Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 apr 2012 - Anul XVII, nr. 97 (5002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În perioada 1-15 mai

Intrare gratuită la „Salinele Roman” Suceava, pentru bolnavii de astm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salinele Roman Suceava demarează începând de săptămâna viitoare o campanie de sănătate prin care se oferă tratament gratuit tuturor bolnavilor de astm din judeţ, acţiunea fiind organizată cu prilejul Zilei Mondiale a astmului, sărbătorită în fiecare an pe data de 3 mai.  

Bianca Rîpan, cea care administrează singura salină de suprafaţă cu brevet de invenţiedin judeţ, ne-a declarat ieri că perioada în care are loc această campanie va fi între 1 şi 15 mai, în fiecare zi, între orele 10:00 - 16:00. Sunt două săptămâni, în care bolnavii de astm pot urma o cură de 15 şedinţe, câte una pe zi.  

Cei care doresc să beneficieze de tratamentul gratuit la „Salinele Roman” Suceava, situate  pe strada Cernăuţi, la ieşirea din municipiul Suceava spre Rădăuţi, chiar peste drum de benzinăria Petrom, trebuie să vină cu o adeverinţă de la medicul de familie din care să reiasă că suferă de astm.

În cazul copiilor care suferă de această afecţiune, intrarea este liberă şi pentru însoţitorii lor.

„Aşa cum am spus şi la inaugurare, înainte de a fi o afacere, <Salinele Roman> Suceava reprezintă un centru de sănătate, iar acţiuni de acest gen am mai făcut şi vom face periodic. Sper ca toţi bolnavii de astm şi nu numai să realizeze importanţa salinoterapiei, precum şi avantajele unei saline de suprafaţă faţă de cea de adâncime. În primul rând, timpul de expunere este doar de o oră pe zi, comparativ cu aproximativ patru ore la o salină naturală, temperatura este stabilă, între 18-22 de grade, vară-iarnă, şi scăpăm de fobia panicii de adâncime. Nu mai vorbesc de faptul că salina noastră este chiar în oraş şi poţi ajunge din orice colţ al oraşului cu orice mijloc de transport sau chiar pe jos”, a declarat Bianca Rîpan.

 

„Salinele Roman” Suceava - 45 de tone de bulgări de sare neprelucraţi

„Salinele Roman” Suceava s-au deschis la începutul acestui an, fiind practic singura investiţie de acest gen din judeţ brevetată de OSIM şi considerată singura salină de suprafaţă care tratează pacienţii în mod ştiinţific dovedit.

Aproape 45 de tone de sare au fost aduse de la Salina Praid pentru salina din Suceava, compusă dintr-un spaţiu de relaxare pentru adulţi, un spaţiu de joacă pentru copii şi un separeu destinat grupurilor de până la cinci persoane.

Toate camerele sunt placate cu bulgări de sare neprelucraţi (cristalele de sare fiind active), cu o grosime medie de 30 de centimetri.   

Pentru ca şedinţele de salinoterapie să fie cât mai plăcute şi utile în acelaşi timp, clienţii au la dispoziţie internet wireless, ziare, reviste, iar pentru cei mici jucării, cărţi de colorat. etc.

„Salinele Roman” poartă numele inventatorului lor, Nelu Ştefan Roman, românul din Târgu-Mureş care este cunoscut şi apreciat şi la nivel internaţional, fiind premiat în 2009 cu trei trofee la Târgul Internaţional de Invenţii de la Budapesta.

„Efectele salinoterapiei sunt nenumărate: probleme respiratorii şi ORL, antistres, reglează somnul, elimină sforăitul, oboseala, ajută la detoxifierea organismului… un spectru foarte larg”, declara profesorul Roman.

 

Distracţie pentru cei mici, la salină

De la deschiderea „Salinelor Roman” Suceava, sute de persoane au venit să facă cure de salinoterapie, mulţi părinţi fiind însoţiţi de copiii lor, mai ales că cei mici au descoperit că se pot distra grozav în spaţiul special amenajat pentru ei, având la dispoziţie omulţime de jucării.

Bianca Rîpan explică şi de ce e bine ca fiecare copil să treacă pe la salină, indiferent de vârstă şi chiar dacă nu suferă de vreo afecţiune anume: „Se ştie că micuţii sunt mai sensibili şi mai predispuşi la contactarea viruşilor, având un sistem imunitar incomplet dezvoltat. Majoritatea dintre ei îşi petrec mult timp în colectivităţi, la şcoală sau la grădiniţă, căzând foarte uşor pradă virozelor, care pot evolua în afecţiuni grave. Ca mamă, cel mai eficient mod de a lupta cu răceala şi gripa este să încerci să-i întăreşti sistemul imunitar celui mic, iar metoda cea mai naturală şi mai indicată e salinoterapia. Curele sunt recomande de 3-4 ori pe an, iar şedintele trebuie efectuate cu regularitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intrare gratuită la „Salinele Roman” Suceava, pentru bolnavii de astm.
 Vizualizări articol: 1177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 38 voturi
Intrare gratuită la „Salinele Roman” Suceava, pentru bolnavii de astm4.7538

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei