Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2012 - Anul XVII, nr. 144 (5049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident groaznic

Două femei aflate la umbra unui tei, omorâte de o şoferiţă de 21 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un teribil ghinion a dus la producerea unui grav accident rutier pe un drum judeţean acoperit cu piatră, pe care maşinile trec rar, la fel şi pietonii. O maşină scăpată de sub control a derapat şi a lovit în plin două femei care stăteau în apropierea drumului, la umbra unui tei, singurul copac pe o rază de câteva sute de metri. Cele două femei au fost aruncate la mai bine de zece metri distanţă, una dintre ele murind sub ochii soţului şi ai fiului său în vârstă de 16 ani.

 

Tânăra de la volan mergea la înmormântarea bunicii sale

Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 11.00, pe DJ 209J, un drum pietruit care leagă Arbore de Clit.

La volanul unui autoturism Audi se afla Rebeca Oniga, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Rădăuţi, femeia fiind însoţită în maşină de tatăl său, Dumitru Oniga, de 59 de ani, şi de o tânără de 20 de ani, din aceeaşi familie. Ca o ironie a sorţii, cei trei mergeau spre Arbore, acolo unde urma să aibă loc înmormântarea bunicii conducătoarei auto.

 

A intrat în derapaj în timp ce depăşea pe un drumul fără aderenţă  

Conform anchetei preliminare a poliţiştilor rutieri, şoferiţa de 21 de ani, care circula pe direcţia Clit - Arbore, s-a angajat în depăşirea unei maşini din faţă, şi din cauza vitezei neadaptate la carosabilul acoperit cu piatră a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina a intrat în derapaj lateral şi le-a lovit violent pe cele două femei care se aflau în afara carosabilului, la umbra teiului.

 

Soţul uneia dintre femei: „Le-a lovit pe amândouă în faţa mea, au zburat peste capul meu până în grâu”

Domnica Pîţu, în vârstă de 57 de ani, mamă a nouă copii, şi Casandra Puşti, în vârstă de 67 de ani, mama a doi copii, nu au avut din păcate nici o şansă de supravieţuire. Impactul violent le-a aruncat la mai bine de zece metri distanţă, într-un lan de grâu din apropiere. Lângă ele se afla şi Grigore Pîţu, soţul femeii de 57 de ani, şi fiul lor cel mai mic. Cu toţii se aflau la munca câmpului, la strâns fân, şi ieşiseră la drum pentru a aştepta maşina cu care urmau să baloteze fânul, dar şi să se adăpostească la umbra teiului.  

Grigore Pîţu, care s-a aflat la câţiva metri de cele două femei în momentul impactului, a descris scena de coşmar: „Maşina venea dinspre Clit, cu viteză foarte mare. A intrat în depăşire şi, cum a intrat, a pierdut deja controlul. Soţia mea şi cealaltă femeie erau lângă marginea drumului, pe podeţ. Nu am avut timp să facem nimic, le-a lovit pe amândouă în faţa mea, au zburat peste capul meu până în grâu. Am fugit la soţie să încerc să o ajut, dar era moartă”. Omul ne-a spus printre lacrimi că şapte din cei nouă copii sunt plecaţi în Italia şi era îngrozit de vestea pe care urma să le-o dea.

 

Toţi cei trei pasageri din maşină au fost răniţi

După ce le-a lovit pe cele două femei, maşina s-a izbit în copacul din apropiere.

La faţa locului au ajuns echipaje de la Garda de Intervenţie a pompierilor de la  Solca. Cele două femei erau decedate, iar maşina era avariată grav în partea dreaptă. Tânăra de 21 de ani de la volan, tatăl său şi a treia pasageră au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Municipal Rădăuţi.    

Conducătoarea auto a fost diagnosticată cu traumatism cranian acut deschis, plagă frontală, cealaltă tânără avea şi ea un traumatism cranian deschis şi mai multe plăgi, la fel şi bărbatul de 59 de ani, care prezenta un traumatism toracic şi comoţie cerebrală. Medicii au estimat preliminar că toţi trei au leziuni uşoare, care necesită între şapte şi zece zile de îngrijiri medicale.

 

Viteză pe drumul cu aderenţă scăzută şi o posibilă oboseală accentuată

Echipajele de la Poliţia Rutieră ajunse la faţa locului au demarat o anchetă, cauza accidentului fiind clară. Inspectorul de poliţie Bogdan Bercea, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a precizat că este vorba de viteză neadaptată la condiţiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu prundiş. Un astfel de drum are o aderenţă destul de scăzută, iar în condiţii de viteză maşina poate fi uşor scăpată de sub control, cu atât mai mult în timpul unei manevre de depăşire. 

Conform unor martori, în calcul mai poate fi luată şi oboseala conducătoarei autor, care abia venise cu maşina de la Bucureşti, unde este studentă.

 

Greşeala unei tinere şi foarte mult ghinion 

Din cauza stării de sănătate, tânăra de la volan nu a putut fi verificată pe loc cu etilotestul, la spital fiindu-i recoltate probe biologice de sânge.

Poliţiştii rutieri au precizat că drumul judeţean 209J este unul pe care nu au mai avut loc accidente grave, fiind destul de puţin circulat. Soarta însă a vrut ca maşina scăpată de sub control să le lovească chiar pe cele două femei şi apoi să se izbească în singurul copac de pe o rază de câteva sute de metri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două femei aflate la umbra unui tei, omorâte de o şoferiţă de 21 de ani.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 9 voturi
Două femei aflate la umbra unui tei, omorâte de o şoferiţă de 21 de ani3.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Piatra cum,cum? trimis de
(23 iun 2012, 12:41:01
Domnu' inspector Bercea Mondialu' ,daca ala e drum de "piatra cubica" eu ma duc si il asfaltez din bugetul propriu.
2.   Lipsă de profesionalism! trimis de
(23 iun 2012, 13:52:02
„teribil ghinion”; „au zburat peste capul meu”, etc. etc. Nu mai avem nevoie de teorie dacă nu aplicăm în practică!
3.   Ghinion? trimis de
(23 iun 2012, 14:09:23
Doamne fereste! Trei familii nenorocite intr-o secunda! Asta e lipsa de experienta, permisul de conducere luat prea usor! Nu e mai bine in Finlanda? Scoala de soferi dureaza practic trei ani, perioada in care studentul este trecut prin toate situatiile posibile din trafic, iar examenul este extraordinar de sever...Ca la noi, mai rar...Ca sa nu mai vorbim de starea drumurilor, ca uneori circuli si treci printr-un fel de ruleta ruseasca!
4.   Au zburat cu adevarat victimele trimis de
(23 iun 2012, 15:01:09
pregatit pt asfalt drumul, dar graba soferitei neexperimentate a avut ultimul cuvant de spus,sunt adventisti si au bani sa aranjeze problemele create,defunctul din familia soferitei urma sa fie deplasat in zona Campulung pentru inhumare,slujba din Arbore fiind scurta.....DE aici toata graba asta nenorocita.masina a fost de vanzare,acum ramane doar un morman de fier cu triste amintiri, ☭  ce au zburat cu adevarat metrii intregi sunt acum vinovati si platesc pentru umbra teiului inflorit.
5.   Jalnic trimis de
(23 iun 2012, 18:36:32
din pacate nu-i vina fetei de la volan e vina domnilor care stau in dreapta in timpul examenului de conducere,stii nu stii dai 150 de euro ca doar asai procedura si ai trecut....rusine autoritatilor ca nu fac nimica pentru a depista acesti politisti....
6.   Jos spaga trimis de
(23 iun 2012, 19:34:32
Rezolvarea la problema cu permisul luat prea usor se alfa la noi, degeaba tot dam vina pe instructori sau pe examinatori. Isi incearca si ei norocul, si daca merge merge, daca nu asta e.
Cand am dat eu examen mi-a cerut instructorul 100 euro ca sa dea chipurile spaga ca sa n-am probleme. I-am dat 100 ron si i-am zis ca mai mult nu am sa dau. Inainte de a ma urca la volan, a venit la mine si a zis ca examinatorul nu a primit banii ca el vroia euro nu lei, asa ca mi-a zis ca-s pe barba mea si ca o sa ma testeze la sange.
Intr-adevar, m-a purtat prin tot orasul, m-a pus sa fac intoarceri, sa stationez, etc, m-a tinut mult mai mult decat ii tinea pe cei cu spaga, dar pana la urma nu a avut ce face si mi-a dat drumul.
Ultima lui replica a fost asta "du-te si cere banii inapoi de la instructor ca el va beleste de bani, nu noi examinatorii"

asa am luat eu categoria D
7.   Instructori trimis de
(23 iun 2012, 20:25:26
interesant ca salariile romanilor in romania se acorda in roni iar spagile se dau in valute internationale. acestor instructori le trebuie retrase dreptul de a instructa deoarece sunt lipsiti de etica si morala. "spaga ca sa n am probleme:" instructorul nu s a simtit jignit ca "problemele" ar putea rezulta din incapacitatea domniei sale de a instructa viitorii soferi...
8.   Cate greseli... trimis de
(23 iun 2012, 21:41:16
deci...soferita de la volan nu o chema rebeca,tatal ei nu avea 59 de ani ci era mult mai tanar,si fata cealalta nu era din familia lor,si sa nu credeti a condus ea toata noaptea...a venit cu autocarul nu a condus ea..mi-e mila de biata fata care era si in mijlocul sesiunii si avea si mai multe probleme... si nu prea am inteles ce a vrut sa spuna comentatorul cand a spus ca "sunt adventisti au bani sa aranjeze problemele create"....sa fereasca Dumnezeu sa ajungi in siuatia ei...
9.   GYGEL trimis de
(23 iun 2012, 22:32:15
MAI GYGEL se vede ca esti tembel.
9.1  RE: GYGEL trimis de
(24 iun 2012, 07:47:38
TRACTORISTUL lui MAMALIGA tot un pocait prost si incult ai ramas.Pentru bani si ajutoare tot incultul si tiganul s-au facut pocaiti.
10.   Gygel cel tembel trimis de
(24 iun 2012, 12:30:00
daca mai mergi doi ani la scoala poate inveti a te exprima in public.
10.1  RE: Gygel cel tembel trimis de
(24 iun 2012, 13:48:33
Daca mergeai la scoala invatai ca o propozitie se incepe scriind cuvantul cu majuscula.Nu vad nici un public auditor aici, doar comentarii. Nu pot sa nu-mi arat nemultumirea cand doua persoane nevinovate sunt omorate de o idioata ce se credea la raliu pe macadam si alt idiot o plange ca saraca era in timpul sesiunii si mai avea si alte probleme. Dar de rudele celor decedati nu ti-e mila ? Sau ei nu vin la adunare cu tine si nu "conteaza" la numar.
11.   O societate vindecata trimis de
(24 iun 2012, 18:41:37
Iarasi religia la mijloc,de parca cei nepocaiti nu fac accidente??!! D-nul GYGEL,cred ca ai motiv sa fi fericit,daca toti tiganii si toti inculti s-au pocait,caci atunci,la biserica ortodoxa,ati ramas numai "crema societati",adica cei culti si fara tigani.Ma bucur sa aud in sfarsit o veste buna,caci trag nadejde ca deacum nu o sa mai vad oameni beti prin santuri,oameni care vorbesc urat,injuri,nu o sa mai aud de violuri,furturi,omoruri,talhar dor de acum sunt doar oameni culti,iar la pocaiti,oameni sunt invatat sa nu faca aceste lucruri,sunt interzise.Asadar,deacum societatea romaneasca v-a fi frumoasa,si nu o sa imi mai fie teama sa ies (noaptea) din casa.
12.   Scuze trimis de
(24 iun 2012, 18:48:54
Imi cer scuze de cele cateva erori gramaticale pe care nu le-am observat cand am scris comentariul de mai sus.
12.1  RE: Scuze trimis de
(24 iun 2012, 19:23:52
Te poti scuza de eventualele greseli de scriere. Despre faptul ca efectiv ai "omorat" gramatica limbii romane nu pot spune decat ca e o mare necunoscuta pentru tine.Chiar nu pot gandi cum poate fi numit om acea persoana caruia ii plange de mila criminalei ca nu poate termina saracuta sesiunea de examene cand sentimentele de regret ar trebui sa fie catre persoanele indoliate dupa accident.
13.   Plange de mila trimis de
(24 iun 2012, 22:14:49
Gygel cel tembel plange de mila.si uitai iti trebuiau cei sapte ani de acasa nu doi de scoala aia lipsea .. dar probabil la arbore nu se practica educatia mamei si a tatei.si criminala trebuie omorata cum dracu s-a apucat in plina zi ca sa omoare femei .. o fi canibala probabil vroia carne proaspata sau poate e lesbi si i s-a intaratat vazandu-le pe camp .
14.   Hm! trimis de
(25 iun 2012, 01:30:27
Unde dai si unde crapa! GYGELE,eu nu am scris nici pro nici contra accidentului,ci doar contra ideilor tale,si anume ca amesteci religia cu accidentul.Accidente fac oameni din toate religile,si mai bine ar fi sa ne rugam sa ne fereasca Dumnezeu de accidente.E grea despartirea de cei dragi din fam.,dar e grea si "suferinta psihica",caci nu cred ca fata aia e indiferenta de ce s-a intamplat.Scuze,daca te-am pus in asa mare incurcatura cu gramatica mea,care spui ca e o necunoscuta ptr.mine.Nu toti sunt asa de inteligenti ca tine.Daca gramatica era o necunoscuta asa de mare ptr.mine,nu observam greselile si nu imi mai ceream scuze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei