Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iul 2012 - Anul XVII, nr. 175 (5080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

A revenit acasă

S-a întors din turul Europei, după un drum de 7.000 de kilometri cu Dacia 1300

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Suceveanul Dănuţ Crainiciuc, marele colecţionar de Dacii 1300, plecat într-un tur al Europei acum trei săptămâni, a revenit ieri acasă. Suceveanul, împreună cu soţia sa, a plecat la un drum de 7.000 de kilometri la volanul unei Dacii 1300 din anul 1969.

Ieri după-amiază, Dănuţ Crainiciuc a ajuns din nou la Suceava, la volanul Daciei sale impecabile, cu care se laudă că nu i-a făcut nici o problemă şi cu care nu a avut nici măcar o pană de cauciuc în aceste trei săptămâni.

Dănuţ Crainiciuc spune că şi-a dus Dacia prin locuri celebre din Europa, începând de la marile capitale şi până pe cele mai înalte piscuri de munţi. „Am făcut Pirineii, Alpii Francezi, Alpii Italieni şi Alpii Elveţieni”, a spus colecţionarul.

Deşi nu a făcut încă un calcul privind cheltuielile din acest tur, Dănuţ Crainiciuc a spus că „numai benzina a ajuns la aproape 1.000 de euro, la care se mai adaugă şi taxele de autostradă, care sunt foarte mari”.

 

S-a întâlnit în Franţa cu pasionaţi de Renault 12

Colecţionarul este încântat de cum a fost primit pe teritoriul Franţei. „Steagul României a fost arborat pentru traversarea capitalei Franţei cu Dacia. Am fost surprinşi plăcut de reacţia călduroasă a parizienilor la vederea maşinii, mulţi aplaudând la trecerea noastră”. În Franţa, în oraşul La Châtre, a poposit cel mai mult. Acolo a participat la reuniunea pasionaţilor de Renault 12, eveniment la care s-au adunat peste 30 de colecţionari ai modelului. „La întâlnire a fost superb. Am întâlnit oameni cu adevărat pasionaţi de Renault 12. Dacia noastră a fost cea mai veche maşină de la eveniment. Am fost şi premiaţi pentru drumul lung pe care l-am parcurs pentru a ajunge la întâlnire”, a mai spus Dănuţ Crainiciuc.

Colecţionarul şi-a propus ca prin acest tur să arate europenilor calitatea Daciei 1300.

Dacia cu care Crainiciuc a plecat la drum este maşina cu numărul 90 din istoria modelului, autoturismul vechi de 43 de ani arătând impecabil şi fiind aproape în totalitate original. De altfel, pentru faptul că are toate piesele originale, maşina a fost atestată oficial ca vehicul istoric. Dănuţ Crainiciuc are în colecţie şapte maşini Dacia 1300, din perioada 1969-1972, consideraţi anii de glorie a modelului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a întors din turul Europei, după un drum de 7.000 de kilometri cu Dacia 1300.
 Vizualizări articol: 2194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
S-a întors din turul Europei, după un drum de 7.000 de kilometri cu Dacia 13004.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(30 iul 2012, 14:51:42
asta a fost drumul de adio ..:) de acu urmeaza chiuluasa, segmenti, bucsaraia sigur nu se va plictisi ..:))) mult curaj a avut ( chiar prostesc as spune )
2.   ... trimis de
(30 iul 2012, 19:30:31
alex se vede ca nu sti nimic despre istoria 1300,primele masini aveau motor renault si sa sti ca sunt foarte bune,comparativ cu cele pe care le-a facut dacia cu lincenta reanult.
Ce bucse sa schimbe?masina a mers pe drumuri bune si chiar asa 1300 este o masina rezistenta(1300 este peste 1310)
2.1  RE: ... trimis de
(30 iul 2012, 21:43:48
ai dreptate, cele mai bune motoare pe dacii au fost motoarele renault, tabla groasa, rezistenta. masini trainice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei