Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2012 - Anul XVII, nr. 104 (5009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Începând de luni

Terenul noului cimitir din Iţcani este pus la dispoziţia cultelor religioase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locuitorii cartierului Iţcani au la dispoziţie, începând de ieri, un nou cimitir, care rezolvă una dintre problemele cu care populaţia din zonă se confruntă de ani de zile – lipsa locurilor de înhumare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii unităţilor de cult din Iţcani, precum şi cu gospodari din zonă, cărora le-a prezentat terenul împrejmuit al noului cimitir.

“Punem la dispoziţia cultelor acest cimitir îngrădit. Suprafeţele de teren vor fi puse la dispoziţie proporţional cu numărul de enoriaşi, urmând ca primăria să fie în continuare proprietarul acestui teren, dar vom face un act de dare în folosinţă gratuită către fiecare unitate de cult”, a spus Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că, pentru început, a fost îngrădită o suprafaţă de aproape 1,5 hectare din cele trei hectare obţinute de la Staţiunea de Cercetări Agricole, urmând ca diferenţa să fie îngrădită ulterior.

“Este doar începutul, pentru că avem aprobat în Consiliul Local realizarea unui cimitir modern aici, a cărui investiţie se ridică la 19 miliarde de lei vechi. Cimitirul trebuie să fie o carte de vizită a cartierului”, a precizat edilul Sucevei.

Noul cimitir va asigura în total aproape 3.200 de locuri de înhumare.

Întrebat de localnici cât va costa un loc de veci în noul cimitir, Ion Lungu a spus că din partea primăriei, terenul este oferit gratuit, singurele taxe care pot apărea fiind cele cerute de unităţile de cult care îl administrează.

“Unităţile de cult ştiu cel mai bine ce au de făcut aici. Noi le dăm terenul în folosinţă gratuită, vom ajuta la administrarea cimitirului cu lucrările mari de întreţinere, iar fiecare unitate de cult îşi va face strategia proprie de administrare a suprafeţelor alocate”, le-a răspuns Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene s-a arătat mulţumit că după şase ani de eforturi şi intervenţii făcute la Bucureşti, s-a reuşit obţinerea acestui teren.

“Mulţumesc lui Dumnezeu că după şase ani de eforturi am reuşit să primim acest teren care rezolvă o problemă stringentă a locuitorilor cartierului Iţcani. Cred că am fost de 50 de ori la Ministerul Agriculturii, la Staţiunea de Cercetări Agricole, să transferăm acest teren, şi am reuşit până la urmă”, a adăugat Ion Lungu, care a discutat cu locuitorii din Iţcani şi despre probleme legate de reţelele de utilităţi din acest cartier, a căror modernizare începe de anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terenul noului cimitir din Iţcani este pus la dispoziţia cultelor religioase.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terenul noului cimitir din Iţcani este pus la dispoziţia cultelor religioase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei