Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 aug 2012 - Anul XVII, nr. 203 (5108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Conflict de interese

Licitaţia de salubrizare a Sucevei, amânată cu cel puţin o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Primăria Suceava nu poate scoate la licitaţie activitatea de salubrizare a străzilor municipiului, după ce proiectul de hotărâre prin care se aproba caietul de sarcini al licitaţiei a fost blocat de grupul majoritar din Consiliul Local, USL.

Chiar de la început, liderul grupării USL, Ovidiu Donţu, a anunţat că aleşii locali în numele cărora vorbeşte nu sunt de acord cu condiţiile actuale impuse în caietul de sarcini al licitaţiei şi că nu îşi vor da acordul, pentru ca licitaţia să fie demarată.

În replică, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a spus că nu are rost blocarea organizării licitaţiei, pentru că acel caiet de sarcini este făcut în mod profesionist, conform legislaţiei, iar acest lucru este demonstrat şi de faptul că a trecut de verificările DNA, fără a i se găsi vreo hibă.

“Dacă nu demarăm acum licitaţia, riscăm ca de la 1 decembrie să nu mai facă nimeni curat în oraş. Intrăm în criză de timp, pentru că, dacă apar complicaţii, o licitaţie se poate prelungi până la 150 de zile”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu. Avertismentul său nu le-a schimbat gândurile celor de la USL.

“Nu e nici o nenorocire să se întârzie decizia cu o săptămână. Facem o şedinţă extraordinară săptămâna viitoare”, a venit replica lui Donţu.

Această variantă a fost propusă şi de Corneliu Vornicu, care a spus că modificările necesare în caietul de sarcini şi în contract pot fi operate în trei-patru zile, încât joia viitoare s-ar putea ţine şedinţa.

De altfel, reprezentanţii USL au precizat că îşi doresc ca la licitaţie să fie promovată în principal participarea societăţilor de salubrizare sucevene, atât separat, cât şi ca asociere de firme, pentru ca acestea să aibă şanse egale cu marile firme de salubrizare prezente la nivel naţional.

Mai mult, Donţu a spus că a observat anumite “deficienţe” la contractul propus de municipalitate, care trebuie corectate, pentru o mai bună utilizare a fondurilor publice.

După o serie de discuţii în contradictoriu între USL şi PDL, proiectul de hotărâre a fost amânat, cu 11 voturi pentru amânare, şase contra şi trei abţineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de salubrizare a Sucevei, amânată cu cel puţin o săptămână.
 Vizualizări articol: 989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţia de salubrizare a Sucevei, amânată cu cel puţin o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Klauss trimis de
( 1 sep 2012, 10:48:47
de ce nu publicati clauzele contractuale? poate ca exista si alte opinii de la cei ce v-au ales...clauzele ce se vor modificate fac referire la conditiile de participare la licitatie,nu ce ar trebui sa si faca dupa,cei ce vor adjudeca licitatia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei