Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2012 - Anul XVII, nr. 218 (5123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Implicare

Primarul Ion Lungu, prezent la deschiderea anului şcolar în nouă unităţi de învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începerea unui nou an şcolar a fost marcată de primarul Sucevei, Ion Lungu, printr-un maraton care a cuprins instituţii de învăţământ din toate cartierele municipiului.

La Şcoala Nr. 11 „Miron Costin” din Burdujeni, sutele de copii însoţiţi de părinţi, dar şi cele aproximativ 60 de cadre didactice care au în grijă aproape 1.300 de elevi au primit mai întâi binecuvântarea preoţilor, iar după Imnul României, directorul şcolii, Constantin Sîrghi, le-a urat bun venit tuturor elevilor, dar în special celor mai mici dintre ei, cei de la clasa zero.

Primarul Ion Lungu, prezent pentru al nouălea an consecutiv la deschiderea anului şcolar la cea mai mare şcoală din judeţ, le-a spus că principala motivaţie a prezenţei sale acolo o reprezintă în primul rând performanţele obţinute:

“Sunt aici din respect pentru performanţă. Educaţia este esenţială pentru un popor, pentru un oraş, iar viitorul unei localităţi sau a unei ţări nu poate fi discutat în afara educaţiei”.

Modernizarea Şcolii „Miron Costin” este unul din principalele obiective de investiţii ale municipalităţii sucevene, cea mai recentă lucrare fiind cea de asfaltare a terenului de sport.

 

Grup sanitar şi centrală termică pe lemne la şcoala din Burdujeni Sat

O altă unitate de învăţământ pentru modernizarea căreia s-au depus eforturi din partea municipalităţii sucevene este Şcoala Nr. 6 Burdujeni Sat, unde cea mai nouă realizare este amenajarea unui grup sanitar cu şase cabine, care să înlocuiască vechea toaletă din spatele şcolii.

Ion Lungu le-a vorbit celor prezenţi despre încercările repetate de a aduce gazul metan şi în acea zonă şi a promis că va înlocui actualul sistem de încălzire, cu sobe, cu o centrală termică nouă, pe lemne, care să le asigure confortul necesar la costuri minime.

Turul său de forţă a continuat apoi la singura şcoală din cartierul Iţcani, „Grigore Ghica Voievod” (Şcoala Nr. 7), căreia i-a fost acordată în fiecare an o importanţă deosebită, pentru ca elevii acestui cartier să se bucure de toate condiţiile necesare unui învăţământ performant.

 

35 de ani de existenţă, sărbătoriţi la Şcoala Nr. 8 din George Enescu

La Şcoala Nr. 8 din cartierul George Enescu, care tocmai a împlinit 35 de ani de existenţă, momentul aniversar a fost celebrat în prezenţa a sute de copii care împărtăşeau emoţia primelor zile de şcoală sau cea a revederii colegilor şi profesorilor cu mulţimea de părinţi prezentă de asemeni pe terenul de sport al instituţiei.

Şcoala, care anul acesta a beneficiat deja de investiţii de 1,5 miliarde de lei vechi şi este prinsă în plan şi cu montarea unei centrale termice proprii, va beneficia şi de o sală de sport modernă, după cum le-a promis primarul Ion Lungu celor prezenţi.

 

Sală de sport pentru Liceul de Informatică „Spiru Haret”

La Liceul de Informatică „Spiru Haret”, căruia i-au fost acordate numai anul acesta peste patru miliarde de lei vechi din bugetul local, primarul Ion Lungu a apreciat munca depusă de directorul Virginel Iordache, pe care l-a categorisit drept “un bun gospodar”, adăugând şi zicala “omul sfinţeşte locul”.

Iordache a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Suceava pentru construirea noii săli de sport şi a anunţat că, deoarece anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea fostului ministru al învăţământului, al cărui nume, Spiru Haret, îl poartă instituţia pe care o conduce, toate activităţile din acest an vor fi dedicate memoriei acestuia.

Curtea Şcolii „Ion Creangă” din cartierul Obcini (Şcoala Nr. 9) s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul foarte mare de copii şi părinţi veniţi la deschiderea de an şcolar, la care a fost prezent nu doar primarul Sucevei, ci şi viceprimarul Ovidiu Doroftei, locuitor al acestui cartier, precum şi cel care a deţinut mult timp funcţia de director al şcolii, Constantin Mărgineanu, actual director al Casei Corpului Didactic.

Edilul sucevean a ţinut să fie prezent şi la deschiderea anului şcolar la una dintre cele mai performante instituţii de învăţământ privat, Şcoala Filadelfia, din cartierul Zamca.

 

Continuarea lucrărilor la sala de sport a Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”

Participarea primarului Ion Lungu şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, la ceremonia de deschidere a anului şcolar la unul din liceele etalon ale judeţului, Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”, a deschis calea spre colaborarea celor două instituţii pe care le reprezintă, pentru realizarea unui obiectiv demarat acum câţiva ani şi dat uitării de guvernanţi – o sală de sport modernă.

De altfel, în discursul său de început de an, directorul instituţiei, Dan Popescu, a făcut o referire amară la ruinele sălii începute şi abandonate “din faşă”.

Răspunsul a venit din partea preşedintelui CJ, Cătălin Nechifor, care a spus că problema lipsei de spaţiu din curtea instituţiei se va rezolva de anul viitor, când va fi gata noua sală de sport.

Ion Lungu a amintit de cele cinci miliarde de lei vechi alocate anul acesta pentru CN „Ştefan cel Mare” de la bugetul local şi a asigurat conducerea şcolii că Primăria Suceava va cofinanţa realizarea sălii de sport.

 

Început de an pentru prichindeii Grădiniţei „Gulliver”

Ultima oprire a fost în mijlocul celor mai mici suceveni care au început anul şcolar, în sălile Grădiniţei „Gulliver”, din cartierul George Enescu.

Acolo a avut loc o deschidere de an atipică, şeful municipalităţii sucevene mergând la fiecare grupă în parte, stând de vorbă cu “albinuţele”, “ursuleţii” şi mulţi alţi prichindei din clase cu denumiri simpatice.

Acolo, atmosfera diferea de la o clasă la alta, într-unele fiind întâmpinat cu un cor de plânsete de la noii veniţi, care se cereau acasă, la părinţii lor, dar cu care a reuşit să se împrietenească, în ciuda condiţiilor “ostile”, în vreme ce la alte grupe a fost întâmpinat cu bucurie de micuţii care l-au recunoscut şi s-au adunat în jurul său, mândri să dea mâna cu el şi să stea de vorbă.

Edilul sucevean s-a arătat încântat de modul în care arată această grădiniţă modernă, amenajată la standarde europene, care este atât de asaltată de cereri din partea părinţilor, încât necesită extinderea cu încă un etaj, lucru care s-ar putea îndeplini chiar anul viitor, cu sprijinul municipalităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Ion Lungu, prezent la deschiderea anului şcolar în nouă unităţi de învăţământ.
 Vizualizări articol: 1854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Primarul Ion Lungu, prezent la deschiderea anului şcolar în nouă unităţi de învăţământ2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MARATONUL POLITICIENILOR trimis de
(18 sep 2012, 11:10:05
Vad ca a fost o intrecere de genul cine calca mai multe scoli.Se vede ca incepe campania electorala pentru parlamentare.Promisiuni foarte multe,realizari in ruine (vezi sala sport Stefan cel Mare)
2.   Hai cu campaniaaaa trimis de
(19 sep 2012, 11:04:49
asta da maratonist...cum au fost si voturile viteza din Franta, acum lungu vine cu festivitate viteza. nu ai chemat pe baitanii de la Cartea cea mare sa iti omologheze recordul?iar ai fost la imprastiat praf in ochii oamenilor? n-o mai arde ca tie iti pasa de educatie si performanta, cand tie ti se rupe de suceveni.banu' gramada sa iti iasa.
si, nimeni nu il putea peria mai bine decat un lingau(pour le conesseurswinking ) (inainte, lingaii tipau "Ceausescu - PCR", acum se striga " Lungu - PDL.)
hai cu bann-ullaughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei