Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Repercusiune

Candidat eliminat din bacalaureat după ce a fost surprins cu telefonul mobil în sala de examen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un absolvent de liceu din judeţul Suceava, care susţinea proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, a fost dat afară din examen din cauza unui telefon mobil.

Candidatul a intrat în examen fără să predea telefonul, aşa cum prevede metodologia bacalaureatului, şi a fost surprins cu aparatul asupra sa de profesorii supraveghetori.

Candidatul a pierdut examenul fără ca măcar să fi încercat să copieze. Avea telefonul la el şi i-a sunat în timpul probei. „Nu a încercat să fraudeze. I-a sunat telefonul în timpul examenului. Metodologia interzice accesul în examen cu astfel de aparatură. Păcat, chiar era un elev bun”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman.

Pentru aceasta, candidatul a fost eliminat din examen şi a pierdut şansa de a mai continua bacalaureatul cu celelalte probe şi, mai mult, nu va mai avea voie să susţină examenul decât după două sesiuni.

Acesta este primul candidat din Suceava eliminat până acum din bacalaureat.

Candidaţii la bac au susţinut ieri proba scrisă fie la istorie, fie la matematică. În funcţie de profilul absolvit.

6.463 de candidaţi s-au înscris la examen, iar proba a fost susţinută de 6.217 absolvenţi de liceu. 246 de candidaţi au absentat de la cea de-a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat.

Până acum, de la ambele probe scrise au absentat 463 de absolvenţi de clasa a XII-a.

Candidaţii au înfruntat cu greu canicula de ieri şi au susţinut examenul. Şi mai greu a fost pentru părinţii care-şi aşteptau copiii să iasă din probă, în faţa şcolii, în soare. „Am avut emoţii, dar sunt convinsă că o să fie bine”, a spus mama uneia dintre candidatele la bacalaureat.

 

Subiecte acceptabile, potrivit candidaţilor

În ceea ce priveşte subiectele primite şi gradul de dificultate a acestora, candidaţii au spus că s-au descurcat.

„A fost uşor. Iau peste 9,50. Am terminat într-o oră şi jumătate”, a declarat Ana Maria Chiriloi, absolventă de liceu care a susţinut examenul la istorie.

Nici la matematică, după spusele candidaţilor cu care am discutat, subiectele nu au fost de speriat. „N-a fost tare greu. Mi-au dat nişte sisteme, o matrice. Eu am terminat în două ore. Aveam două exerciţii de care nu eram sigur, dar probabil că o să iau peste 9”, a spus Claudiu Lupu.

Candidaţii la bacalaureat mai au de trecut încă un hop, o ultimă probă scrisă, cea la disciplina la alegere din aria curriculară a profilului. Examenul va avea loc mâine şi se va da la una din următoarele materii: fizică, chimie, biologie, geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie, filosofie, sociologie şi informatică.

Rezultatele, înainte de contestaţii, se vor afişa pe 8 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidat eliminat din bacalaureat după ce a fost surprins cu telefonul mobil în sala de examen.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Candidat eliminat din bacalaureat după ce a fost surprins cu telefonul mobil în sala de examen5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei