Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iun 2012 - Anul XVII, nr. 143 (5048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ceremonie

Nechifor a preluat şefia judeţului sub ochii lui Ponta şi ÎPS Pimen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a preluat în mod oficial funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Ceremonia a avut loc ieri la Palatul Administrativ din Suceava, în prezenţa premierului României, Victor Ponta, a Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, precum şi a prefectului Florin Sinescu, a primarilor din judeţ, a şefilor de instituţii, a parlamentarilor suceveni şi ai unor primari şi şefi de administraţii judeţene. Întreaga ceremonie a fost una elegantă, fără atacuri politice la adresa fostei administraţii a judeţului, discursurile având ca subiecte principale instalarea stării de normalitate în judeţul Suceava şi în România. De remarcat faptul că ceremonia de ieri s-a desfăşurat în lipsa fostului preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Primul care a luat cuvântul, la invitaţia prefectului Florin Sinescu, a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen. Acesta a spus că toată lumea cunoaşte problemele pe care le are societatea românească în momentul de faţă, adăugând că în România trebuie respectată legea. „Nădăjduim că având un Guvern condus de un om al justiţiei, cu cele mai sfinte intenţii şi planuri, vom simţi treptat-treptat o îmbunătăţire a vieţii noastre sociale. Nu trebuie să deznădăjduim. Dumnezeu să binecuvânteze acest nou început în conducerea judeţului nostru Suceava, a Consiliului Judeţean, Prefectură şi la alte instituţii de stat. Spor, răbdare, nădejde la Dumnezeu. Amin”, a spus ÎPS Pimen.

 

Nechifor: Am pe umeri o responsabilitate majoră

După ce a depus jurământul în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor le-a spus tuturor celor prezenţi că „am pe umeri o responsabilitate majoră. Avem în spate votul sucevenilor şi cred că acest lucru contează cel mai mult”. El a precizat că este convins că atât premierul Victor Ponta, cât şi ceilalţi doi lideri ai USL, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, vor fi alături de judeţul Suceava în următorii ani. Cătălin Nechifor a declarat că are un proiect pentru judeţul Suceava pentru următorii patru ani, care va însemna un nou start pentru suceveni, plecând de la normalitate, transparenţă, decizii asumate în comun şi de la „obiective generale pe care să ni le asumăm împreună”.

Noul şef al administraţiei judeţului a spus că vrea să marcheze într-un fel special ziua în care a preluat mandatul, dând citire poveştii vieţii Sfântului Mucenic Iulian din Tars, sărbătorit în calendarul ortodox în data de 21 iunie 2012, cel care şi-a păstrat credinţa deşi a fost torturat, ameninţat şi îmbiat cu tot felul de cadouri de către romani.

 

Nechifor: Mi-aş fi dorit să-i strâng mâna bărbăteşte lui Gheorghe Flutur

Cătălin Nechifor a ţinut să sublinieze faptul că şi-ar fi dorit ca ceremonia de ieri fie avut loc şi în prezenţa fostului preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur. „Aş fi dorit să putem face într-adevăr un transfer de putere normal, decent, european. Din păcate domnul Gheorghe Flutur, până mai acum câteva minute preşedinte al CJ Suceava, nu a putut fi prezent, pentru că e prins cu treburi politice la Bucureşti. Aş fi dorit să-i strâng mâna bărbăteşte, să-i doresc sănătate şi să plecăm într-un nou început. Dar nu a fost să fie”, a spus Nechifor. El a arătat însă că, avându-i alături pe premierul României, pe primarii suceveni şi pe şefii de instituţii, va putea să preia „această sarcină administrativă şi politică pentru a o duce mai departe”.

Noul preşedinte al CJ Suceava a declarat că nu intenţionează să oprească investiţiile importante pentru judeţul Suceava, solicitând sprijin premierului pentru şoseaua de centură a Sucevei, pentru modernizarea a trei drumuri naţionale şi a aeroportului Suceava. El a mai spus că una dintre preocupările sale este deblocarea proiectului „Utilităţi şi mediu”, acest lucru fiind posibil prin parteneriat public-privat.

„Avem pentru fiecare localitate stabilit deja ceea ce înseamnă preocupări, dorinţe şi aspiraţii. Avem planul de bătaie, componenta strategică pentru dezvoltare, avem însă nevoie de suportul Guvernului, avem nevoie de sprijin extern, de suport de la nivelul UE, pentru că dezvoltarea fără fonduri europene şi fonduri structurale nu mai poate fi gândită astăzi, în 2012”, a mai spus Nechifor.

El i-a transmis lui Victor Ponta că are nevoie de o acţiune fermă pentru „ceea ce s-a întâmplat în unele localităţi, acolo unde au fost semnalate manipulări, încercări de fraudă electorală şi intimidări”.

Nu în ultimul rând, Cătălin Nechifor a solicitat sprijin de la Guvern şi Ministerul Sănătăţii pentru eradicarea focarelor de meningită din judeţul Suceava. „Acţionăm împreună cu instituţiile care fac parte din structura de urgenţe, lucrăm bine, dar mă tem că acest focar poate fi scăpat de sub control şi vă cer categoric ajutorul”, a mai spus Nechifor.

El şi-a încheiat discursul ţinând să-i ureze „La mulţi ani!” fostului premier Adrian Năstase, a cărui zi de naştere este astăzi, 22 iunie.

 

Victor Ponta: Voi merge până la capăt în bătălia pentru recâştigarea normalităţii vieţii noastre

În discursul său, premierul Victor Ponta a ţinut să precizeze că a ţinut să fie prezent în mod special la învestitura lui Cătălin Nechifor în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru că „Suceava este un judeţ special pentru întreaga ţară şi pentru mine în mod special. Este un judeţ pe care îl respect şi pe care îl iubesc foarte mult”.

Ponta a venit la Suceava vizibil afectat de evenimentele din noaptea de miercuri spre joi, atunci când fostul premier Adrian Năstase a vrut să se sinucidă după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa să-i comunice faptul că a fost condamnat la închisoare cu executare.

„Am spus da, o să vin la Suceava, pentru că astăzi, mai mult decât niciodată în viaţa mea, sunt hotărât să merg împreună cu dumneavoastră, cu toţi românii, până la capăt în bătălia pentru a recâştiga normalitatea vieţii noastre, pentru a dovedi că ultimii ani, ultima noapte sau ultimele zile, ura, dezbinarea, răzbunarea, şantajul, au fost regulile care ne-au marcat viaţa”, a spus Ponta.

El a arătat că are obligaţia, ca prim-ministru al României, ca om care s-a născut şi vrea să trăiască în România şi care vrea să îşi vadă copiii crescând în România, să meargă până la capăt „şi să ne recâştigăm o viaţă normală”.

Premierul a subliniat că atât el, cât şi foarte mulţi români au avut sentimentul că după data de 10 iunie, populaţia a privind această ultimă perioadă ca pe o „recâştigare a optimismului şi a speranţei că putem să mergem pe un drum al normalităţii”.

 

Ponta: La ură nu trebuie să răspunzi cu ură

Victor Ponta a mai spus că „putem să lăsăm în urmă ce ne-a dezbinat. Împreună putem să reconstruim o ţară distrusă de minciună, de ură şi de dezbinare. În ultimele zile mi s-a dovedit că am fost poate prea optimist: răul are multe feţe şi bătălia noastră este departe de a se fi încheiat. Nimic însă, absolut nimic, nu mă va convinge că trebuie să folosim aceleaşi arme. Nimic nu mă va convinge că la minciună trebuie să răspunzi cu minciună, că la ură trebuie să răspunzi cu ură, că la dezbinare trebuie să răspunzi cu dezbinare”. Ponta a mai precizat că este datoria lui să nu se oprească din drum, dar nici să folosească armele pe care le acuză la alţii.

„Cred că nu trebuie să creez noi răni, ci cred că trebuie să ajut să le vindecăm pe cele deja deschise. Cred că nu trebuie să creez noi dezbinări şi noi falii între noi, ci trebuie să fac tot ce ţine de mine ca să închid aceste lucruri care ne-au despărţit. Şi cred că împreună cu cei mai mulţi dintre români putem să mergem pe un drum al capacităţii noastre de a ne purta ca oameni. Şi vreau să spun un lucru. Noaptea trecută m-am purtat ca un om. Şi nu o să regret acest lucru şi este un drept la care ţin cel mai mult pe lume, mai mult decât la orice funcţie, de a rămâne om, care are sentimente, emoţii şi care trebuie să rămână om, indiferent de o funcţie pe care o ocupă temporar în mod sigur”, a mai declarat Ponta. El a subliniat că în calitate de premier nu va comenta deciziile justiţiei, însă este de părere că nu se poate conduce o ţară „dacă te gândeşti cum să-ţi distrugi adversarul”.

„Nu poţi să conduci o ţară dacă te gândeşti numai cum să-i ameninţi pe cei care într-un anumit moment gândesc sau acţionează diferit decât tine. Aşa încât ţin la calitatea mea de om înainte de orice. Ţin şi vă rog să rămâneţi oameni înainte de orice. Te rog, Cătălin, să rămâi om, pentru că funcţia de preşedinte ţi-a fost acordată de oameni, şi-ţi va fi luată de oameni dacă nu ţi-o exerciţi aşa cum se aşteaptă ei de la tine”, a mai declarat Victor Ponta.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor a preluat şefia judeţului sub ochii lui Ponta şi ÎPS Pimen.
 Vizualizări articol: 5901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 21 voturi
Nechifor a preluat şefia judeţului sub ochii lui Ponta şi ÎPS Pimen3.9521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezaprob categoric trimis de
(22 iun 2012, 11:18:56
prezenţa I.P.S. Pimen la această festivitate. putea să trimită pe pupilul său, divorţatul consilier.
2.   * trimis de
(22 iun 2012, 11:29:06
(şu)viţa nobilă băsistă a fost tunsă la Suceava
S-a-ntrerupt rostogolirea voluntară a penibilului PDL
Glanda bucovineană şi-a’ntrerupt (din cădere) graba
(ne)urmăritul penal Flutur la cârmă nu mai e

Deşi dispoziţia multora e neasortată cu vara
Fiindcă acest îngrăşământ uman (PDL)încă pute
Deep Throatul băsist încă-neacă toată ţara
Prin pârghiile (încă numeroase)de ei obţinute

Schimbarea are un quelque chose , aşea … îmi place
Da’ vine peste starea de veghe năclăită de vechime oranj
Nu ştiu cum va reuşi Nechifor , ce va face (prin ce mijloace)
Căci e o ciuruială … încât trebuie aranjat fiecare franj

3.   Adormind de armonia/ codrului bătut de drujbe... trimis de
(22 iun 2012, 11:29:10
Bun, prezența lui ponta se justifică 150% - e prim ministru și Cătălin e președinte de CJ. Apoi e șeful partidului în care e și Cătălin. sau ar mai putea fi faptul că fiind colegi de generație între ei să fie o relație de prietenie sinceră: BUN!

Dar Pimen Zainea, sau Petrea Sidorovici - pre numele lui de guraliv ciripitor și frățesc iubitor redactor de note informative - CE PLM caută să împută decorul pe acolo.
uite ce frumos arată tinereii aceia care promit să facă ceva și cum se arată urât privirii ochiului hoașca aceea securistă:
PAȘOL NA TURBINCA VIDMA PIMEN!
4.   ... trimis de
(22 iun 2012, 11:34:27
ce a facut domnul Flutur in 4 ani de mandat,nu va mai face nimeni niciodata...dar asta e cand lumea a votat partidul si nu omul.
4.1  RE: ... trimis de
(22 iun 2012, 14:35:38
Asa este!!!!
5.   Nu-i rău! trimis de
(22 iun 2012, 11:37:14
dacă primul ministru a venit la investirea ospătarului înseamnă că la SV nu vor lipsi banii! însă dacă nu vor veni sau vor fi sifonaţi nu prea ar da bine la imaginea ambilor. mare grijă! hai, succes şi la muncă!
6.   FELICITARI USL!! trimis de
(22 iun 2012, 11:47:40
Felicitari pt dl Catalin Nechifor si pt dl Ponta ,a-ti recastigat simpatia judetului Suceava ,multa sanatate,si putere de munca pt a duce pana la capat recastigarea tuturor drepturilor care ne-au fost nedrept furate de acest regim fara scru ☭ .
7.   Ciuma rosie trimis de
(22 iun 2012, 11:53:39
dupa nastase urmeaza pacaliciul pona si antenescu sa-si traga un foc in c...r
8.   FELICITARI USL trimis de
(22 iun 2012, 12:08:10
Felicitari domnului Nechifor si domnului Ponta.Acum cand USL are putere absoluta in Suceava asteptam sa-si implementeze programele social economice administrative.Astept cu mare interes si suspendarea presedintelui Basescu.
9.   ...... trimis de
(22 iun 2012, 12:18:40
Nu-i bagati in seama domnule Nichifor pe rautaciosi...asa face pisica atunci cand nu mai ajunge la slanina....zice ca e alterata....S-au alterat interesele pe care le aveau si mor de ciuda ca nu le-a iesit pasienta asa cum credeau 80% din portocalii.Chiar va asteptati sa participe Flutur la reusita dumneavoastra?Este prea mandru si increzut ca sa accepte sa dea mana BARBATESTE...El si cei ca el savureaza nenorocirile altora dar cred ca le vine randul curand sa plateasca pentru faptele lor ca se umpluse traista cu pacate.Incepeti prin a face curatenie cu CURAJ,fiindca in orice CASA se poate trai si respira usor daca e ordine si curatenie....Iar CJ e o casa mare si e cam inghesuiala cu PRISPA aia la usa dumneavoastra .Faceti loc sa poata oamenii respira si cand vin acolo ,sa nu vada OI pe dealuri.Era bine daca-si facea prispa din banii lui personali,ca si-o putea lua acasa domnul colonel sau trimiteti-o pe urma OULUI.
10.   Felicitări domnilor preşedinţi ! trimis de
(22 iun 2012, 13:03:06
Felicitări domnule preşedinte că aţi scos judeţul Suceava din izolare şi ruşine ! Prezenţa prim - ministrului Victor Ponta la Suceava e un semnal foarte bun în sensul că vom avea parte de atenţia şi ajutorul Guvernului. S-a spălat ruşinea de pe obrazul judeţului nostru.
11.   PT PDL trimis de
(22 iun 2012, 13:11:14
S-A TERMINAT CU REGIMUL "COLONELULUI" SI "MARINARULUI" LA MUNCA SA VEDETI SI VOI CUM SE CASTIGA UN BAN CINSTIT.
12.   Se va vrea colaborare intreinvinsi si invingatori! trimis de
(22 iun 2012, 13:41:47

Poate se va vrea de acum inainte o colaborare intre invinsi si invingatori!!

Poate nu vor fi noii veniti atit de radicali si nu vor dori sa continue tot ce a facut bun Flutur in acesti ani ca realizari si proiecte! Cum ar fi: Brandul Bucovina, DN 17, miniparcurile, spitalul, Aeroportul Salcea, minifilarmoica, miniteatrul, autostrazile ce vor traversa pe linga Sv, etc.

Sa se termine o data cu luatul de fiecare data de la zero, cum se procedeaza in romanica asta groaznica!!!….

Când oare mai progresam, daca tot o tineti intr-una sa va aratati doar ,,muschii” si sa demonstrati ca voi sunteti cei mai buni si de la voi s-a facut pământul si stelele!? Poate veti incerca sa colaborati pentru binele nostru…!

Poate se va vrea o data si o data colaborare intre invinsi si invingatori!!

13.   COLABORAREA IMPOSIBILA trimis de
(22 iun 2012, 14:18:12
In primul rand PDL a fost un partid stat condus de Basescu Ori la ora actuala intre USL si Basescu este o lupta pe viata si moarte.Si Basescu este acum ca un Lucian Bute care incaseaza lovituri cu toptanul.La Consiliul Europei va merge Ponta si suspendarea se apropie cu pasi repezi.In al doilea rand PDL a fost un partid totalitar,dictatorial si corupt.Minifilarmonica si miniteatrul nu exista(la Botosani exista maxiteatru si filarmonica).Si sa vorbim acuma de autostrada Siret Bucuresti e ca si cum am vorbi de trimiterea de echipaj uman pe Marte.Noi nu suntem in stare sa terminam soseaua de centura si sa asfaltam cele 280 de strazi ale orasului.
13.1  RE: COLABORAREA IMPOSIBILA trimis de
(23 iun 2012, 09:02:44
Prietene, daca-i asa grozav in botosani, fa-ti bagajele si muta-te acolo. Iti platesc eu transportul si vreo 15 bilete la marea "filarmonica"
14.   Nu are pe cine pune baza, toti sunt papagali. trimis de
(22 iun 2012, 17:59:22
Mai, groapa de gunoi tebuie demarata rapid. Pe d-lui nu-l vad in stare sa scoata prima celula in trei luni. E depasit de situatie, nu se astepta, chiar daca Prea Sfintia Sa e bun la toate. Sincer e piatra de gat a lui, si apropo, sa invete sucevenii ce inseamna piatra cubica, cat costa si ca durata o sa tina 500 de ani, adio asfalt.
15.   INTREBARI INTREBATOARE ANTI-SOMN trimis de
(23 iun 2012, 01:42:26
HEY,,,VLADIMIRESTILOR'',MAI AVETI VREO PRETENTIE???
CINE ARE DE PLATIT,VA PLATI!!!
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!!!!
16.   Papagal nesimtit.... trimis de
(23 iun 2012, 21:36:12
Citez pe nechifor...*Noul preşedinte al CJ Suceava a declarat că nu intenţionează să oprească investiţiile importante pentru judeţul Suceava, solicitând sprijin premierului pentru şoseaua de centură a Sucevei, pentru modernizarea a trei drumuri naţionale şi a aeroportului Suceava.*
Pai din cate stiu astea sunt proiectele lui Flutur , iar banii deja existau pt aceste proiecte.De ce jegul asta trebuie sa se bage cu japca in treaba altora????/Sa auzim idei si proiecte noi, ca proiectele lui Flutur deja le cunoastem.
Dar na....cascavalul e bun si gustos, iar Nechifor burtosul...a indurat ceva foame....
Tovaraseeeeeee asteptam noutati...nu ideile altora!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei