Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 apr 2012 - Anul XVII, nr. 84 (4989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Percheziţii cu scandal

Şapte maşini de lux furate şi război la propriu între zeci de ţigani şi mascaţii poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Război la propriu, ieri, între mai multe familii de romi din satul Hancea, comuna Vereşti, şi poliţiştii veniţi să facă percheziţie la domiciliul unuia dintre cei mai înstăriţi oameni din zonă, în cadrul unei acţiuni a ofiţerilor Serviciului de Investigaţii Criminale pentru anihilarea unei reţele care se ocupă cu traficul de maşini de lux furate.

Una dintre cele şase percheziţii ale anchetatorilor a avut loc ieri dimineaţă la domiciliul unui anume Cezar Stănescu (31 de ani), din Hancea.

Deşi în primă fază lucrurile păreau sub control, cei aproximativ zece poliţişti care efectuau percheziţia, mai mulţi luptători de la Intervenţie Rapidă, ofiţeri de la Investigaţii Criminale şi criminalişti au fost atacaţi de zeci de romi chiar în timp ce scotoceau locuinţa respectivă.

Atacatorii au spart geamul şi au aruncat în locuinţă o sticlă de benzină, încercând să le dea foc poliţiştilor aflaţi în interior.

Surse judiciare mărturisesc că intervenţia în forţă a oamenilor legii a făcut să fie evitată o tragedie.

Un poliţist a tras un foc de armă în aer, iar colegii săi au ripostat cu spray lacrimogen, împrăştiindu-i pentru moment pe agresori.

“Erau în jur de 50. Au spart geamurile, uşa şi au început să arunce în noi cu tot ce prindeau, pietre, borcane, pavele…”, mărturisea unul dintre poliţiştii care au trăit momentele de coşmar de ieri de la Vereşti.

Oamenii legii au cerut întăriri, iar în scurt timp la Hancea au ajuns toţi mascaţii poliţiei, folosindu-se grenade cu gaze lacrimogene pentru îndepărtarea scandalagiilor.

În timpul atacului, principalul suspect, Cezar Stănescu, a reuşit să scape şi nu a fost de găsit până la ora închiderii ediţiei.

Un poliţist din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă a fost lovit cu o bucată de ţiglă în arcadă, fiind transportat la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.

În curtea casei lui Cezar Stănescu, anchetatorii au găsit trei maşini despre care există date certe că ar fi furate de pe teritoriul unor state europene, un BMW X6, un BMW X5 şi un BMW seria 5.

 

Fratele unui primar şi un om de afaceri, pe lista suspecţilor

În total, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, remis aseară, în jurul orei 22:20, au fost ridicate în urma percheziţiilor nu mai puţin de şapte autoturisme de lux furate din străinătate.

Pe lângă cele trei maşini găsite în curtea lui Cezar Stănescu, poliţiştii au săltat alte două autoturisme, un BMW X 6 şi un Volvo V60, de la un afacerist din comuna Dumbrăveni, Mihăiţă Musteaţă (37 de ani), şi acesta bănuit că este implicat în reţeaua traficanţilor cu maşini de lux furate.

Din cele şapte maşini, susţin surse judiciare, majoritatea erau cu numere provizorii, iar două dintre ele, un BMW X6 şi un Mercedes C 220, au fost ridicate de la cumpărătorii lor de bună credinţă din Iaşi, respectiv Suceava.

La Dumbrăveni s-a făcut şi o a treia percheziţie, la un anume Cristian Pamparău (25 de ani).

O altă percheziţie a fost şi la un apartament din Gura Humorului, aparţinând lui Neculai Pavăl (44 de ani), fratele primarului din Dumbrăveni, Ioan Pavăl. “Nu ştiu şi nici nu cred să fie implicat în aşa ceva”, a declarat aseară primarul Pavăl.

 

 

Maşini de 250.000 de euro furate din Italia şi Germania

Potrivit comunicatului IPJ Suceava, valoarea maşinilor ridicate în urma acţiunii de ieri este de aproximativ 250.000 de euro.

Ieri seară, anchetatorii stabiliseră cu certitudine că patru dintre autoturismele în cauză erau furate din străinătate. Cele două maşini recuperate de la cumpărătorii de bună credinţă, BMW-ul X6 şi Mercedes-ul C220, figurau furate din Italia, respectiv Germania.

Volvo V60 găsit în urma percheziţiei la afaceristul din Dumbrăveni a fost închiriat din Italia, fără a mai fi restituit, iar un BMW X5, din curtea lui Cezar Stănescu, a fost reclamat ca furat tot din Italia.

Celelalte maşini prezintă suspiciuni de contrafacere la şasiu, urmând a fi dispuse constatări tehnico – ştiinţifice şi alte verificări prin canalele de cooperare poliţienească internaţionale pentru clarificarea situaţiei juridice a acestora.

 

Trei paturi pregătite în arest 

Aseară, au fost emise ordonanţe de reţinere pe numele a doi dintre suspecţi, Mihăiţă Musteaţă şi Cristian Pamparău, cei doi urmând a fi duşi în cursul zilei de astăzi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii vor cere şi emiterea unui mandat în lipsă pe numele fugarului Cezar Stănescu.

Dintre cei patru suspecţi, singurul cercetat în stare de libertate va fi Neculai Pavăl.

În dosar s-a început urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, cu participaţii diferite.

“Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigaţii Criminale pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte maşini de lux furate şi război la propriu între zeci de ţigani şi mascaţii poliţiei.
 Vizualizări articol: 2683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 22 voturi
Şapte maşini de lux furate şi război la propriu între zeci de ţigani şi mascaţii poliţiei4.7522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tigani trimis de
(10 apr 2012, 11:10:21
1. Multumesc d-lui Rusu pentru folosirea denumirii corecte, cea de TIGAN, pentru aceasta minoritate "defavorizata" si "discriminata".

2. Romanilor, ne cam calca tiganii astia in picioare, nu credeti? Au avut curaj sa atace fortele de ordine, deci niste civili ar fi din punctul lor de vedere mult mai usor de "rezolvat".
2.   Comentariu trimis de
(10 apr 2012, 11:38:22
Tiganii astia considera munca drept o rusine, prefera cestetoria si talharia.
Sunt niste lepre, ne-au facut de ras in Europa. Stia Hitler ce stia, ca anumite rase de oameni nu sunt tocmai la nivelul rasei albe;Ion Antonescu nu-i prea avea pe tigani la inima, inclin sa cred ca avea dreptate...
3.   Nu foc in aer... trimis de
(10 apr 2012, 12:00:00
acolo trebuia mers cu mitraliere, nu cu pistoale.. si fara foc de avertizare... !
4.   Nu agreez tiganii nici pe bani trimis de
(10 apr 2012, 12:05:47
dar dincolo de tot scandalul vreau sa traiesc ziua sa vad si romanii uniti precum aceasta natie de r...t atunci poate ne vor fi si noua respectate drepturile,doar prin forta si presiune se mai poate face ceva
5.   Timid trimis de
(10 apr 2012, 12:38:17
Era nevoie de mai multa forta in respingerea atacului. Si munitie adecvata.
6.   Actiune trimis de
(10 apr 2012, 13:24:34
Urmatoarea actiune la casa tiganilor, ar trebui facuta intr-o noapte cand toti se afla acasa, in paturi. Atunci trebuie blocate toate iesirile si incendiata casa. Cine incearca sa fuga, aruncat inapoi in foc si sa vedeti in cateva ore cum se rezolva o multime de probleme tiganesti...
7.   Ciori trimis de
(10 apr 2012, 13:39:48
Cand Hitler ii facea sapun la Aushwitz stia el ce facea. Nu era un prost. Cu rasa asta nenorocita nu trebuie aplicata legea. Singura lege e cea a glontului (nu de cauciuc).Tragedia cea mare e ca afara toti romanii sunt asimilati cu tiganii. Asa cum la o masea daca tratamentul nu da roade,o scoti,asa si cu tiganii,OMORATI !!!!!!
8.   Umbrela protectoare a UE pentru tiganie trimis de
(10 apr 2012, 14:19:48
Cat suntem sub umbrela UE nu avem voie sa ne atingem de tigani pentru ca vom fi pedepsiti, probabil ca in maxim 40 de ani nu vom mai fi majoritari in tarisoara noastra si fara probleme se va mai putea adauga un R la denumire. Romanilor faceti copii si oferiti-le educatie, numai asa putem incetini inmultirea tiganilor, exterminarea e o solutie ce nu se poate INCA aplica. Daca nu plec din tara sper ca va veni vreodata si ziua cand vom macelari tot neamul tiganilor cu tot cu copii negriciosi nascuti si nenascuti. Traiasca Romania romanilor! Moarte tuturor tiganilor!!
9.   E ceva putred in Romania ! trimis de
(10 apr 2012, 19:35:42
Desi nu sunt adeptul,incep sa cred tot mai mult in ipoteze gen ''Teoria Conspiratiei''. Atunci cind romanii nemaiputind suporta faptele acestei ''ciume negre'' in localitati ca Bolintin,Hadareni si altele,s-au hotarit sa-si faca dreptate singuri,pe bietii locuitori de acolo au tabarit toata politia romina,parchetul,tot felul de ONG-uri si societati intitulate de aparare a drepturilor omului (de parca tiganii ar fi oameni), anchetele finalizindu-se cu ani de puscarie pentru bietii romani gasiti ''vinovati''.
Daca domnul Rusu va avea inspiratia sa urmareasca continuarea acestui caz si sa ne informeze,vom avea surpriza sa citim ca in cazuri grave de tentativa de omor,(ma refer la actiunile tiganesti in cazul de fata) ultraj si alte grozavii, ''justitia'' romana le va incadra drept tulburarea linistei publice si le va taxa cu amenzi de 100-200 de lei,pe care boanghenii oricum nu o sa le plateasca.Chiar ma intreb daca nu cumva aceste cazuri sunt judecate,prin derogare de competenta,de staborurile tiganesti.Oricum,se vede clar ca este vorba de un dublu standard in aprecierea si incadrarea faptelor acestei etnii,de unde provine si curajul ca si tupeul tiganesc.
Eu,cel putin,nu vad rezolvarea acestei probleme in viitor.Poate una,cam drastica ce-i drept,razboiul civil...Ori noi,ori ei.
10.   Comentariu trimis de
(10 apr 2012, 21:27:59
VAI DE CAPUL NOSTRU......IN CATIVA ANI O SA AJUNGA ROMANIA PLINA DE TIGANI.
11.   Comentariu trimis de
(10 apr 2012, 22:09:01
amintiti va ca sant printre ei si niscaiva ...crestini din dumbraveni care au acelasi comportament ca tiganii...copii multi, fuste, mici furtisaguri,masini scumpe si se aduna in corturi uriase numite biserici
12.   Romania crestina? trimis de
(11 apr 2012, 07:56:17
dupa comentariile citite pana acum am ajuns la urmatoarea concluzie;nu cred ca ne putem numi o tara crestina.
13.   BOU CU TZATE trimis de
(11 apr 2012, 10:57:23
crestini ma? crestinii lui peste au omorat mai multi ciumpalaci decat hitler si toate cometele care au lovit pamantul.. bagam..mi-.as in ma-ta ceva cu crestinismul tau. moarte tiganilor!!!
14.   Comentariu trimis de
(12 apr 2012, 11:57:58
Intr-adevar faptele lor nu sunt de aparat, dimpotriva, reprezinta o rusine... dar nu-l inteleg pe domnul "ACASASORIN" de ce se leaga de anumite aspecte ale cultului respetiv, or crestinii ortodocsi nu savarsesc fapte urate de condamnat, si asta fara ca sa fie specificat carui cult apartin... zilnic citim in ziare si auzim la stiri despre crime, violuri, furturi si alte fapte urate.. si, s-a mentionat vreodata carei confesiuni apartin?! Cat despre "corturile uriase", si in cultul ortodox bisericile sunt la fel sau poate mai mari..ca sa nu mai vorbesc si despre celelalte aspecte.. Deci, sa fim realisti si nu rautaciosi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei