Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2012 - Anul XVII, nr. 163 (5068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ieri după-amiază

Trenuri blocate de zeci de copaci rupţi, din cauza unei furtuni violente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zona de munte a judeţului Suceava a fost lovită de o puternică furtună ieri după-amiază, zeci de copaci fiind smulşi din rădăcini şi căzând pe carosabil şi pe calea ferată.

Cea mai problematică situaţie s-a înregistrat pe calea ferată, între staţiile Coşna şi Grădiniţa, unde în jur de 50 de copaci doborâţi de furtună au căzut pe linie, afectând şi reţeaua de tensiune.

S-a întâmplat în jurul orei 17.30, în scurt timp patru trenuri rămânând blocate.

Conform informaţiilor oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în Gara Floreni au fost oprite trenurile Regio Câmpulung Moldovenesc - Ilva Mică şi InterRegio Iaşi – Cluj Napoca, la Ilva Mică a fost blocat trenul Regio Bistriţa Nord – Vatra Dornei, în timp ce la Ilva Mare a staţionat InterRegio Timişoara – Iaşi.

În zona afectată, pentru deblocarea liniei, au intervenit lucrători ai CFR, ai Direcţiei Silvice, precum şi pompierii. De asemenea, echipaje SMURD de la ISU Suceava s-au deplasat în zonă, pentru a acorda sprijin oamenilor aflaţi în trenurile blocate.

Conform unor estimări preliminare, în cele patru trenuri blocate iniţial se aflau peste două sute de călători, patru persoane, vârstnici, fiind monitorizate de personal medical.

În jurul orei 21.00, problemele au fost remediate, circulaţia trenurilor fiind reluată.

Din cauza furtunii, căderi de copaci s-au mai înregistrat în municipiul Vatra Dornei, pe strada Căprioarei, şi la Zugreni. Aceste căderi de copaci nu au dus la incidente majore şi nici la blocarea traficului rutier.

Pe DN 17, la Iacobeni, circulaţia rutieră a fost blocată, ieri după-amiază, după ce în urma unei furtuni un copac a căzut peste o maşină, fără să se înregistreze victime. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Gabriel Panţiru, incidentul a avut loc la ieşirea din comuna Iacobeni spre Vatra Dornei. El a precizat că un copac a căzut peste o maşină în urma unei furtuni, fiind înregistrate doar pagube materiale. În urma incidentului, traficul în zonă a fost blocat, echipaje ale ISU intervenind pentru îndepărtarea copacului, astfel încât circulaţia să fie reluată în scurt timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenuri blocate de zeci de copaci rupţi, din cauza unei furtuni violente.
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Trenuri blocate de zeci de copaci rupţi, din cauza unei furtuni violente4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CFR trimis de
(16 iul 2012, 12:17:53
Cand a fost cald trenurile aveau intarziere ca e cald. Acum ca ploua tot nu e bine ca se rup copaci pe linie. In ultimele 4 saptmanani Timisoara-Iasi a avut cel putin 30-60 min intarziere. Aseara l-am asteptat 120 min in gara Burdujeni...
2.   Comentariu trimis de
(16 iul 2012, 13:24:08
Ai asteptat putin.
Sunt trenuri cu sute de minute intarziere.
3.   Comentariu trimis de
(16 iul 2012, 13:47:44
In Japonia pentru cateva secunde intarziere pe an, autoritatile isi cer scuze fata de calatori, la noi e ceva normal sa aiba cateva zeci de minute intarziere doar pentru o calatorie........
Tara nimanui....
4.   Trenuri trimis de
(16 iul 2012, 16:22:11
In Japonia pe timpul caldurilor foarte mari viteza trenurilor se limiteaza în cazul transportului feroviar conventional(pe șine) și astfel trenurile înregistreaza întîrzieri. Dilatarea metalului la căldură se produce și în Japonia. Întîrzierile de cîteva zeci de minute la care face referire BOBJR sunt exclusiv cele care nu țin de forță majoră.
La Koln( este în Germania -precizare pentru CYPY 46) în cazul furtunilor din vestul Germaniei din vara lui 2011 au fost aproximativ 20 de trenuri anulate și altele 20 care au avut întîrzieri cuprinse între 30 și 200 de minute. Dacă ai stat în gara Burdujeni fă o petiție la Doamne Doamne să nu ne mai pricopsească cu fenomene extreme.
4.1  RE: Trenuri trimis de
(16 iul 2012, 20:16:44
Vorbesti aiurea, la noi normalul e anormal, nu te lega de cateva exceptii din tarile de top.
5.   Trenule masina mica trimis de
(16 iul 2012, 23:36:08
Cand ai atentionare de cod portocaliu de canicula...nu mi se pare situatie extraordinara, adica tu stii foarte bine ce temperaturi o sa fie si trebuie sa-ti calculezi timpii in asa fel incat sa nu faci oamenii sa stea prin gari. Si ce a fost duminica sera nu a fost tornada, a fost o furtuna cum sunt cu sutele vara. Nu vreau sa-mi imaginez ca la fiecare vijelie o sa se intample la fel.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei