Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 mai 2012 - Anul XVII, nr. 102 (5007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Regina elefanţilor

O puştoaică de 5 ani face acrobaţii cu doi elefanţi de zece tone

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei care vor să trăiască, chiar şi numai pentru câteva ore, în minunata lume a circului, au ocazia să admire de aproape animale gigantice, precum elefanţii, animale ciudate - cămile şi dromaderi, periculoşi crocodili şi şerpi sau ponei drăgălaşi, în spectacolul Circului Internaţional Gärtner, prezent în premieră la Suceava.

Cei doi elefanţi indieni, Mandra şi Rani, în vârstă de 42 de ani, sunt principala atracţie a circului instalat în parcarea Iulius Mall Suceava, zilnic, sute de oameni venind să-i admire în timp ce se hrănesc, se spală sau sunt pregătiţi pentru spectacole de dresorul lor.

Dacă mărimea elefanţilor, care împreună cântăresc aproape zece tone, e suficientă să ţină la distanţă aproape pe oricine, nu acelaşi lucru se poate spune de o mogâldeaţă de om, o fetiţă de numai 5 anişori, care, cu o lejeritate uimitoare, se strecoară printre picioarele şi trompele elefanţilor, mai groase decât ea, fără pic de teamă.

Vanessa e prietena lor, de fapt s-ar putea spune că face parte din familie, pentru că cei doi elefanţi au fost crescuţi şi dresaţi de tatăl fetei, Robert Gärtner, directorul circului.

De altfel, coloşii originari din îndepărtata Asie nu ascultă decât de comenzile date în germană de membrii familiei Gärtner. Nici chiar îngrijitorul lor, poreclit Musteaţă, nu reuşeşte să-i strunească atât de bine, deşi le e prieten, mai ales când îi răsfaţă cu fân sau cu apă rece, cu care se răcoresc, adunând-o în trompă şi apoi împroşcând-o pe corp, ca la duş.

Micuţa Vanessa e de pe acum vedeta circului, mai ales că numărul ei de acrobaţii, la care elefanţii au un rol important, este şi principala atracţie a spectacolului.

“Suntem pentru prima oară la Suceava şi avem nu doar multe animale, numere de dresură, jonglerii, acrobaţii, echilibristică, perşi şi fachiri, demonstraţii de forţă, trepezişti… Spectacolul este de aproape două ore şi lumea are ce să vadă”, spune Marius Adrian Coroian, unul din cei 25 de oameni care îşi petrec viaţa în cadrul circului Gärtner, un circ cu tradiţie, ajuns deja la a treia generaţie de reprezentanţi. A patra generaţie, copiii din cadrul circului, din care face parte şi micuţa “prinţesă a elefanţilor”, Vanessa, deja le calcă pe urme, făcând parte nu doar din viaţa circului, ci şi din spectacolele cu care merg prin ţară, aducând în sufletele spectatorilor un strop de bucurie.

Circul Gärtner va susţine reprezentanţii în perioada 4 -13 mai, zilnic, de la ora 18.00, iar duminică de la ora 15.30 şi de la 18.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O puştoaică de 5 ani face acrobaţii cu doi elefanţi de zece tone.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
O puştoaică de 5 ani face acrobaţii cu doi elefanţi de zece tone4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Camile??? trimis de
( 6 mai 2012, 21:55:51
Nu e nici o camila. Sunt 2 dromaderi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei