Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2012 - Anul XVII, nr. 104 (5009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Străzi inundate de apă menajeră şi miros insuportabil, după refularea unui canal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un canal cu apă menajară înfundat a refulat ieri dimineaţă pe strada Oituz din municipiul Suceava, şiroaiele urât mirositoare curgând pe sute de metri şi creând un disconfort major celor care au avut ghinionul să se afle în zonă. Avaria s-a produs chiar în faţa Centrului de Plasament „Speranţa”, în apropiere de Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”.

În scurt timp, trecătorii s-au trezit în situaţia de a nu mai avea pe unde circula din cauza apei, şi nu orice apă, ci una foarte murdară, care emana un miros greu de suportat.

Cei mai sensibili se ţineau cu mâna de nas ori îşi fereau respiraţia cu mâneca hainei, în timp ce tinerii măreau pasul pentru a trece mai repede de zona „contaminată”.

„Ne trebuie măşti... aceştia sunt banii noştri care curg”, făcea haz de necaz un bărbat în timp ce făcea slalom pentru a nu călca în apa infectă.  

 

 „Practic, nu poţi respira, e un mijloc de infecţie pentru toată populaţia din jur”

Locuitorii din zonă erau cei mai revoltaţi.

Nicu Munteanu era foarte supărat, mai ales că astfel de episoade s-au mai petrecut pe această stradă: „Miroase urât, vai de noi, mai ales pe căldura asta. Nu e prima dată, au mai fost probleme aici, se întâmplă de ani de zile, dar nimeni nu vede nimic. Practic, nu poţi respira, e un mijloc de infecţie pentru toată populaţia din jur”.

În zonă l-am găsit şi pe locatarul care sunase deja la ACET Suceava şi sesizase problema şi care cunoştea în detaliu despre ce fel de avarie este vorba.

Vasile Brădăţan a declarat: „Au o plasă montată la acest canal, ca să oprească mizeria de la blocuri şi ar trebui ca această plasă să fie curăţată măcar o dată la săptămână. Nu se curăţa, se adună mizeria şi apa refulează. Cei de la ACET au probleme cu canalizarea mai la vale, nu au mai înlocuit-o şi au pus plasa asta, care se tot înfundă. Asta se întâmplă”.

 

Reţea veche, canalizare desfundată rar şi mizerii aruncate în WC

După ce a curs mai bine de o oră, apa murdară a pătruns şi pe strada Profesor Leca Morariu, cea care coboară dinspre Oituz spre Areni, odată cu ea extinzându-se şi mirosul greu de la toaletele blocurilor din zonă. 

Muncitorii de la societatea de apă şi canalizare ajunşi la faţa locului pentru a rezolva problema au scos din canal mai multe mizerii care înfundaseră canalul. Ei s-au plâns că oamenii aruncă în WC cârpe şi produse de igienă intimă, şi de aceea canalul se înfundă şi refulează. Cât despre vechimea reţelei din zonă şi cât de des este curăţată canalizarea, acestea sunt întrebări la care nu am găsit răspuns.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzi inundate de apă menajeră şi miros insuportabil, după refularea unui canal.
 Vizualizări articol: 1745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Străzi inundate de apă menajeră şi miros insuportabil, după refularea unui canal3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei