Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iun 2012 - Anul XVII, nr. 148 (5053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În faţa şcolii

Elev înjunghiat în zona inimii de un coleg de liceu, la ieşirea de la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene incredibile în faţa Grupului Şcolar „Tomşa Vodă” din Solca, unde, acum două zile, un elev a fost înjunghiat la ieşirea de la proba orală la limba engleză din cadrul examenului de bacalaureat, agresorul fiind chiar un coleg de liceu.

Acesta din urmă, un adolescent în vârstă de 17 ani, a fost arestat preventiv ieri după-amiază.

Agresiunea, încadrată de procurori la tentativă de omor calificat, s-a petrecut de faţă cu mai mulţi elevi şi profesori.

Reacţia autorităţilor e greu de înţeles, mai ales că nici poliţia, nici Parchetul sau Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava nu au anunţat evenimentul.

Abia ieri, după aproape 24 de ore de la producerea agresiunii între elevi, după ce mai mulţi jurnalişti aflaseră de tentativa de omor între elevi, petrecută în faţa liceului, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean a remis un comunicat în care a furnizat sec câteva date despre ce s-a întâmplat la Solca.

Ulterior, în jurul orei 16:00, şi Parchetul a transmis un comunicat anunţând deja arestarea suspectului, minorul în vârstă de 17 ani.

 

L-a înjunghiat pe trotuarul din faţa liceului

Potrivit comunicatului IPJ Suceava, agresiunea s-a petrecut marţi, în jurul orei 11.00, pe trotuarul din faţa Grupului Şcolar „Tomşa Vodă” din Solca.

Pe fondul unui conflict spontan, tânărul în vârstă de 19 ani, Dumitru Coturbaş, din localitate, a fost lovit cu un cuţit în zona toracică de Daniel Ieţcu, de 17 ani, din comuna Poieni Solca, acesta din urmă elev în clasa a X-a la aceeaşi unitate de învăţământ.

„Diagnosticul preliminar stabilit este plagă înjunghiată hemitorace stâng în dreptul inimii, tânărul fiind introdus în sala de operație. Concluziile preliminarii ale examinării medico-legale atestă primejdia directă și imediată asupra vieții victimei”, a transmis ieri poliţia, precizând că cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind vorba de o tentativă de omor calificat.

 

„Am încercat să aplanăm conflictul, dar erau foarte înverşunaţi”

Potrivit martorilor, cei doi s-au luat la bătaie, după un conflict iniţial pe care l-au avut în urmă cu câteva zile, de Sânziene.

Atunci, adolescentul în vârstă de 17 ani l-ar fi lovit cu capul în faţă pe tânărul de 19 ani, iar acesta din urmă nu a vrut să rămână dator.

Marţi, la ieşirea de la testarea de competenţe lingvistice la limba engleză, Dumitru Coturbaş s-a dus într-un alt corp de clădire din cadrul grupului şcolar, unde se afla la practică Daniel Ieţcu.

I-ar fi cerut acestuia din urmă să iasă din clasă şi, în faţa şcolii, s-au luat la bătaie.  

Mihai Grosar, cadru didactic în cadrul Grupului Şcolar „Tomşa Vodă”, mărturisea ieri: „A venit un elev şi mi-a spus că afară doi băieţi se bat. Am văzut că se îmbrânceau, se împingeau... am încercat să aplanăm conflictul, dar erau foarte înverşunaţi. Nu am văzut cuţitul, decât după ce l-a lovit. Am avut impresia că a dat cu pumnul, a avut foarte bine mascat cuţitul”.

 

Un profesorul l-a luat de mâna pe agresor să-l ducă la poliţie, însă acesta s-a smucit şi a fugit

Martor la agresiune a fost şi un alt profesor care, deşi în concediu, se afla întâmplător în zonă şi a sărit să-i despartă pe cei doi elevi.

„Domnul profesor l-a luat de mână (n.r. - pe tânărul care a lovit cu cuţitul) să-l ducă la poliţie, numai că în drum spre poliţie s-a smucit şi a fugit”, continuă să povestească Mihai Grosar, explicând că el avea grijă de elevul înjunghiat.

Dumitru Coturbaş s-a întins pe iarbă, iar colegi de-ai lui au sunat imediat la 112, în câteva minute o ambulanţă ajungând la faţa locului.

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, fiind băgat imediat în sala de operaţie.

Minorul a fost prins la scurt timp şi dus la audieri, la poliţie, fiind reţinut ulterior pentru 24 de ore. Daniel Ieţcu avea şi el o rană la cap, susţinând că a fost lovit cu pumnii şi picioarele de elevul mai mare.

Directoarea Grupului Şcolar „Tomşa Vodă” din Solca, Georgeta Păstrăv, nu îşi explică ce s-a întâmplat: „Nu am avut probleme cu cei doi peste an. Aparent sunt copii liniştiţi”.

 

Varianta victimei: „M-a înjurat de mamă, şi atunci eu i-am dat un pumn în piept”

După intervenţia chirurgicală, Dumitru Coturbaş, tânărul înjunghiat, era ieri în afara oricărui pericol. De pe pat de spital, elevul, care cel mai probabil va da următoarele probe ale bacalaureatului în salonul în care este internat, a acceptat să ne spună cum s-au petrecut lucrurile din punctul său de vedere: „Sâmbătă, am mers la Sânziene şi stăteam cu băieţii, când dintr-o dată a venit din spate (n.r. - Daniel Ieţcu) şi mi-a dat un cap în gura... Marţi, am avut proba orală la limba engleză şi am ieşit, iar el m-a înjurat de mamă, şi atunci eu i-am dat un pumn în piept. După aceea eu m-am întors să plec acasă şi el m-a tăiat cu cuţitul la picior şi aici în spate... de două ori...”.

Cu siguranţă, varianta celuilalt elev nu e întocmai cu cea a victimei, însă Daniel Ieţcu a fost încarcerat ieri după-amiază în arestul poliţiei, pentru 19 zile, sub acuzaţia de tentativă de omor calificat, iar împrejurările exacte în care s-au petrecut faptele le vor stabili anchetatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev înjunghiat în zona inimii de un coleg de liceu, la ieşirea de la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elev înjunghiat în zona inimii de un coleg de liceu, la ieşirea de la bacalaureat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Liceeni trimis de
(29 iun 2012, 06:48:03
Clar ce scoala se mai face astazi in liceele romanesti, daca ei se comporta ca niste barbari , injunghiindu-se !
2.   SERGIULE tu cand scri un articol nu te documetezi? trimis de
(29 iun 2012, 19:09:49
halal licee,halal politisti.halal profesori,halal ziaristi! mai documentati-va daca tot vreti sa scrieti ceva,ce ati scris e un fals declarat de unii,intrebati pe alti martori care au vazut exact cum au venit o gasca de 4 baieti sa il snopeasca pe I.D care ,idiotul, a scos cutitul si a lovit de frica! toti sunt vinovati ! I.D. pe intelesul vostru era un plasator de " bomboane" in liceul de la Solca! habar nu aveti! mergeti la Vaju la frasin ca e omul lui!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei