Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pregătit pentru intervenţii

Preotul cu maşină de pompieri în curte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După ce, în toamna anului trecut, în urma unui incendiu devastator, şase gospodării din comuna Cornu Luncii au fost distruse de flăcări, preotul Gabriel Puiu Florea, din localitate, şi-a pus în cap să achiziţioneze o maşină de pompieri pentru comunitate, iar de puţină vreme şi-a văzut dorinţa îndeplinită.

Nu printr-o minune, ci cu banii jos. Faţa bisericească, paroh al bisericii Sf. Dumitru din Cornu Luncii, şi-a vândut tractorul şi cu banii obţinuţi a plătit maşina de pompieri, pe care a găsit-o tocmai în Franţa, prin intermediul unor preoţi francezi.

A plătit 2.500 de euro pe autospeciala scoasă la casat de o brigadă de pompieri dintr-un orăşel francez, însă costurile pentru aducerea maşinii în România şi perfectarea tuturor documentelor, în jur de 1.500 de euro, au fost suportate de un preot din Franţa.

Zilele trecute, preotul Florea a cerut sprijinul specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pentru a-i verifica maşina.

„Racordurile de refulare ale maşinii, la care vin mufate furtunurile, au fost adaptate la sistemul românesc, acesta fiind diferit de cel francez. Părintele a fost instruit asupra modului de interpretare şi de folosinţă a panoului de comandă, maşina fiind pregătită să intervină în orice moment”, au fost concluziile pompierilor care au verificat autospeciala adusă din Franţa de preotul Florea.

 

„Până vin celelalte maşini de pompieri, o avem noi pe-a noastră”

Parohul de la Sf. Dumitru a mărturisit că are în sat mai mulţi localnici care au lucrat la Pompieri şi vrea să formeze un serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă.

„Cinci minute contează foarte mult, mai ales la un foc scăpat de sub control, cum a fost cel din toamna lui 2011. Până vin celelalte maşini de pompieri, o avem noi pe-a noastră. Eu maşina o ţin în curte la mine şi am mai mulţi băieţi pregătiţi care, la orice oră e nevoie, pot pleca cu ea la incendii”, a declarat preotul, rugându-se să fie cât mai puţine intervenţii.

Până în prezent, autospeciala nu a ieşit din curtea casei parohiale, decât până la un service auto, pentru un schimb de ulei şi filtre.

„Gestul părintelui Florea de a achiziţiona o autospecială de pompieri în sprijinul comunităţii pe care o păstoreşte este unul lăudabil, care poate fi urmat ca exemplu şi de alte localităţi din judeţ”, a punctat şeful ISU Suceava, colonelul Ion Burlui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul cu maşină de pompieri în curte.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 16 voturi
Preotul cu maşină de pompieri în curte4.9516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari !!! trimis de
(21 mai 2012, 12:04:13
In sfarsit se scrie despre un preot care nu are maini si buzunare numai de luat . Bravo lui !!!
2.   Și neisprăvitul camuflat în straie de popă... trimis de
(21 mai 2012, 12:47:07
... de la mine de acasă are în curte o vidanjă model BMW X6 new 2012.
Cu ea vidanjează buzunarele enoriașilor și bugetul primăriei.
Ce fain funcționează!
3.   Frumos - un om adevarat trimis de
(21 mai 2012, 13:32:37
Cinste lui - un om care intelege sa faca bine comunitatii - BRAVO

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei