Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2012 - Anul XVII, nr. 186 (5091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Vizită oficială

Ion Lungu i-a prezentat ambasadorului Africii de Sud multiple posibilităţi de colaborare şi investiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Municipalitatea suceveană are mari şanse să obţină colaborări pe termen lung cu investitori din Africa de Sud, dar să încheie şi o serie de parteneriate cu localităţi cunoscute de pe continentul african, ca urmare a discuţiilor purtate de primarul Ion Lungu cu ambasadorul acestei ţări în România, Pieter Swanepoel.

Delegaţia sud-africană a fost întâmpinată călduros de conducerea municipalităţii sucevene, care le-a oferit cadou albume foto şi video cu prezentarea Sucevei.

Discuţiile, care au durat aproape o oră, au fost centrate pe posibilităţile de investiţii din zonă, atracţii turistice, dar şi pe posibilele colaborări, precum în domeniul învăţământului.

“Cred că vom putea găsi oportunităţi pentru ca oamenii de afaceri din Africa de Sud să vină cu investiţii aici, în Bucovina”, a spus primarul Ion Lungu, ca o concluzie a discuţiilor purtate cu ambasadorul Pieter Swanepoel.

“Am rămas plăcut surprins atunci când Excelenţa sa mi-a spus că oamenii de afaceri din Africa de Sud au investit peste 700 de milioane de euro în România şi sunt dispuşi în continuare să caute oportunităţi de afaceri. De aceea l-am rugat pe domnia sa, în măsura în care va purta discuţii cu oameni de afaceri dispuşi să investească în România, să fim invitaţi şi noi, de la Suceava, să prezentăm oportunităţile de afaceri de aici”, a adăugat Ion Lungu.

 

Turiştii Africii de Sud, chemaţi în “dulcea Bucovină”

Excelenţa Sa ambasadorul Pieter Swanepoel a spus că, deşi se află pentru prima oară în Suceava şi nu a apucat să viziteze decât puţine obiective, înţelege deja de ce acestei zone i se spune “dulcea Bucovină”.

De altfel, domeniul turismului este unul din posibilităţile de cooperare cu autorităţile şi investitorii sud-africani, după cum a precizat şi Ion Lungu:

“Turismul este una dintre posibilităţile de colaborare, ţinând cont de potenţialul de dezvoltare al zonei şi având în vedere faptul că avem foarte multe proiecte pe linie de infrastructură şi pentru valorificarea istoriei şi culturii oraşului. I-am prezentat proiectele mari, de reabilitare a Curţii de Scaun şi a Curţii Domneşti. Excelenţa Sa este pentru prima dată la Suceava şi atunci când va reveni sper să găsească oraşul mult mai frumos, să-l finalizăm din punct de vedere al modernizării şi al reabilitării infrastructurii, astfel încât să facem din Suceava o localitate atractivă pentru oamenii de afaceri şi turişti”.

Alte domenii în care se găsesc compatibilităţi sunt cele ale energiei şi  energiilor regenerabile, de exemplu la societatea de termoficare a Sucevei, la care o bună parte din cărbunele necesar este furnizat tocmai din Africa de Sud. 

“Un domeniu important este cel al investiţiilor în agricultură, unde i-am prezentat faptul că în jurul oraşului Suceava se dezvoltă o zonă metropolitană, care ne dă posibilitatea să punem la dispoziţia investitorilor suprafeţe de teren importante”, a adăugat edilul sucevean.

Nu în ultimul rând, ambasadorul Africii de Sud  a propus o colaborare între Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi universităţi din Africa de Sud, încât municipalitatea s-a angajat să pună în contact cele două instituţii, urmând ca la viitoare întâlniri să fie prezent la discuţii şi reprezentantul universităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu i-a prezentat ambasadorului Africii de Sud multiple posibilităţi de colaborare şi investiţii.
 Vizualizări articol: 1063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Lungu i-a prezentat ambasadorului Africii de Sud multiple posibilităţi de colaborare şi investiţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei