Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2012 - Anul XVII, nr. 105 (5010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dat în urmărire

A fugit din sediul Palatului de Justiţie, cu jumătate de oră înainte de a fi arestat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un individ dus ieri după-amiază în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de trafic de minori a reuşit să fugă din sediul Palatului de Justiţie, cu jumătate de oră înainte ca magistraţii Tribunalului Suceava să decidă încarcerarea acestuia pentru cel puţin 29 de zile.

Respectivul se numeşte Cristian Irimiciuc, are 34 de ani, este din comuna Ipoteşti şi este pus sub învinuire în dosarul minorelor care credeau că merg la altar şi în realitate s-au trezit prostituate în Germania, subiect prezentat în ediţia de ieri a Monitorului de Suceava.

Aseară, la ora închiderii ediţiei, Irimiciuc nu se predase poliţiei pentru a fi încarcerat, oamenii legii demarând procedurile de dare în urmărire a fugarului.

În această situaţie s-a ajuns ca urmare a faptului că, în jurul orei 17:00, lui Irimiciuc i-a expirat ordonanţa de reţinere emisă de procurorul de caz cu 24 de ore înainte, astfel că poliţiştii de la Arest i-au scos cătuşele şi i-au spus că e liber să facă ce vrea. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi cel de-al doilea învinuit în acest dosar, George Zlotar (fost Cega), zis „Gicuţă”, de 32 de ani, din comuna Dorneşti, dus şi el la arestare alături de Irimiciuc.

Sprijiniţi de câţiva prieteni, cei doi suspecţi au părăsit în fugă sediul Palatului de Justiţie, imaginile fiind surprinse de redactorii Monitorului.

Aproximativ jumătate de oră mai târziu, judecătorii Tribunalului Suceava s-au pronunţat şi au decis cercetarea în stare de libertate a lui Zlotar, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de o lună, şi arestarea preventivă a lui Irimiciuc. Acesta din urmă, însă, a dispărut fără urmă şi nu a putut fi găsit de poliţişti, fiind dat în urmărire.

 

Irimiciuc, un client mai vechi al poliţiştilor

Irimiciuc, alias „Bambulea”, este un client mai vechi al poliţiştilor, fiind în trecut condamnat pentru viol.

În luna mai a anului trecut, tânărul din Ipoteşti a fost protagonistul unui nou scandal, după ce a distrus cu o bărdiţă trei aparate de jocuri electronice într-un bar din localitatea de domiciliu.

„Bambulea” nu s-a ţinut departe de scandaluri nici la începutul acestui an, când a fost acuzat că l-a bătut cu o rangă pe un tânăr venit din Belgia, acasă la Ipoteşti, să-şi petreacă sărbătorile de iarnă cu familia.

Dacă la vremea respectivă procurorii au considerat că nu se impune arestarea preventivă a tânărului din Ipoteşti, la începutul acestei săptămâni, Irimiciuc şi alţi trei indivizi au fost săltaţi de acasă, în urma unor percheziţii la domiciliile lor, şi duşi la sediul DIICOT Suceava.

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, Irimiciuc este acuzat că împreună cu un individ din Suceava, Gheorghe Cristian Filipciuc (35 de ani), „au racolat trei minore de pe raza judeţului Suceava şi o altă tânără, de pe raza judeţului Iaşi, în scopul exploatării sexuale, prin determinare la practicarea prostituţiei, iniţial prin false promisiuni privind un viitor mariaj şi ulterior prin acte de violenţă”.

Victimele au fost obligate să se prostitueze în unităţi de cazare din municipiul Suceava şi împrejurimi, după care cele trei „mirese” minore au fost date unor proxeneţi din Dorneşi, care le-au traficat în bordeluri din Germania, iar tânăra majoră a ajuns să facă sex pe bani în Spania.

 

Singurul arestat din cei nouă suspecţi nu e de găsit 

În total, susţin anchetatorii, în toată această reţea sunt implicaţi nu mai puţin de nouă indivizi, dintre care doar patru au fost audiaţi luni de procurorii DIICOT, restul fiind plecaţi din ţară.

Potrivit unor surse judiciare, pe lista inculpaţilor în acest dosar se mai află şi Gheorghiţă Pleşca, Vasile Cătălin Pleşca, Marcu Florin Ciprian, zis „Bibi” şi Puiu Constantin Dumitrache.

Rămâne de văzut dacă Irimiciuc se va preda sau va continua să fugă de oamenii legii, care l-au scăpat pur şi simplu printre degete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fugit din sediul Palatului de Justiţie, cu jumătate de oră înainte de a fi arestat.
 Vizualizări articol: 1740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
A fugit din sediul Palatului de Justiţie, cu jumătate de oră înainte de a fi arestat4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei