Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mai 2012 - Anul XVII, nr. 118 (5023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Condiţii de trai

Trei străzi importante din Burdujeni Sat sunt asfaltate pentru prima oară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Locuitorii cartierului sucevean Burdujeni Sat beneficiază din această primăvară de trei străzi asfaltate, modernizate, prevăzute cu sisteme de scurgere a apelor pluviale. Cele trei străzi - Victor Babeş, Plevnei şi Căpitan Grigore Andrei nu au mai fost vreodată asfaltate, iar la fiecare ploaie tot balastul pus pe ele era spălat de ape, drumurile devenind impracticabile.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a verificat ieri lucrările de asfaltare de pe strada Victor Babeş, cea mai dificilă dintre cele trei, din cauza pantei foarte mari:

“Se toarnă primul strat de asfalt – stratul de rezistenţă. Urmează stratul de uzură şi de protecţie. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pe bulevardul principal, dintr-un capăt în altul al oraşului. Au fost cetăţeni care m-au întrebat dacă strada principală este finalizată. Le-am spus clar că nu, că mai vine turnat stratul de uzură şi de protecţie”.

În opinia edilului sucevean, acest mare cartier al Sucevei a fost neglijat de administraţiile anterioare, care l-au lăsat să rămână la statutul de sat.

“Cu timpul, acest cartier, Burdujeni Sat, trebuie să se numească Burdujeni Oraş, pentru că deja am început să aducem civilizaţia aici. Anul trecut s-a adus apa şi canalizarea, acum asfaltăm aceste trei străzi – Victor Babeş, Plevnei şi Căpitan Grigore Andrei, pentru că sunt străzi importante, care adună fluxuri de circulaţie”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Primarul Sucevei e decis să pună în aplicare şi proiectul de aducere a gazului metan în acest cartier, deşi au existat numeroase piedici.

“Astăzi se fac lucrări de calitate şi suntem convinşi că odată cu aducerea gazului metan vom aduce definitiv civilizaţia în acest cartier.

Proiectul de gaz metan îl avem pregătit, avem bani pentru el, am făcut şi acea asociere cu E.ON Gaz, numai că trebuie schimbată legea gazului metan. Sper că acest lucru se va întâmpla până la data de 31 iulie, când, conform unei înţelegeri cu FMI, trebuie revizuită legea gazului metan şi a energiei electrice”, a precizat Ion Lungu.

Primarul Sucevei, care verifică periodic modul în care se lucrează la asfaltarea celor trei străzi, este convins că până la sfârşitul verii acestea vor fi finalizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei străzi importante din Burdujeni Sat sunt asfaltate pentru prima oară.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei străzi importante din Burdujeni Sat sunt asfaltate pentru prima oară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine o fi ea, "Civilizatia"?!? trimis de
(24 mai 2012, 15:09:28
Sa intelegem ca:
- s-a instalat retea de apa si canalizare (nu "s-a adus apa si canalizare") - "Civilizatia" a venit putin prin Burdujeni sat si apoi a plecat.
- s-au asfaltat 3 strazi - "Civilizatia" a venit din nou si a stat mai mult de data asta.
- se va monta instalatie de gaz - "Civilizatia" va veni din nou, dar va ramane definitiv de aceasta data.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei