Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mai 2012 - Anul XVII, nr. 110 (5015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnare

A sărit la bătaie la poliţişti şi se „va răcori” aproape doi ani la puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Cârlibaba, va sta la puşcărie un an şi nouă luni după ce în 2011 a lovit un poliţist, l-a ameninţat pe un al doilea şi a distrus parţial maşina de poliţie. Totuşi, chiar şi aşa, se poate spune că Petru Damian Tironiac a scăpat destul de ieftin, condamnarea iniţială pronunţată de Judecătoria Vatra Dornei fiind de doi ani şi nouă luni de închisoare. Judecătorii au mai constatat şi faptul că Tironiac avea o altă condamnare anterioară, de trei luni cu suspendare, la regimul rutier, şi se afla în perioada de încercare, motiv pentru care au revocat suspendarea.

 

I-a rupt uniforma unui agent al Poliţiei Cârlibaba

Una dintre faptele de ultraj pentru care s-a luat decizia de condamnare a lui Petru Tironiac s-a petrecut după ce agenţii Postului de Poliţie Cârlibaba au fost sesizaţi de un pădurar că în satul Iedu, în locul numit Găina, se află un grup de persoane care sustrag material lemnos.

La faţa locului a fost găsit Petru Damian Tironiac, care a instigat alte persoane să sustragă în jur de 35 de mc de lemn.  

Tânărul s-a îndreptat spre unul dintre agenţii din patrulă şi l-a lovit cu ambele mâini în zona pieptului, rupându-i uniforma. Celălalt agent a încercat să-l pulverizeze cu spray lacrimogen, moment în care agresorul s-a îndreptat spre el, încercând să-l lovească. Primul dintre agenţi a scos pistolul şi a tras un foc de armă în plan vertical, moment în care suspectul a luat-o la fugă. Profitând de întuneric, acesta a scăpat de cei doi agenţi. După două ore de scotocire prin pădure, poliţiştii l-au prins pe fugar, aducându-l la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, pentru audieri.

 

A sărit cu picioarele pe maşina poliţiei

Cealaltă faptă care l-a avut în prim-plan pe Petru Damian Tironiac s-a înregistrat cu câteva luni mai devreme. Aflat în stare avansată de ebrietate, tânărul din Cârlibaba a pus mâna pe un cuţit şi a plecat în căutarea agentului care, cu câteva ore înainte, îl oprise în trafic şi îi întocmise dosar penal. Agresorul l-a căutat pe omul legii mai întâi acasă, apoi la postul de poliţie, unde a distrus o uşă, găsindu-l în cele din urmă într-o benzinărie, unde l-a ameninţat, l-a înjurat şi a sărit cu picioarele pe maşina poliţiei.

Agentul agresat îl identificase pe tânăr în timp ce conducea o maşină neînmatriculată, cu plăcuţe false, aparţinând unei alte maşini. De asemenea, el avea permisul de conducere anulat şi era probabil şi băut, fugind şi abandonându-şi maşina după ce agentul l-a tras pe dreapta.

În prima parte a anului trecut, Petru Damian Tironiac a fost condamnat de Judecătoria Vatra Dornei la trei luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins la volanul unei maşini ce nu era înmatriculată în ţară şi a refuzat atât verificarea cu etilotestul, cât şi recoltarea de probe biologice. Condamnarea din martie a presupus şi anularea permisului de conducere şi acordarea unui termen de încercare de doi ani şi trei luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A sărit la bătaie la poliţişti şi se „va răcori” aproape doi ani la puşcărie.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
A sărit la bătaie la poliţişti şi se „va răcori” aproape doi ani la puşcărie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(15 mai 2012, 11:40:46
cine greseste sa plateasca
2.   Bravo... trimis de
(15 mai 2012, 11:58:16
Cand va fi eliberat de la parnaie dupa un an si noua luni sa ia un cutit si sa-l caute pe acel judecator care ia dat doar atat.
3.   ?!?! trimis de
(15 mai 2012, 13:24:59
Nu comentez ca e mult sau putin...insa cum naiba unu care bate 2 politisti primeste aproape 2 ani, iar unii care au dat peste oameni pe strada din cauza sofatului periculos, au mai facut si victime mortale..primesc cu suspendare?
4.   MILITIA trimis de
(15 mai 2012, 14:16:04
Ca bine spun parazitii "fara cartus pe teava put a prost " militienii nostri de  ☭ .Trebuia sa-i dea spaga pe lemn furat si nu mai patea nimic!EGOISTUL

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei