Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2012 - Anul XVII, nr. 205 (5110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În drum spre casă

Un autocar plin de suceveni s-a răsturnat în Franţa. Un copil a murit, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un autocar în care se aflau 40 de pasageri, adulţi şi copii, majoritatea din judeţul Suceava, s-a răsturnat duminică dimineaţă, în jurul orei 9:30 (10:30 -ora României), în Franţa, pe autostrada A8, în dreptul localităţii Vidauban (lângă Marsilia).

Un copil a decedat, iar alte câteva zeci de persoane sunt rănite, o parte dintre acestea în stare gravă, au anunţat autorităţile.

Autocarul implicat în accident aparţine unei firme din Bistriţa (Roşu Tour) şi, potrivit datelor furnizate de autorităţi, a fost închiriat unei firme din Suceava, SC Voyager SRL, o firmă cu sediul în cartierul Obcini.

Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), autocarul în care se aflau cei 40 de pasageri venea din direcţia Madrid şi se îndrepta spre România, destinaţia finală fiind Suceava.

 

Bilanţul victimelor, anunţat de premierul Ponta : un copil mort şi 33 de răniţi, din care 12 în stare gravă 

Premierul Victor Ponta a convocat, ieri după-amiază, o celulă de criză formată din miniştrii Internelor, Afacerilor Externe, Sănătăţii şi secretarul de stat Raed Arafat, urmare a terifiantului accident petrecut pe teritoriul statului francez.

Ponta a confirmat vestea tragică a decesului unui copil de vârstă foarte fragedă (din câte se pare e vorba de un bebeluş de 18 luni) şi a declarat că mai sunt 33 de persoane rănite, din care 12 în stare gravă.
Răniţii au fost transportaţi la şase spitale din Franţa, iar la MAE au fost deschise două linii speciale telefonice (0730717970 şi 0214311598) prin care familiile victimelor pot afla informaţii despre acestea.

 „Este vorba despre un autocar care efectua o cursă de linie, o cursă obişnuită, cu cetăţeni români care veneau din Spania şi se îndreptau către România. Nu e vorba, cel puţin din datele pe care noi le avem, de ceea ce s-a comunicat iniţial, de un grup de copii. Era vorba de părinţi, unii dintre ei însoţiţi de copii”, a spus premierul, care a ţinut să le mulţumească autorităţilor franceze pentru modul prompt în care au intervenit pentru salvarea victimelor.

"Ministrul de Interne m-a informat despre faptul că, de azi (n.r. - de ieri), au început verificările referitoare la respectarea condiţiilor legale în care s-a efectuat acest transport de persoane, firmele care au fost implicate, evident respectarea condiţiilor tehnice, şi, în colaborare cu autorităţile din Franţa, urmează să stabilim în cel mai scurt timp ce a stat la baza producerii acestui accident, eventuale vinovăţii, şi mai ales măsuri de luat imediat pentru a se evita pe cât posibil asemenea incidente în viitor", a mai spus Victor Ponta.

 

Nouă elicoptere, 30 de ambulanţe şi o sută de pompieri, la faţa locului

Din primele informaţii apărute în presa internaţională, cauza probabilă a accidentului ar fi explozia unui pneu, autocarul închiriat de firma din Suceava răsturnându-se şi intrând pe contrasens.

Circulaţia pe A8 a fost întreruptă pe ambele sensuri, iar autorităţile franceze au organizat un spital de campanie în imediata apropiere a accidentului, unde s-a făcut triajul victimelor şi li s-au acordat primele îngrijiri medicale. 

Prefectul regiunii Var a declanşat „planul roşu”, măsură luată de autorităţile franceze în cazul unor situaţii de urgenţă de o asemenea amploare. Nu mai puţin de nouă elicoptere şi circa 30 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului, precum şi o sută de pompieri.

Consulul general al României la Marsilia, Ioan T. Morar, a declarat ieri seară, citat de cotidianul Le Figaro, ediția online, că accidentul autocarului cu români în care şi-a pierdut viaţa un bebeluş de 18 luni la Var, în sud-estul Franţei, nu a fost provocat de o eroare umană şi că vehiculul se afla în stare bună.

 

„Am auzit un zgomot puternic, când a explodat cauciucul, m-am agăţat de partea din spate a scaunului meu, geamul s-a făcut bucăţi”

Consulul general al României la Marsilia, Ioan T. Morar, a declarat ieri seară pentru cotidianul Le Figaro că accidentul s-a produs exclusiv din cauza unei defecţiuni tehnice.

Bebeluşul care a murit era o fetiţă, a anunţat consulul, declarând de asemenea că pasagerii care nu au suferit leziuni au fost preluaţi de un alt autocar care urma să plece spre România.

Presa franceză a dat şi declaraţia unui tânăr de 18 ani care se afla în autocarul groazei şi care se întorcea din Spania, unde îşi vizitase sora: „Am auzit un zgomot puternic, când a explodat cauciucul, m-am agăţat de partea din spate a scaunului meu, geamul s-a făcut bucăţi, accidentul a durat, poate, zece secunde”.

 

Administratorul SC Voyager SRL, de negăsit

În cursul zilei de ieri, am încercat să luăm legătura cu Maricel Gheorghe Aursulesei, administratorul firmei care a închiriat autocarul implicat în accidentul din Franţa, SC Voyager SRL.

Potrivit datelor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, societatea de transport persoane apare cu „întrerupere temporară de activitate”.

La numărul de telefon al administratorul firmei nu a răspuns ieri nimeni.   

Firma are sediul pe bulevardul Corneliu Coposu în cartierul Obcini, însă nici acolo nu a fost nimeni de găsit.

Am reuşit să dăm de o contabilă a agenţiei de transport persoane, însă respectiva a refuzat să ne ofere orice fel de amănunte despre pasagerii care se întorceau din Spania sau despre transportul respectiv.  

Potrivit autorităţilor, administratorul SC Voyager SRL ar fi plecat în Franţa, în regiunea în care a avut loc groaznicul accident.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un autocar plin de suceveni s-a răsturnat în Franţa. Un copil a murit, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite.
 Vizualizări articol: 2282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Un autocar plin de suceveni s-a răsturnat în Franţa. Un copil a murit, iar alte câteva zeci de persoane au fost rănite5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romanii jalnici... trimis de
( 3 sep 2012, 11:58:57
francezii s-au organizat exemplar.romanii,ca de obicei,au dat cu stangul in dreptul.la celula de criza organizata de guvern nu a mai raspuns nimeni dimineata.la consulatele romanesti din zona suni pana te plictisesti si nu raspunde nimeni.multa"munca" pe banii nostri
2.   * trimis de
( 3 sep 2012, 16:51:03
Doamne,Iartă-mă când mint că-ţi spun că te-nţeleg
Iartă-mă când mint că spun că-nţeleg ce faci
Când mint că te iubesc necondiţionat nu-i adevăru-ntreg
Te iubesc , dar te şi întreb : de ce taci ?

Ne-ai dat Cunoaşterea şi nu mai pare cu sens Viaţa
Iartă-mă că te-ntreb : e adevărat ?
Ne-ai dat Lumina dar ne-Ai tras pe ochi ceaţa
Dă-Ne un semn ! Zi-ne , te-am supărat ?

Noi suntem fiindcă Tu exişti , ştim asta…ce nu ştim
E : taci fiindcă vrei să ai Tu ultimul cuvânt ?
Atunci … am vrea să tacem , pe plac Ţie să-Ţi fim
Doamne , nu mai ştim s-administrăm acest pământ

Proiectele religioase nu există (vor,doar,s-aducă “veşti bune”)
Iubirea are preţ , graiul îngerilor a tăcut
Doamne , e momentul potrivit . Vino Tu şi (ne) spune
Când să credem că prea mult e … prea mult ???
3.   Comentariu trimis de
( 3 sep 2012, 18:31:13
Hopa!!! A aparut ABCDAR! Vezi ca te asteapta niste prieteni la stirea cu purtatorul de cuvant al IPJ. Vor sa-ti spuna ceva da dulce!!! Pofta mare!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei