Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iul 2012 - Anul XVII, nr. 173 (5078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă

Poliţist rutier acuzat de abuz, în timp ce imobilizează un şofer care refuză controlul în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un poliţist rutier s-a ales cu o plângere penală împotriva sa după ce l-a imobilizat, ajutat de colegi, pe un şofer care a refuzat să se legitimeze şi să fie controlat. Şoferul speră să aibă câştig de cauză pe baza unor imagini video pe care le-a înregistrat din maşină, în timpul discuţiei cu poliţistul, imagini pe care ulterior le-a postat pe internet, pe YouTube. De cealaltă parte, agentul susţine că şi-a făcut doar datoria, iar imaginile nu fac decât să confirme în mare măsură că poliţistul a acţionat legal.

 

Şoferul a refuzat repetat să se legitimeze şi să accepte un control în portbagajul maşinii 

Sâmbăta trecută, pe 21 iulie, pe bulevardul Academician Vasile Grecu, la ieşirea din Suceava spre Şcheia, agentul principal Constantin Păşcănuţ a tras pe dreapta un conducător auto care ar fi oprit într-o zonă de acţiune a indicatorului „Oprire Interzisă”, în acest sens Poliţia Rutieră având şi imagini video.

Tânărul de la volan, identificat ulterior în persoana lui Petre Costeniuc, în vârstă de 22 de ani, din comuna Dolheşti, a refuzat să se legitimeze, motivând că nu are actele la el. După cum arată imaginile video surprinse chiar de el, tânărul refuză în mod repetat să se legitimeze, să coboare din maşină şi să accepte un control în portbagajul maşinii, pe care poliţistul rutier îl poate solicita, având în vedere că se afla în cadrul unei acţiuni de control în trafic.  

 

Imobilizat şi pulverizat cu spray iritant lacrimogen

La un moment dat, în prezenţa unui martor asistent, poliţistul i se adresează pe un ton categoric şoferului: „Te rog să cobori jos din maşină, să deschizi portbagajul şi să mă laşi să fac controlul”. Tânărul de 22 de ani continuă să refuze orice colaborare, moment în care agentul principal îi deschide cu forţa portiera maşinii şi, ajutat de colegi, îl imobilizează. În timpul acţiunii de imobilizare, tânărul de 22 de ani îl înjură pe agentul de poliţie, înregistrarea încheindu-se în momentul în care şoferul este pulverizat cu spray iritant lacrimogen.

 

Noian de sancţiuni pentru şoferul de 22 de ani 

Dus la sediul Poliţiei municipiului Suceava, tânărul de 22 de ani a încasat amenzi care totalizează peste 1.000 de lei, însă, cel puţin deocamdată, a scăpat fără dosar penal.

Inspectorul principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Persoana în cauză a fost sancţionată pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier, refuzul de a înmâna documentele autoturismului, lipsa documentului de identitate şi a permisului de conducere, cât şi pentru faptul că nu purta centură de siguranţă. Totodată, şoferul a fost sancţionat, conform Legii 61/1991, pentru adresarea de injurii”.

 

Exprimarea faţă de şofer, aparent singura greşeală a poliţistului 

De cealaltă parte, Petre Costeniuc a depus plângere penală împotriva agentului principal Constantin Păşcănuţ şi a colegilor acestuia aflaţi la faţa locului.

Plângerea a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii de aici fiind competenţi să soluţioneze astfel de reclamaţii. Având în vedere procedurile, agentul de poliţie pare a fi acţionat perfect legal, singura sa greşeală fiind că a vorbit la per tu cu şoferul de 22 de ani. 

Imaginile care surprind discuţiile dinainte de acţiunea de imobilizare pot fi urmărite şi pe www.monitorultv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist rutier acuzat de abuz, în timp ce imobilizează un şofer care refuză controlul în trafic.
 Vizualizări articol: 2841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.81/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 16 voturi
Poliţist rutier acuzat de abuz, în timp ce imobilizează un şofer care refuză controlul în trafic4.8516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 11:24:47
Bravo politistului!
1.1  RE: Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 12:56:40
Subscriu si eu ! Felicitari politistului pentru modul de actiune si pentru faptul ca nu a cedat intimidarilor (camera de filmat)
2.   Circ trimis de
(27 iul 2012, 11:29:59
Din nou IPJ Suceava ajunge subiect de Cancan national , cred ca existau metode mai elegante de a iesi din situatia asta nu era nevoie de circul asta ce nu ne face decat rau ca suceveni...
2.1  RE: Circ trimis de
(27 iul 2012, 11:42:48
In America intai te impusca si apoi te someaza, doar la noi, "fecioarele neprihanite", se poate face caz de un comportament, in sfarsit normal, al unui politist.
2.2  RE: Circ trimis de
(28 iul 2012, 06:27:52
Nu vorbi aiurea. Politistii americani nu sunt cum vezi prin filme. Insa isi fac meseria "ca la carte", iar cetatenii ii vad intr-adevar ca pe o autoritate, lucru ce duce la respectarea regulilor si legilor.
3.   Nu e nici un abuz ! trimis de
(27 iul 2012, 11:51:28
Am vizionat inregistrarea , ii dau dreptate politistului . Dupa parerea mea a ctionat cum trebuie.
4.   Oare cine ia dat carnetul? trimis de
(27 iul 2012, 11:51:30
mai dar mare prostie ma e si aceasta unde se credea soferul pe gradina acasa la el sau pe un drum public?Pai eu daca eram in situatia politistului chemam grupul de interventie caci aia se comporta mai finut.Mai tovarase sofer dar tu ai prins timpurile alea cu filtre ale militiei de mult cum zici tu caci erau demult?sA STII CACI IN TIMPURILE NOASTRE politistul te poate opri oriunde pe strada doar ai internet odata ce ai postat filmul de ce nu citesti si ceva despre drepturile politistului sau ceva de genul cum sa ne comportam civilizat.Cit despre politisi un mare BRAVOsi mai purtati si voi bastoane cu electrosocuri caci cu asa animale nu se mai poate Dar stau si ma intreb cum de a descis telefonul asa repede sa filmeze Dor fiind vinovat de ceva te pregatesti dinainte sa ataci NENOROCITULE
5.   Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 11:54:02
Conduc multi zilnic multi km, am vazut multe faze cu politisti si soferi indisciplinati si , referitor la acest articol as putea spune urmatoarele:

1. soferul, chiar de nu vroia sa prezinte actele, putea sa spune frumos ca nu le are si atat, primea amenda de rigoare si se termina aici balciul
2. am mai citit si prin alte ziare ca polististul l-a tras pe dreapta pe sofer, dupa care, a zis ca ii da amenda ca a oprit intr-o zina interzisa, daca e adevarat, bila neagra pentru politist
3. pentru a putea fi controlata masina trebuie sa existe suspiciuni privind faptul ca acel autoturism a fost folosit in scopuri interzise de lege, deci nu orice tablagiu gata te verifica ce ai in portbagaj
4. al doilea politist ce se vede in cadru, in loc de a purta cascheta el avea ochelarii de soare pe cap, arata smecherie si bataie de joc fata de uniforma
5. nu se vorbeste niciodata la per tu cu o persoana ce ai oprit-o in trafic, nici cel oprit nu trebuie sa vorbeasca la per tu cu agentul depolitie

In concluzie, culpa este comuna dupa parerea mea.

(sa nu uitam ce le poate capul si politistilor, care, in cele mai multe cazuri incalca flagrant legea si bunul simt)
5.1  RE: Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 11:55:23
Conduc zilnic multi km*

scuze de greseala
6.   Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 11:55:46
hai sa privim, si din prisma soferului, cum de altfel am patit toti soferii cel putin odata in viata...---te opreste un agent de circulatie, asa pur si simplu , ca vrea el, ca ori nu i place masina ta ,ori freza ta,ori altceva....si se uita toti , participantii la trafic , cum esti tras pe dreapta, ca un infractor,si poate timpul tau este pretios, si aveai si o treaba importanta, si agentul fara nici un motiv intemeiat, face ca si acum 10 ani in urma, cand , i se nazareste, isi pune vesta, ia bastonul , si se duce sa mai faca niste banuti, si asa , ca sau taiat din salarii, si nu le mai ajunge salariul acum....mi se pare normal, sa gresesti cu adevarat, si apoi sa te opreasca, sa-ti aduca la cunostinta ptr. ce ai fost oprit, si nu motive din astea hazlii,de tot rasul.
6.1  RE: Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 15:13:46
Nu ti se pare ca o persoana fara documente de identificare este o persoana suspecta, si implicit i se verifica continutul autoturismului?
6.2  RE: Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 22:46:28
Prietene, in primul rand invata sa scrii (sau taiat din salarii), iar in al doilea rand iti urez sa intre, un bou de sofer ca asta, cu masina direct in tine...
7.   MAI DATI O AMENDA trimis de
(27 iul 2012, 11:56:53
Acum mai datii o amenda pentru publicarea filmului trebuie sa fie o lege ceva Dar mai bine sa se uite juristul .mai caut si eu pe internet trebuie sa fie ceva caci acum daca scoti un cuvint imiedia filmeaza discreieratii
7.1  RE: MAI DATI O AMENDA trimis de
(27 iul 2012, 11:59:00
Frumos din partea dvs. ar fi sa invatati a scrie corect, ca mai apoi sa postati tot ce va trece prin caphappy
8.   Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 12:03:46
Un taranoi prost soferul ala, se crede mare desptept dar e mare prost.
Politistul inca a pierdut prea mult timp sa-i explice la taranoi regulile.
9.   Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 12:07:24
si ai dau dreptate lui bobjr, fara sa existe suspiciune, fara un motiv intemeiat, sa ma opreasca , si sa inceapa sa ma controleze in masina ca vrea el...nu mai suntem pe timpul comunistilor , gata!.acum avem si noi dreptul sa deschidem gura , sa cerem explicatii, dar se vede ca inca POLITIA ROMANA , foloseste din dotare, forta majora, limbajul agresiv ,spayurile lacrimogene, bastoane, chiar si pistolul. a spus omul ca nu are actele la el, trebuia verificat atunci prin statie datele de identificare, si sa i se aplice contraventia,si daca refuza si astfel , sa dea datele , atunci sa zicem poate apela la forta majora.
9.1  RE: Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 13:53:05
Nu tie ca sofer, trebuie sa ti se para ceva suspect. Indiferent ca militianul e sau nu corupt, ca mergi sau nu regulamentar, ca ai sau nu ceva in portbagaj, politistul decide daca sa te verifice sau nu. PUNCT.
10.   Către NEYMAR trimis de
(27 iul 2012, 12:44:00
Pot să-ți confirm că la 38 ani ai mei zi de zi conduc zeci și sute de Km, însă de la aplicarea noului cod rutier niciodată nu am fost tras pe dreapta de un polițist. Oare de ce? Este adevărat ceea ce spui tu că au și polițiștii minusuri la buget etc., dar dacă știu să îi respect pe cei din trafic să mă conformez, nimeni nu are nimic cu mine.
Cred că democrația și amalgamul de informații din media referitoare la cum se poate apăra un șofer în astfel de cazuri a fost perceput eronat de unii.
11.   TARANU este la volan trimis de
(27 iul 2012, 12:44:18
TARANU este la volan
12.   Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 12:52:02
Daca acest nesimtit de sofer ar fi fost in italia ,avea automatul la cap urgent,fara a mai avea timp s-a deschida gura si s-a injure.Iar in momentul in care refuzi s-a prezinti actele si impertinenta si comportamentul lui a lasat de dorit ,e normal ca agentul s-a intre in suspiciuni si s-a ceara permisiunea de a controla masina,deci politistul a avut un comportament perfect in ceea ce priveste legea .Oprirea a fost si bazata pe faptul ca nu purta centura de siguranta ,care se sanctioneaza,daa?insa acesti tinerei impertinenti cu permis de putin timp se cred zmeii soselelor si se comporta asa cum se vede ,sunt un pericol public si ne mai miram ca se intampla atatea nenorociri in trafic.
12.1  RE: Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 21:21:13
1. Ar trebui in primul rand sa invatati a scrie gramatical, daca nu, ar putea crede cineva ca sunteti seminanalfabet
2. Atat stiti sa spuneti: "daca era in Italia" , dar ce se intampla cu acei ,,italieni' care vin in Romania si sunt zmeii soselelor cu coteţele lor, fac depasiri aiurea, urla manelele in masina, mana e scoasa pe geam pana la umar si te privesc cu o asa superioritate.
13.   Militia trimis de
(27 iul 2012, 14:02:44
 ☭  ϑ dl.politist sa mai invete regulamentul politistului rutier..........
13.1  RE: Militia trimis de
(27 iul 2012, 15:17:17
cred ca ill stii tu din coperta in coperta. ia spune si tu exact ce paragrafe nu a respectat politistul.
14.   SAMDSV trimis de
(27 iul 2012, 14:12:27
Stiti....este o vorba romaneasca "Asa ma distrez cand vad altu mai prost ca mine"laughing)))
La mine in Italy ....."s-a merge cu maneaua LA MAXIM!!!" De ce se apuca lumea a comenta aiurea? "E grele romana cand s-a scrii"laughing)))) Totusi sa spun si eu felicitari politistului dar sa incerce a nu abuza lumea pentru ca cineva ii va veni de hac:D Sanatate la toata lumea si "Sa traiti bine" pana una alta......in TARA LUI PAPURA VODA!!
15.   Autoritatea statului pe care se pisa toti ... trimis de
(27 iul 2012, 14:41:42
Daca soferul respectiv avea ceva de obiectat/reclamat legat de faptul cum a fost oprit, controlat, sanctionat, putea sa mentioneze acest lucru pe procesul verbal de contraventie sau sa faca ulterior reclamatie la politie, parchet, judecatorie, ... presedinte suspendat.
Cum ar fi trebuit sa actioneze politistul in situatia prezentata, sa-si ceara scuze de la sofer ca nu a reusit sa-l opreasca la locul savarsirii infractiunii desi a incercat, sa se intimideze de faptul ca este filmat si sa o ia la fuga cum fugea ala de la SIPI Ilfov in fata DNA-ului??
N-are rost sa mai facem comparatii cu modul de actiune al politistilor din strainatate, acolo spre deosebire de Romania se aplica legea ...
16.   Pt bobyjr si neymar trimis de
(27 iul 2012, 17:17:00
si eu sunt sofer si conduc destui de multi km zilnic dar cred ca politistul a procedat mai mult decat corect si legal, soferul era oprit in dreptul indicatorului oprirea interzisa,un motiv bun, nu credeti?
soferul, la misto, nu era masina asta!!! foarte smecher din partea lui, are drepturi......
toti avem drepturi dar uitam de obligatii, nu va mai dati cu parerea ca unele probleeme va depasesc, toata lumea sa vorbeasca frumos cu noi dar noi sa nu respectam pe nimeni....
16.1  RE: Pt bobyjr si neymar trimis de
(28 iul 2012, 06:34:40
Exact. Simplul fapt ca el nu purta centura de siguranta confera agentului dreptul de a-l opri.
17.   Trebuia trimis de
(27 iul 2012, 20:00:43
Politistul trebuia sa iti mute la fata la spate zmeule...in oricare alta tara nu ai fi comentat...In Romania insa esti o personalitate.
18.   Nota 10 pentru politist trimis de
(27 iul 2012, 20:24:31
Politistul a avut multa rabdare cu acest cocalar. A gresit trebuie sa plateasca.Netrebnicul i-l da si in judecata .Parearea mea este ca in politie nu sunt stabilte clar niste proceduri standard pentru diverse situatii si aplicate unitar. Ce trebuie sa faca un politist cand este injurat, ce trebuie sa faca cand este lovit, ce trebuie sa faca cand un mucos ca cel de fata face bascalie. Dupa mine trantit la pamant si incatusat este prea putin. Judecatorul ar trebui sa-l incadreze la ultraj !
19.   Comentariu trimis de
(27 iul 2012, 23:05:46
Felicitări domnului poliţist pentru modul în care a acţionat şi l-a pus la punct pe acel nesimţit.Intr-o tara normala,nu basesciana, nesimtitul ala trebuia sa faca 2-3 ani de puscarie sa-i vina mintea la cap.
20.   Un politist model trimis de
(27 iul 2012, 23:18:40
Felicitari politistului pentru modul in care a actionat.
21.   A procedat corect trimis de
(27 iul 2012, 23:40:00
Recent pe centura Sofiei am vazut o faza ca-n filme...un nenea bulgar oprit in fata mea de politie, avea meseriasu un audi A6..a treia masina era a mea ..depasirea bulgarului pe linie continua cam la limita...vociferari in bulgara...scos in cateva secunde din masina ...pistol indreptat spre capul lui si catuse pe loc...personal ma uitam ca la filmele cu mafioti,alta lege si la aia..in masina mai era o tanti si un bulgarel mititel..incerca tanti sa iasa si politia ia aratat ferm sa stea in masina ....fara comentarii..au ajuns si mafiotii aia de politisti bulgari sa aplice legea...offf Roumania!

22.   Frumos trimis de
(27 iul 2012, 23:45:50
Foarte corect a procedat agentul, acesta este unul din ,, smecherii,, sucevei, trebuia sa-i retina permisul de conducere, a scapat inca usor cu amenda.
23.   Da multi prosti mai sunt.... trimis de
(28 iul 2012, 03:25:52
rusine taranule, si cand iesi din grajd ia-ti documentele cu tine boule.
#
23.1  RE: Da multi prosti mai sunt.... trimis de
(28 iul 2012, 06:36:57
Tu ti le-ai luat? Ca de iesit se pare ca ai iesit.
24.   Va dati romani dar nu sunteti trimis de
(28 iul 2012, 09:14:35
DE CE NU VRETI SA INTELEGETI CA PROBLEMA IVITA S-A INTAMPLAT INAINTE DE FILMARE. ACESTI MILITIENI STAU LA PANDA,LA UMBRA, LA IESIRES SPRE SCHEIA. CEL BATRAN FARA CHIPIU IL TRIMITE PE TINEREL LA PRODUS.EL SE FACE CA DIRIJEAZA TRAFICUL DAR CINE STIE ZONA,POATE SA RECUNOASCA FAPTUL CA CEEA CE FACE EL ESTE INUTIL. MILITIENII DIN SUCEAVA II OPRESC, IN MAJORITATE, PE CEI DIN PROVINCIE.CU SOFERII DIN SUCEAVA, GEN MARTORUL DIN VIDEO,STAND SEARA LA TERASA,CONSUMAND DIN "AMENDA" CARE AR FI TREBUIT SA AJUNGA IN BUGETUL STATULUI.FELICIT PE ACEST TANAR CARE SPRE DEOSEBIRE DE ALTI, CU TOATE CA A GRESIT,NU A VRUT SA SE UMILEASCA IN FATA "SPAGARILOR" DE LA RUTIERA. CARE DINTRE NOI CEI CARE CONDUCEM NU INCALCAM O REGULA DE CIRCULATIE IN TRAFIC?? DE CE NU OBSERVAM ACESTE COMANDOURI CARE STAU LA PANDA SI NE VANEAZA? V-A OPRIT VRE UN MILITIAN SA VA DEA UN SFAT,O INFORMATIE? COTIZAM CA PROSTII LA EI SI MAI AVEM CURAJUL SI TUPEUL SA-I COMPATIMIM.
25.   Pt MADALINU trimis de
(28 iul 2012, 10:02:53
la cate mile fac pe zi ar fi imposibil sa nu le am, si din "grajd" am iesit de vreo 12 ani, oricum Romania ramane tara visurilor mele. cat despre tine sigur nu ai iesit din grajd.
26.   Bine i-a facut!! trimis de
(28 iul 2012, 10:10:20
Politistul si-a facut datoria asa cum trebuie facuta...nimic mai mult. Apropos cateva bastoane in cap nu i-ar fi stricat, unii ''copii'' se cred mari si tari daca parinti au doi lei.
27.   Upgrade trimis de
(28 iul 2012, 10:57:54
Caruta-i una masina-i alta...La hardware nou trebuie si soft nou. Softul de carutas nu-i la fel cu softul de conducator auto. Al lui e "crackuit" ,mai mult ca sigur.
28.   Felicitari trimis de
(28 iul 2012, 14:15:18
Felicitari politistului pentru modul in care a actionat.Intr-o tara civilizata era incatusat si pus la beci ca sa-i mai vina mintea la cap.Se credea pe tarlaua lu' masa.Multi dintre conducatorii auto uita ca au iesit de pe ulita copilariei si au ajuns pe un drum public ,cu 2 benzi de circulatie (referitor la acest caz ).....
29.   Comentariu trimis de
(30 iul 2012, 11:03:35
din cate stiu nu are voie politia sa te opreasca tam nesam...ag politie din Romania sunt spagari...asta se stie...nu sunt respectati ca atare ptr ca toti stim ca in Romania se da spaga ptr orice...ai vazut ca soferul e necivilizat , ii dai amenda ...nu provoci scandal, tu , AG POLITIE, care ai scoala ptr asta...nu ti se umfla muschii si incerci sa demonstrezi cine i mai tare .Poate soferul are doar 8 clase dar tu esti titrat, ai facut sigur Dreptul pe undeva...in portbagaj nu ai ce cauta, ramanea sa l cauti in buzunar...aveai mandat? din cate stiu eu nu opresti decat ptr anumite motive bine definite...
30.   Comentariu trimis de
(30 iul 2012, 11:14:52
e chiar culmea..acu am vazut filmul video,,efectiv politistul a sarit la bataie..cum sa l scoti fortat din masina? a refuzat? chemi fortele de ordine..cum sa sari la bataie? in uniforma..si daca l ai filmat inainte , de ce n ai trimis amenda acasa? nu trebuia sa l intrebi cum il cheama si sa verifici identitatea? eu cred ca efectiv a sarit la bataie la sofer,,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei