Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 aug 2012 - Anul XVII, nr. 190 (5095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inedit

Câteva zeci de iubitori ai muzicii, prezenţi ieri la concertul simfonic din Salina Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva zeci de iubitori ai muzicii au asistat ieri la un concert simfonic inedit, care s-a desfăşurat în Salina Cacica. Unii dintre cei care au aplaudat şi s-au bucurat preţ de un ceas de muzica interpretată „la adâncime”, dar la înălţimea talentului celor trei muzicieni, violonistul Simon Csongor, violoncelista Csilla Kecskes Aved şi violistul Bogdan Eugen Cristea (Icon Arts Trio), nu ştiau de eveniment, dar au rămas cu plăcere în salină să-i asculte pe artişti. Alţii, însă, ştiau de Turneul „Muzica în Salinele României” şi au venit special pentru oaza de cultură, pentru a descoperi un loc răcoros, deosebit, prin intermediul artei sunetelor.

A fost cazul unui grup de turişti români şi francezi, care locuiesc în Franţa, şi care venind an de an în concediu în Bucovina au aflat şi de concertul simfonic din Salina Cacica. Şi-au dorit să-l urmărească, mai ales că, după cum ne-au spus ei, „suntem iubitori, consumatori de muzică clasică, muzică simfonică. Am fost la foarte multe concerte, în locuri diferite, dar niciodată într-o salină. Ne-am bucurat mult că, venind în acest an la Cacica, am descoperit şi acest inedit eveniment cultural, pe care nu puteam să-l ratăm. Este lăudabilă iniţiativa”. Icon Arts Trio a interpretat lucrări de: A. Borodin, B. Compagnoli, V. Cosma, J. Fučík, J.B. Lully, M. Frank, W.A. Mozart şi G.P. Telemann.

 

„Invitaţi să descopere locuri răcoroase, locuri deosebite, prin intermediul artei sunetelor”

Concertul Icon Arts Trio în Salina Cacica (sala de bal) se înscrie în programul „România Underground - turneu muzical novator”, care se desfăşoară, în perioada 12 - 19 august, în cinci saline din ţară. Primul concert al Turneului “Muzica în Salinele României” a avut loc duminică, 12 august, în Mina “Unirea” din Salina Slănic Prahova, iar cel de-al doilea, pe 13 august, la Târgu Ocna. După Salina Cacica, urmează, păstrând ora de începere a concertului - ora 12:00, pe 17 august, concert la Praid şi, pe 19 august, la Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea.

Reprezentanţii Radio România Cultural, organizatorii evenimentului, alături de Salrom, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic, ne-au spus că „după două ediţii ale Turneului Naţional <Muzica în Palatele României>, a urmat acest turneu în saline din România, unde, împinşi de caniculă, oamenii au fost invitaţi să descopere locuri răcoroase, locuri deosebite, prin intermediul artei sunetelor”.

Un tânăr din Iaşi, Adrian Muntean, ne-a spus că a rămas plăcut surprins de concertul celor trei tineri muzicieni. „Nu mă aşteptam să se audă aşa bine. Este foarte frumos. Mi-ar plăcea să mai merg la astfel de concerte, în locuri neaşteptate”, ne-a spus tânărul.

 

Icon Arts Trio, în Salina Cacica

Icon Arts Trio este format din tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume. Violonistul Simon Csongor este o speranţă a Liceului de Artă din Târgu Mureş, un elev eminent, care a colaborat cu Filarmonica de Stat din localitate, a participat la cursuri de măiestrie susţinut de Antal Szalai din Ungaria sau Florin Paul din Danemarca. Violoncelista Csilla Kecskes Aved este tot din Târgu Mureş, în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia), s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo şi a fost solistă a Filarmonicii mureşene şi a Orchestrei de Cameră din Budapesta.

Violonistul Bogdan Eugen Cristea este din Ploieşti, iar după absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a obţinut o bursă în cadrul Academiei de Muzică din Hamburg. Este membru al Cameratei Regale şi a fost selectat în cadrul proiectului SoNoRo Interferenţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva zeci de iubitori ai muzicii, prezenţi ieri la concertul simfonic din Salina Cacica.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Câteva zeci de iubitori ai muzicii, prezenţi ieri la concertul simfonic din Salina Cacica5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei