Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 mai 2012 - Anul XVII, nr. 114 (5019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acuzat de ultraj

Individul care l-a jignit pe prefect în timpul unui protest, găsit nevinovat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dosarul penal pentru ultraj întocmit în urma incidentului din luna septembrie a anului trecut, atunci când prefectul din acea vreme, Sorin Arcadie Popescu, a fost agresat verbal de un individ în timpul unui protest, a fost soluţionat zilele trecute de procurori.

Constantin Cosovan, în vârstă de 33 de ani, din Şcheia, individul care l-a luat la rost pe prefect chiar în faţa poliţiştilor şi jurnaliştilor prezenţi, numindu-l pe Popescu „bulangiu” şi spunându-i că-l pune în genunchi, că „bagă vrăjeală”, a scăpat basma curată.

Dosarul a fost pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, iar procurorul de caz a hotărât neînceperea urmăririi penale faţă de Cosovan.

Spre sfârşitul lunii septembrie 2011 a avut loc un protest al proprietarilor care deţin suprafeţe de teren pe traseul viitoarei şosele de centură a Sucevei, proprietari revoltaţi de valoarea incorectă a despăgubirilor pe care le au de primit în urma exproprierii, iar prefectul Sorin Arcadie Popescu a venit să discute cu protestatarii.

Când a ajuns prefectul la faţa locului, Constantin Cosovan a şi început să-şi încordeze muşchii, de faţă cu poliţişti şi reprezentanţii Jandarmeriei, precum şi în faţa camerelor de luat vederi şi a ziariştilor prezenţi.

Cosovan: Tu ai spus să venim la deal acolo (n.r.-la Prefectură)? Ai vrut să venim noi?

Prefectul: Cum aţi spus?

Cosovan: Cum am zis?! Vrei să te punem în genunchi?

Prefectul: Nu. Pentru ce să mă pui în genunchi?

Cosovan: În genunchi direct.... Cum, da vii aicea şi faci vrăjeală, bă bulangiule? (...) Ce te bagi cu vrăjeală din asta moartă, tot îmbârligi lumea. Ia şi vorbeşte cu oamenii aicea...”.

Păstrându-şi calmul şi fără a incinta şi mai mult spiritele, Sorin Arcadie Popescu a reuşit să depăşească incidentul şi, în cele din urmă, să-i  convingă pe proprietari să urmeze variantele legale.

A doua zi, însă, Constantin Cosovan a fost chemat la poliţie, fiindu-i întocmite acte premergătoare infracţiunii de ultraj.

Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, iar zilele trecute procurorul de caz a dat soluţia de neîncepere a urmăririi penale.

Motivul: nu a existat nici o ameninţare, ci doar cuvinte jignitoare, pentru acestea din urmă Constantin Cosovan putând fi tras la răspundere doar în instanţele civile şi asta în condiţiile în care Sorin Arcadie Popescu, înlocuit recent din funcţia de prefect, consideră că a suferit daune morale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care l-a jignit pe prefect în timpul unui protest, găsit nevinovat.
 Vizualizări articol: 3547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 33 voturi
Individul care l-a jignit pe prefect în timpul unui protest, găsit nevinovat4.6533

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar atat? trimis de
(19 mai 2012, 11:26:50
ma mir cum de nu i-a scapat una pe la urechi sau, macar, sa il "spele" pe ochi cu vreo secretie nazo-bucalalaughing ii sta in caracter individului, iar "reprezentantul guvernului", acea marioneta care mai prindea glas cand ii dicta "seful"(sau "taticul", ca toti sucevenii il stiu), o merita din plin.nu tebuia sa isi bata joc de oameni pe fata.daca tot a facut combinatiile prietenilor, macar sa le dea un pret rezonabil si muritorilor de rand care nu au umblat dupa imbogatire.dar asta e regula incepand de la 'al mai mare zEUs si pana la ultimul primar de la cucuietii din deal vopsit in portocaliu.
2.   :) trimis de
(19 mai 2012, 12:38:35
Si uite asa instantele de la noi incurajeaza nerespectarea institutiilor statului, nerespectarea autoritati unui demnitar, ...pina la urma incurajeaza lipsa de respect intre oameni ( indiferent de alte aspecte politice, economice, sociale)!
2.1  RE: :) trimis de
(19 mai 2012, 20:31:06
Când vei face diferenţa dintre penal şi civil, atunci să îţi dai cu părerea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei