Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 sep 2012 - Anul XVII, nr. 205 (5110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Sute de suceveni, la demonstraţia de dresaj canin de la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câtva sute de oameni s-au adunat ieri după-amiază în parcarea Shopping City Suceava pentru a participa la evenimentul chinologic “Magic Dogs”, susţinut de Şcoala de Dresaj „Dog Master” din Cluj-Napoca şi dresorul Ciprian Nechita din Bistriţa-Năsăud, eveniment organizat de complexul comercial în parteneriat cu Asociaţia Chinologică Judeţeană. Cei care au ales să-şi petreacă ziua alături de cei mai buni prieteni ai omului au fost impresionaţi de elevii acestei şcoli, trei rase de câini dresaţi, Ciobănesc Belgian Malinois, Ciobănesc German şi Ciobănesc Australian, care şi-au arătat abilităţile şi performanţele pe care le pot atinge sub îndrumarea unor specialişti în dresaj, executând de la cele mai simple comenzi până la comenzi de pază şi apărare pe care le vedem doar în filmele americane şi în demonstraţiile câinilor poliţişti.

Manifestarea a îmbinat cele mai interesante elemente din sfera competiţiilor canine: demonstraţie Mondioring (subordonare, atac la infractor, obedienţă etc.), demonstraţie Agility (abordarea cât mai rapidă a obstacolelor), demonstraţie Dancing Dog (dans canin)

şi demonstraţie Frisbee (prinderea discurilor).

 

Ugly, Solo şi Fea, printre vedetele spectacolului canin

Una dintre vedetele spectacolului pus în scenă ieri de specialiştii de la „Dog Master” a fost Ugly, un mascul ciobănesc belgian varietatea Malinois, în vârstă de 4 ani, care, pe cât de dur este pe terenul de dresaj, pe atât de gentil şi familiar este cu copiii. Având avantajul taliei impresionante şi al unei muşcături puternice, atuuri îmbinate cu o disciplină de fier, Ugly şi  medicul veterinar Mihai Mereţ au prezentat elemente de disciplină şi pază desprinse din examenul numit Mondioring, realizând împreună un show spectaculos.

Un alt mascul Ciobănesc Belgian Malinois care a făcut senzaţie ieri în parcarea de la Shopping City Suceava este Solo, un câine robust, impunător, cu o dorinţă mare de a lucra, după cum l-au descris organizatorii. Alături de instructorul Ciprian Cordoş, Solo a prezentat partea de disciplină din examenul IPO, remarcându-se prin corectitudinea executării comenzilor. Şi o femelă Ciobănesc Belgian Malinois, Fea, a primit ieri aplauze la scenă deschisă, după ce, împreună cu Ioana Ghişa, studentă la Facultatea de Medicină Veterinară, a delectat publicul cu câteva elemente de disciplină şi divertisment împrumutate din diverse sporturi canine.

 

„Suntem mândri că am putut aduce la Suceava elita chinologiei româneşti”

Cristian Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Chinologice Judeţene, a declarat: „Este un eveniment de excepţie pus în practică de Shopping City, alături de noi. Suntem mândri că am putut aduce la Suceava elita chinologiei româneşti, prin demonstraţiile de dresaj făcute de şcoala Dog Master din Cluj-Napoca şi dresorul atestat Ciprian Nechita din Bistriţa-Năsăud. Magic Dogs este magia câinelui, deşi, sigur, aceste demonstraţii de dresaj canin reuşite la limita superioară nu sunt o magie, n-a venit nimeni cu o baghetă fermecată să le facă, este muncă multă în spatelor lor, dar, în final, rezultatul este magic”.

Maria Sbiera, din Suceviţa, iubitor de animale, a declarat: Am vrea să fie cât mai multe manifestări de acest gen, cred că astfel oamenii ar iubi mai mult câinii, ar fi o mai mare apropiere între om şi animal”.

Pentru iubitorii de animale, în cadrul evenimentului de ieri a fost organizat şi un centru de adopţii gratuite şi donaţii de hrană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni, la demonstraţia de dresaj canin de la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 2954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de suceveni, la demonstraţia de dresaj canin de la Shopping City Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei