, trebuie spus că Beniamin Mircea Maruseac este frate cu Daniel Maruseac, în vârstă de 31 de ani, cel care a fost şi el implicat în altercaţii foarte violente în acelaşi club.

Mai întâi în ianuarie 2011, după un scandal în interiorul localului, Daniel Maruseac l-a snopit în bătaie pe Laurenţiu Florin Mateiciuc, în vârstă de 30 de ani, pentru această faptă fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Pe 16 aprilie 2012, în a doua zi de Paşte, acelaşi Daniel Maruseac a recidivat în acelaşi club. Acesta este acuzat că alături de mai mulţi indivizi l-a bătut din nou pe Laurenţiu Florin Mateiciuc, după ce acesta din urmă ar fi căutat la rândul său să se răzbune, şi l-a înjunghiat pe un prieten de-al lui Mateiciuc, Florin Şlei, în vârstă de 29 de ani. Pentru această din urmă faptă, Daniel Maruseac a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor.

Revenind la agresiunea de sâmbătă noapte, Beniamin Mircea Maruseac a negat însă că fapta ar avea legătură cu răfuielile în care a fost implicat fratele său mai mare şi susţine că nu l-a mai văzut niciodată pe agresor ori pe cei care se aflau la masă cu el.

 

Clubul „Ranch” a fost închis, dar nu pentru mult timp  

După ultimul scandal de proporţii de la clubul „Ranch”, din 16 aprilie a.c., poliţişti şi inspectori ai Gărzii Financiare Suceava au descins în cadrul unui control la sediul localului. Având în vedere numeroasele probleme pe linie de ordine, poliţiştii au stabilit măsura limitării programului de funcţionare, în timp ce inspectorii financiari au constatat că unitatea nu foloseşte case de marcat, dispunând suspendarea activităţii pe o perioadă de trei luni de zile. Măsura de suspendare nu a rămas însă valabilă foarte mult timp, după ce administratorul localului a contestat decizia în instanţă şi, conform prevederilor legale, activitatea a fost reluată până când judecătorii se vor pronunţa definitiv asupra legalităţii sancţiunii aplicate de Garda Financiară Suceava.

După cum confirmă şi poliţia, în clubul din spatele stadionului Areni scandalurile se ţin lanţ, cazurile grave ajunse în presă pe parcursul anului trecut şi în 2012 fiind doar vârful acestor răfuieli. În clubul în care se ascultă manele se adună foarte mulţi indivizi dubioşi, inclusiv din localităţile limitrofe Sucevei, şi, pe fond de consum de alcool, aceştia se încaieră pentru a plăti poliţe mai vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Handbalist înjunghiat în gât în clubul „Ranch”, cuibul răfuielilor sângeroase din Suceava.
 Vizualizări articol: 1881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Handbalist înjunghiat în gât în clubul „Ranch”, cuibul răfuielilor sângeroase din Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai saracul copil trimis de
(24 sep 2012, 13:27:41
Deceaba plange-ti de mila lui "un hamdbalist de perspectiva"ca si asta e jigodie ca fratesu.In mica masura i-si merita soarta.
2.   Haaa trimis de
(24 sep 2012, 14:32:41
ah ce-mi place, pentru mine cluburile is locurile unde se intalnesc  ☭ arii, curvele, hotii, criminalii...bleahhhh!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei