Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizia Biroului Electoral

Primăria Suceava, pusă să cureţe panourile electorale sufocate de afişele ilegale ale USL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sute de afişe electorale, de la toate partidele, au fost făcute bucăţi şi răzuite de pe panourile de afişaj electoral, ca urmare a unei decizii luate de Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală Suceava.

Decizia, pusă în practică de angajaţii Primăriei Suceava de la Direcţia Domeniului Public, a fost luată din cauza supraaglomerării tuturor panourilor electorale cu afişe ale USL, situaţie reclamată autorităţilor electorale de unul dintre partidele politice înscrise în competiţie.

Mai exact, este vorba de o sesizare a Partidului Ecologist Român, care a reclamat faptul că USL foloseşte cele 32 de panouri de afişaj legal numai pentru candidaţii proprii, lipind afişe pe toată suprafaţa acestora.

“Chiar de la începutul campaniei electorale am făcut apel la respectarea legii, dar, din păcate, unii au înţeles să fie mai presus de lege. În baza contestaţiei depuse de PER,  Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală Suceava a transmis o decizie prin care trebuie înlăturate toate afişele contestate care depăşesc numărul prevăzut de lege şi dimensiunile legale”, a declarat ieri viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi.

Decizia autorităţilor electorale a fost pusă în practică ieri, când echipele de angajaţi ai municipalităţii au cutreierat întreg oraşul, dezlipind afişele amplasate ilegal pe cele 32 de panouri de afişaj electoral.

Conform legislaţiei electorale, pe fiecare panou a fost lăsat câte un singur afiş electoral pentru fiecare candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava ori la conducerea Primăriei Suceava.

“Suntem conştienţi că atunci când vom dezlipi aceste afişe vom afecta şi altele, adeseori fiind lipite unele peste altele, de aceea facem apel la toate partidele politice să înţeleagă acest lucru. Acestea pot lipi la loc afişele lipsă, dacă respectă prevederile legii”, a precizat viceprimarul Sucevei.

 

Amenzi pentru afişele electorale amplasate ilegal

O altă problemă semnalată municipalităţii sucevene se referă la amplasarea de afişe electorale în alte locuri decât cele prevăzute de lege, pentru care nu există autorizaţie.

“Au apărut primele cazuri de lipire a afişelor pe garduri şi chiar pe poarta de intrare a unei biserici. Cei de la Salubrizare înlătură acele afişe şi îi avertizăm pe cei care le amplasează că intră sub incidenţa legii electorale 67/2004”, a adăugat Lucian Harşosvchi.

Conform legii, afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de la 600 la 1.000 de lei.

“Fac apel la toate partidele politice să înţeleagă că trebuie lipit câte un singur afiş pe panourile de publicitate electorală şi să nu le amplaseze în alte locuri, nepermise, pentru că tot sucevenii au de suferit, pentru că ei vor plăti îndepărtarea acestora de către oamenii de la serviciul de salubrizare”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, care a precizat că, din informările poliţiei, rezultă că deja a fost aplicată o amendă de 600 de lei unei persoane din municipiul Suceava care rupea afişe de pe panourile electorale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, pusă să cureţe panourile electorale sufocate de afişele ilegale ale USL.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Primăria Suceava, pusă să cureţe panourile electorale sufocate de afişele ilegale ale USL2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(22 mai 2012, 11:17:34
Observ din articolele dumneavostră că doar USL-ul are probleme de acest gen. PDL-ul pentru ca a luat toti stalpii si toate panourile electorale nu are probleme! Totusi pentru omul care a murit căzând de pe stâlp în timp ce punea moaca lui Lungu se mai face dreptate? Toţi cei care lucrează în primărie ştiu că oamenii de la domeniul public au fost obligati să pună afişe pt. PDL chiar dacă Lungu a susţine că acel om executa această activitate din proprie iniţiativă!
2.   Mai sus trimis de
(22 mai 2012, 11:27:03
„Milităm pentru o campanie elegantă, o campanie civilizată, o campanie care să însemne respectarea legii. Orice dovadă de încălcare a legii poate să apară pe acest site. Acest site nu-mi aparţine mie, ci e disponibil pentru toţi sucevenii. Îi rog pe toţi sucevenii care au spirit civic ca atunci când se încalcă legea, când se vede clar că cineva foloseşte fie imaginea personală, fie, ştiu eu, instituţia publică din care face parte, să sesizeze acest lucru. Ne-am săturat ca votul să nu fie respectat, ne-am săturat ca voinţa cetăţenilor să fie dusă în derizoriu şi cred că e momentul să pornim un nou proiect politic”, a spus Nechifor.

parca asa suna intr-un articol de mai sus. Hotzu striga hotzii. Aveti si voi in sfarsit un "proiect politic" in afara de obisnuitul Gica Contra. Va spun eu naparcilor ...chiar daca ati intrat la guvernare cu japca , cu niste c*rve politice hapsane de functii, la Suceava nu aveti nici o sansa. Sunteti penibil.
3.   Dar faptul ca PDL are puse panouri pe toti stalpii trimis de
(22 mai 2012, 11:38:06
In Falticeni s-a hotarat ca stalpii de iluminat si copacii sa nu poata fi folositi pentru afise si panouri pentru a nu stresa populatia.In Suceava toti stalpii sunt plini de panourile cu Lungu si Flutur.Un panou cu tot cu rama si inele prindere costa 100 euro.Biroul electoral ar trebui sa verifice daca nu s-a depasit suma legala pentru publicitate vizuala prevazuta in legea electorala.De unde provin milioanele de euro pentru aceasta campanie opulenta este alta discutie.
3.1  RE: Dar faptul ca PDL are puse panouri pe toti stalpii trimis de
(22 mai 2012, 11:48:39
OZN-ul porno-politic PDL (încă) se mai agită
analizând pixel cu pixel campania USL
e clar că vor pierde şi asta-i (cam) irită
cine va câştiga ? vom vedea pe 10 iunie
4.   ... trimis de
(22 mai 2012, 11:50:41
Radumătii,
Unde au pus cei la la PDL afişe, acelea sunt locuri permise iar numărul lor nu depăşeşte limita legală. "Toţi stîlpii" este o generalizare aberantă, întrucît eu, cetăţean al acestui oraş care circul des spre foarte des, am văzut multe afişe aparţinînd UNPR, PP-DD şi desigur f multe afişe cu moaca plină de simpatie a părintelui Băişanu & Co.
Acum, că eşti lingău PSDist, nu mai e o noutate pt nimeni, tocmai de aceea aş vrea eu să te întreb: dar voi, comunişti mascaţi in roşu, de unde aţi avut milioane de euro pentru panouri, afişe, maşini cu girofar? Eh?
4.1  RE: ... trimis de
(22 mai 2012, 12:26:10
cu siguranta psdistii nu au fost la cersit ca pdl-ul, numai astia pleaca trimisi la comanda pe la societati sa cotizeze cu zeci de milioane, de nu , vine fiscu, vine garda, ..... doar le trebuie bani pt afise, panouri, tii greata de atata panou de pdl in tot judetul suceava.
5.   Of, doamne, alegerile trimis de
(22 mai 2012, 11:54:59
Dar afisul acela maaaare de tot, de la intrarea in oras dinspre Botosani, din fata bazarului, cu un flutur photoshopat nu e sufocant?? Dar stalpii plini de afise pdl nu sunt sufocanti? Nu spun ca usl-ul nu are pancarte, dar totusi eu ma simt sufocat tot de afisele pdl. Chiar credeti ca un amarat de afis poate schimba parerea oamenilor, pot schimba alegerea primarului? Credeti ca vom vota pentru cel cu cele mai multe afise??
6.   Ba da trimis de
(22 mai 2012, 12:48:40
Afisele cu verde de Suceava ale pedeleilor sunt sufocante in tot judetul. Pai daca iau bani cu japca de la oameni si societati comerciale de 4 ani, au de unde ne sufoca. Nu mai bine ar face o fapta buna cu banii astia_ Poate le mai iarta Dumnezeu si romanii pacatele.
7.   De ce Primaria ??? trimis de
(22 mai 2012, 13:04:48
La cati membri vechi si sobolani noi are usl-ul , ar trebui sa-si curete singuri "maculatura" .
8.   Afisele... trimis de
(22 mai 2012, 14:28:04
...electorale al PDL in Suceava nu sunt mai multe decat cele ale USL. De ce nu va intrebati de unde are bani si USL pentru afise, de ce ii vedeti doar pe PDL-isti? Merge spre Iasi si o sa vedeti ca in acel judet comunist unde se voteaza PSD de la revolutie incoace si ce au votat asta au ( judetul arata graoznic fata de Suceava sau de exemplu Neamt ) nu sunt afisaje cu PDL nici macar 5 % fata de cele ale USL-istilor. Ei de unde au bani? Toti tinereii astia de la conducerea USL au aceleasi apucatori idioate pe care le-au cultivat Iliescu, Nastase, Mitrea si alti tembeli. Nu pot face o campanie in care sa spuna ce vor face ei bun ci stiu doar sa denigreze. Chiar tot ce a facut PDL in ultimii patru ani este rau? Sa le fie rusine daca asta inteleg ei ca este campanie electorala. Sunt niste nemernici si asta o vor dovedi daca se vor vedea cu sacii in caruta. Pacat, pentru noi cei care suferim, cei de rand.
9.   AVE CEZAR trimis de
(22 mai 2012, 14:44:11
Cezar Flutur si pretorul Lungu sunt la pasarela CFR Itcani.Pretore,bun e locul asta pentru campanie electorala ca vin alegerile de imparat si pretor.Cati stalpi sunt pe pasarela? 40 de stalpi prealuminate.Ei bine sa pui chipurile noastre pictate de Maximus pe stalpi si sa pui si niste coroane de maslin.Preamarite,dar pe toti stalpii??Nu e prea mult?? Pe toti stalpii sa ne vada plebea ce frumosi suntem.Si de unde bani preamarite?Cum de unde pretore Lungu,doar nu pui borduri si piatra cubica in toata cetatea cu tarabostes Symetricus?Umfla devizele ce naiba.
10.   Comentariu trimis de
(22 mai 2012, 14:49:46
dar de ce nu a coborat burtosul de nechifor din salonul de fildes sa curete panourile ca doar
11.   Comentariu trimis de
(22 mai 2012, 14:52:53
dar de ce nu a coborat burtosul de nechifor din sallonul de fildes sa curete panourile alea ca doar el si mister dontu i-au trimis pe copii aia (majoritatea minori) sa lipeasca afise...... sau marele imparat nu poate sa puna mana pe o perie de sarma si o galeata cu apa ca ii pica "ceva" ). Disperatule cum e sa stii ca te zbati ca pestele pe uscat si nu prinzi presedinte de consiliu....stai putin cu inima indoita?
11.1  RE: Comentariu trimis de
(22 mai 2012, 19:36:05
nu conteaza cum arati....conteaza ce gandesti si ce faci....noi nu avem nevoie de fotomodele la conducerea primariei si a consiliului judetean...si daca tot a venit vorba de disperare...cei de la pdl sunt cei disperati si ataca pe toate fronturile..au impanzit tot orasul de fluturi si prelipcari...cu banii care s-au investit in campanie electorala a pdl ului se puteau face multe lucruri pentru orasul acesta care din pacate nu are nici macar o strada fara gropi...pdl ul este intr-o cadere libera..se vede asta si din articolele postate pe www.monitorulpdlsv.ro
12.   DE UNDE SUNT BANII DE PANOURI,BANNERE,MASHURI trimis de
(22 mai 2012, 14:55:00
valoarea soselei de centura a crescut cu 54,8%
statia de autobuz Horodnic a costat 11.718 in realitate 5498 ron
podul izvoarele Sucevei va costa 5 miliarde lei vechi pe real 2,5 miliarde
Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică implementat de Consiliul Judeţean” 330.000 euro(1000 euro/mp in loc de 750 euro/mp)
13.   DE UNDE SUNT BANII DE PANOURI,BANNERE,MASHURI trimis de
(22 mai 2012, 15:00:22
Consiliul Judeţean a alocat 35.000 de lei, adică peste 8.000 de euro, pentru o maşină de curăţat cartofi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava (Şcoala Specială din Burdujeni), 15.000 de lei pentru achiziţia a două frigidere la aceeaşi unitate de învăţământ,prec şi 8.100 de lei pentru o canapea la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. O fi vreo canapea cu puf de lebădă austriacă şi cu piele de şarpe sau crocodil.

14.   Comentariu trimis de
(22 mai 2012, 16:56:29
va certati ca prostii pe net iar politicienii rad de voi ............asa a fost dintotdeauna..... VIATA ESTE GREA PE CAT E OMUL DE PROST..........
15.   Rusine trimis de
(23 mai 2012, 09:08:33
Atat se poate spune si de cei care sunt si cei care vor sa fie la conducerea orasului.A-ti transformat orasul asta intr-o ruina,as vrea sa -l vad pieton pe d-l Lungu la brat cu D-l Baisanu pe Aleea Lalelelor,poate le-ar iesi bujori in obrajorii rumeni si bucalati de atata bine cat au supt din orasul asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei