Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iun 2012 - Anul XVII, nr. 146 (5051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În Călimani

O minoră fugită în munţi cu iubitul, salvată de jandarmi după ce s-a rătăcit în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

O minoră în vârstă de 17 ani a fost salvată de jandarmii montani după trei ore de căutări, într-o zonă greu accesibilă, de pădure, în Munţii Călimani. Fata era dată dispărută de acasă de la mijlocul lunii mai şi, conform propriilor mărturisiri, fugise cu iubitul său la o stână din munţi. Nemulţumită de noua viaţă, fata a fugit şi de la stână, rătăcindu-se şi apoi sunând la numărul de urgenţe 112.

 

Dispărută de o lună şi jumătate

Minora, Alexandra R., este din comuna Udeşti, fiind elevă în clasa a IX-a, la Centrul Judeţean de Educaţie Incluzivă Burdujeni. Pe 11 mai aceasta a dispărut de acasă fără a mai da vreun semn de viaţă timp de câteva zile. Ulterior, a sunat de două ori acasă, fără a spune însă exact unde se află.

Duminică, în jurul orei 12.00, jandarmii din Bistriţa-Năsăud au fost alertaţi, în urma unui apel la 112, că o minoră s-a rătăcit în Munţii Călimani.

Unul dintre jandarmii din echipa de căutare a relatat cum s-a desfăşurat operaţiunea de salvare.

Plutonierul major Daniel Buhai, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, a declarat: „Din apelul la 112 ni s-a spus că o fată de 17 ani s-a rătăcit în Munţii Călimani. Nu ştia exact zona, ce am ştiut în urma apelului este că ea a coborât de la o stână din comuna Bistriţa Bârgăului. În urma verificărilor făcute în evidenţele primăriei, singurele stâne se aflau în zona Poiana Calului. Zona de căutare a fost mare, de aproximativ 15 kilometri pătraţi. Cu ajutorul colegilor de la Serviciul Salvamont am acţionat în zonă, identificând fata într-o zonă greu accesibilă, după aproape trei ore de căutări”.     

 

 A fugit de la stână şi s-a afundat în pădure

Jandarmii au constatat că minora nu avea leziuni sau răni, însă era foarte speriată. Ea a încercat să coboare spre drumul judeţean din Bistriţa Bârgăului, aflat la aproximativ 17 kilometri de stână, însă se afundase într-o zonă de pădure greu accesibilă, unde exista riscul să întâlnească  animale sălbatice. Marele noroc al fetei, au subliniat jandarmii, a fost că a avut un telefon asupra sa şi mai ales că nu a intrat într-o zonă fără semnal.

Întrebată de jandarmi cum de a ajuns să se rătăcească în munţi, fata de 17 ani a povestit cum a ajuns cu iubitul la stână pentru a munci şi a face un ban. Între timp, însă, fata a început să nu mai fie mulţumită de viaţa la stână şi de iubitul în vârstă de 21 de ani, astfel că duminică dimineaţă a fugit. Când şi-a dat seama că s-a rătăcit, adolescenta a sunat la 112.

 

„A plecat împreună cu un prieten de-al ei, din Vereşti”

După ce au adus-o la drumul judeţean, jandarmii au urcat-o pe fată într-un autocar, cu destinaţia Suceava, de unde aceasta a fost preluată de către tatăl său.

Minora de 17 ani provine dintr-o familie cu trei copii, ea fiind mai mare.

Mama fetei, Niculina R., a declarat:

„A plecat împreună cu un prieten de-al ei, din Vereşti. A sunat o dată şi a spus că este pe la Iaşi, apoi a doua oară a spus că este la Bistriţa. Apoi tot sunam şi răspundea căsuţa vocală. Era îngrijorată, nu ştiam nimic de dânsa. Ieri (n.r. duminică) m-a sunat că vine acasă....”.

Femeia a mai spus că speră ca fiica ei să nu mai plece de acasă şi să continue şcoala.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O minoră fugită în munţi cu iubitul, salvată de jandarmi după ce s-a rătăcit în pădure.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O minoră fugită în munţi cu iubitul, salvată de jandarmi după ce s-a rătăcit în pădure5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei