Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Ample lucrări la digul râului Suceava, pentru protejarea Bazarului de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O amplă lucrare de consolidare a digului râului Suceava, în zona din dreptul Bazarului, a fost demarată de mai bine de două săptămâni, refacerea liniei de apărare în caz de inundaţii efectuându-se pe o porţiune de 180 de metri.

Lucrarea necesită investiţii de peste un milion de lei, deocamdată jumătate din sumă fiind aprobată de Administraţia Naţională „Apele Române”, astfel că firma executantă, SC Construcţii Hidrotehnice Iaşi, lucrează la capacitate maximă.  

Constructorii au realizat o deviere a cursului apei pentru a face posibilă lucrarea de refacere a digului, începând efectiv consolidarea.

Gheorghe Ghiuţă, dirigintele de şantier al lucrării din partea Administraţiei „Apele Române”, ne-a explicat, de la faţa locului, în ce constă lucrarea.

„Este o lucrare de consolidare a râului Suceava în urma inundaţiilor care constă într-o apărare de mal şi refacere de diguri, cu soluţii moderne şi tehnologii noi, cu geotextile, cu saltele, cu geocontainere, soluţii noi, moderne, tehnologie mai specială. Se lucrează în condiţii destul de grele, condiţii de gospodărire a apelor, în incintă, pentru a putea controla lucrarea şi calitatea ei”.

 

Consolidarea ar putea fi finalizată până în iarnă

Narcis Stanciu, maistru-şef de punct de lucru din partea SC Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi, a dat şi el câteva detalii referitoare la anvergura şi dificultatea proiectului.  

„Nu este o lucrare uşoară, ci în condiţii de apă foarte adâncă. Apa a avut în medie 2,5 metri şi jumătate, mai ales în amonte, şi 1,80 metri în aval. Am făcut o deviere a apei, ca să putem proteja lucrarea şi să mergem înainte”.

Reprezentantul constructorului nu s-a putut pronunţa când va fi finalizată  consolidarea, însă a subliniat că dacă vor exista bani pentru se munci în ritm susţinut, şantierul va fi închis până la iarnă.

 

Viiturile din 2010 au afectat grav linia de apărare a râului Suceava

Inginerul Cristian Ruxandari, purtătorul de cuvânt al Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, ne-a aplicat că până acum s-au aprobat pentru această lucrare 450.000 de lei din valoarea investiţiei, care este de 1.093.000 milioane, şi sunt şanse mari ca întreaga sumă să fie disponibilă în perioada următoare.

El a mai explicat că după inundaţiile din 2010 linia de apărare a râului Suceava din zona municipiului reşedinţă de judeţ a fost afectată în patru puncte.

Digul de apărare din zona ştrandului a fost refăcut deja, fiind vorba de lucrări pe o porţiune de 220 de metri, a doua porţiune este cea la care se lucrează acum, în dreptul Bazarului, şi se speră că în alte două zone vulnerabile vor putea fi demarate lucrări în timp cât mai scurt.

Este vorba de o porţiune de dig cu probleme în zona fostelor sere, pe o distanţă de 205 metri, şi de o zonă pe malul drept, în aval de podul Iţcani, unde sunt necesare lucrări pe 102 metri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ample lucrări la digul râului Suceava, pentru protejarea Bazarului de inundaţii.
 Vizualizări articol: 1685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ample lucrări la digul râului Suceava, pentru protejarea Bazarului de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aparati piatra de mormant a Sucevei trimis de
(17 aug 2012, 12:01:02
Bazarul este piatra de mormant a Sucevei. Atat timp cat va exista acest loc, Suceava nu va avea economie si se va scufunda tot mai mult. Este inadmisibil sa ai un bazar langa 2 centre comerciale mari in care comerciantii se chinuie sa faca un comert civilizat si corect, iar mai la vele de ei totul este la negru cu acordul autoritatilor. In Suceava nu sunt trotoare, nu sunt spatii de agrement, nu ai teatru, nu ai cinematograf, nu este nici un plan de modernizare a orasului iar tu faci dig sa nu-i ia apa pe niste evazionisti ? (care fie vorba intr noi la urma urmei nu au nici o vina - daca li se permite..........) Oricum rusine autoritatilor patate cu banii bazaristilor si sa incerce sa faca totusi ceva si pentru oras.........
1.1  RE: Aparati piatra de mormant a Sucevei trimis de
(17 aug 2012, 19:04:41
"Este inadmisibil sa ai un bazar langa 2 centre comerciale mari in care comerciantii se chinuie sa faca un comert civilizat si corect"

Tinere, intereseaza-te si vezi cine a fost prima data: Oul sau Gaina ?
Comert civilizat si corect ? Ti se pare corect si civilizat sa pui adaos chiar si cate 200% (cel putin) sau sa incepi sa bati toba prin Mall sa strigi ca ai reduceri de tot felul pe cand tu cu 2 zile inainte ai umflat preturile bine de tot ca sa ai de unde sa scazi urmatoarele zile? Asta numesti tu "civilizat" si "corect" ?

In spatele monitorului sunt multi spartani care nu cunosc situatia si vor sa se afirmewinking !
2.   Iesean deghizat? trimis de
(17 aug 2012, 14:29:50
Daca la o inundatie ar fi afectata tot acea zona fii sigur ca ar inunda si Iulius Moll-ul .Ce vina au cei din bazar ca apa a erodat fix acea zona si a afectat si podul rutier. Esti penibil . Si apropo in Mall sunt maxim 20 de firme cu imbracaminte din care daca jumate sunt detinute de oameni din Suceava. In bazar sunt cateva sute de oameni si famiile lor care traiesc din activitatea prestata.Tu ai impresia ca daca lumea nu ar avea cate o mica afacere in bazar, piata mica , mici magazine alimentare , etc si "cele doua mari centre comerciale" ar fi goale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei