Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2012 - Anul XVII, nr. 161 (5066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lot incomplet

Şase dintre traficanţii de ţigări au fost arestaţi, alţi patru sunt dispăruţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cinci români şi un ucrainean au fost arestaţi ieri de Tribunalul Suceava în ultimul dosar privind traficul de ţigări. Judecătorii au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pentru Ion Juravle, zis „Bro”, Constantin Cotos, zis „Costan”, Ioan Buta, Adrian Meţcan şi Ioan Constantin Cenuşă, respectiv Oleksandr Mokreniuk, cu toţii acuzaţi de constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional şi contrabandă cu ţigări. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava. Tot în acest dosar, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au cerut arestarea preventivă a încă patru persoane care nu au putut fi aduse la audieri. Propunerea de arestare în lipsă se va discuta joia viitoare.

Din cele 18 persoane aduse la audieri miercuri dimineaţă, s-a decis emiterea ordonanţelor de reţinere pentru opt indivizi. În final, doi dintre suspecţi au fost lăsaţi să plece acasă, iar ceilalţi şase au fost duşi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Suceava.

Cercetările în acest dosar au demarat în urmă cu un an şi, iniţial, l-au vizat pe Ioan Buta, din Straja. Ulterior, anchetatorii au ajuns la concluzia că pe raza localităţilor Straja şi Vicovu de Sus îşi desfăşoară activitatea trei grupuri infracţionale organizate şi mai multe persoane sunt constituite în două asocieri în vederea comiterii de infracţiuni, specializate în introducerea ilicită în România din Ucraina, peste „frontiera verde”, şi/sau valorificarea unor însemnate cantităţi de ţigarete de contrabandă.

După monitorizarea grupărilor identificate şi definitivarea muncii informative, în dimineaţa zilei de miercuri s-a trecut la acţiune. Au avut loc 22 de percheziţii, dintre care cele mai multe la Straja şi Vicovu de Sus, dar şi în judeţul Bacău.

De-a lungul timpului, oamenii legii au interceptat 11 transporturi de ţigări de contrabandă. Cu aceste ocazii, au fost confiscate 81.069 de pachete de ţigări aduse ilegal din Ucraina, atât în trafic, cât şi pe fâşia verde a frontierei dintre România şi Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase dintre traficanţii de ţigări au fost arestaţi, alţi patru sunt dispăruţi.
 Vizualizări articol: 1742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şase dintre traficanţii de ţigări au fost arestaţi, alţi patru sunt dispăruţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei