Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Percheziţii

Patru indivizi săltaţi, în cazul grupării care a abandonat patru maşini şi 20.000 de pachete de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci indivizi din zona Vicov - Rădăuţi sunt acuzaţi că au fost implicaţi în afacerea cu ţigări de contrabandă ieşită la iveală acum două săptămâni, în zona de munte a judeţului, când, reperaţi de poliţie, fugarii au abandonat patru maşini şi 20.000 de pachete de ţigări.

Ieri dimineaţă, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi de la Poliţia municipiului Vatra Dornei, sprijiniţi de „cagulişti” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, au descins în şase locaţii, în Vicovu de Sus, Vicovu de Jos, Rădăuţi şi Volovăţ, în căutarea a cinci bărbaţi care ar fi implicaţi, ca pioni principali sau secundari, în transportul de ţigări interceptat la Iedu - Cârlibaba.

 

Contrabandiştii se adunau într-o zonă înaltă, de unde supravegheau întreaga zonă

Pe 13 iunie, agenţii Postului de Poliţie Cârlibaba au reperat în trafic două autoturisme înmatriculate în străinătate, care se deplasau pe DC 68 Cârlibaba - Izvoarele Sucevei. Urmăriţi de poliţie, cei doi şoferi au gonit câţiva kilometri, până într-o zonă izolată, unde şi-au abandonat maşinile în curtea unei gospodării părăsite. Echipa operativă de la Poliţia municipiului Vatra Dornei chemată în sprijin a reuşit să identifice cele două maşini, un Audi A6 şi un Volvo, în curtea unui localnic. În zonă, la câteva sute de metri distanţă, au mai fost găsite încă două maşini abandonate, respectiv un VW Golf 3 şi un Mitsubishi Pajero. În total, contrabandiştii fugari au abandonat patru maşini şi 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Conform informaţiilor poliţiştilor, în zona unde au fost abandonate maşinile era depozit intermediar, de unde ţigările erau preluate pentru diferite rute. Contrabandiştii se întâlneau într-un punct înalt, bine ales, de unde puteau observa cu uşurinţă întreaga zonă.

 

Patru suspecţi ridicaţi şi aduşi la audieri, doar doi după gratii

Ieri, pe baza informaţiilor adunate şi a probatoriului, poliţiştii au descins în locaţiile suspecţilor. Este vorba de Florin Ţugui, în vârstă de 28 de ani, Nicolae Pîrghie, în vârstă de 23 de ani, ambii din comuna Vicovu de Jos, Ionel Ieşan, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Rădăuţi, Vasile Vicol, de 54 de ani, din Volovăţ, şi Beniamin Cîrdei, de 22 de ani, din Vicovu de Sus.

Ionel Ieşan, tânărul în vârstă de 25 de ani, nu a fost găsit la domiciliu, de la locuinţa acestuia poliţiştii ridicând 11.200 de euro, bani care ar proveni din activităţile ilicite.

În baza mandatelor de aducere existente, ceilalţi patru suspecţi au fost urcaţi în dubele poliţiei şi duşi la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, pentru audieri.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a decis reţinerea pentru 24 de ore a doar doi dintre ei. Este vorba de Florin Ţugui şi de Nicolae Pîrghie, cei doi tineri din Vicovu de Jos, consideraţi principalii pioni în acest grup infracţional. Ei urmează a fi prezentaţi astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. În cazul celorlalţi doi, procurorul de caz a stabilit că pot fi cercetaţi în stare de libertate.

În cadrul percheziţiilor de ieri, pe lângă suma amintită, poliţiştii au mai ridicat şi mai mute telefoane mobile şi cartele telefonice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru indivizi săltaţi, în cazul grupării care a abandonat patru maşini şi 20.000 de pachete de ţigări.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru indivizi săltaţi, în cazul grupării care a abandonat patru maşini şi 20.000 de pachete de ţigări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa le trebuie trimis de
(30 iun 2012, 16:55:21
Asa trebuie la  ☭ ii astia de TUGUIENI, sa le putrezeasca oasele in puscarie. Florin este un gunoi penal pentru societate. Saracul Parghie, si el la fel. POATE II PUTETI ANCHETA SI PENTRU CE AU FACUT PEAFARA , POATE LE MAI PUTETI ADAUGA VREO 15 ANI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei