Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2012 - Anul XVII, nr. 104 (5009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Curs Erasmus

24 de studenţi, din şase ţări, prezenţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 7 - 18 mai, la Facultatea de Științe Economice și Administraţie Publică, din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, se desfăşură cursul intensiv Erasmus IP (Intensive Programmes), finanţat de Uniunea Europeană, prin Life Learning Programme. La acest curs participă 24 de studenţi, din şase țări, Finlanda, Austria, Italia, Slovacia, Bulgaria şi România, precum şi profesori şi experţi din aceleaşi ţări.

 

Trei stagii de pregătire

Proiectul se desfăşoară în trei stagii: Stagiul I - Studenţii trebuie să pregătească o cercetare, un studiu de caz din țara de origine, un exemplu real în care ar putea aplica inovația în turism; Stagiul II – Cursuri intensive care vor avea loc la Suceava, în perioada 7  – 18 mai, care vor cuprinde informații teoretice și expuneri susținute de lectori sau experți din România, dar și din străinătate, vizite de lucru la companii inovatoare în domeniul turismului din Suceava și vizite de documentare la instituţii cu rol strategic, cum ar fi Camera de Comerţ și Industrie din Suceava; Stagiul III - Raportul final va fi definitivat, după care va fi trimis coordonatorului proiectului în trei săptămâni după încheierea cursului intensiv.

 

Strategii inovatoare în comun

În cadrul seminarului final, la finele celor 11 zile intensive de cursuri, grupele de studenți vor încerca să ofere soluții inovatoare pentru companiile selectate în această perioadă, pe baza informaţiilor teoretice primite şi a vizitelor de documentare.

Alina-Maria Moroșan, studentă a Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, organizatoare a acestui proiect, ne-a spus că „studenții români sunt încântați de colaborarea cu studenții străini, în vederea inițierii unor strategii inovatoare în comun, împărtășind multiculturalitățile proprii, care vor sta în primul rând la baza relaționării interpersonale”. Prof. univ. dr. Carmen Năstase, manager de proiecte Innovation in nature based tourism services – Inno-Natour, a declarat: “Sunt încântată că derulăm, anul acesta, ediția a treia a acestui proiect. Sunt convinsă că participanţii la proiect vor aplica informațiile primite în propriile studii de caz şi vor fi şi vectori de diseminare a informaţiilor inovatoare în mediul în care activează”.

Pentru mai multe detalii și pentru urmărirea derulării acestui proiect puteţi vizita pagina proiectului www.innonatour.usv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 24 de studenţi, din şase ţări, prezenţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
24 de studenţi, din şase ţări, prezenţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei