Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Splendoare pe patru picioare

Câini de excepţie la expoziţia-concurs Cupa Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Rase foarte rare, multă lume şi aproape 300 de câini au fost principalele borne ale celei de-a cincea ediţii a Cupei Bucovina, organizată în zilele de sâmbătă şi duminică, în parcarea de la Shopping City Suceava. Sucevenii care nu au mers să vadă exemplarele prezente la expoziţia-concurs din cauza vântului şi a frigului au ce regreta. În cele două zile, prin faţa arbitrilor au trecut 54 de rase de câini, unii dintre ei în premieră la Suceava. Printre exemplarele foarte rare s-au numărat ciobănescul maghiar, ciobănescul olandez, ciobănescul francez sau mastiff-ul tibetan.

Cristian Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava, organizatorul acestui eveniment, a declarat că este una dintre cele mai mari expoziţii din ţară, iar eforturile au fost considerabile.

„Pentru regiunea de Nord-Est este cu siguranţă cea mai mare manifestare. Recordul pentru judeţul Suceava este acela că au fost prezente 54 de rase, unele în premieră la noi”, a arătat Cristian Moroşanu.

În prima zi a manifestării, sâmbătă, 31 martie, în concurs s-au înscris 278 de câini, iar ieri, arbitrii de talie internaţională prezenţi la acest eveniment au avut de jurizat 286 de câini.

Participanţii au venit din toate colţurile ţării, în special din judeţele Moldovei, fiecare fiind convins că animalul pe care-l are este cel mai bun şi mai frumos.

 

Ciobăneştii de Bucovina, cei mai numeroşi

Iulian Câmpanu a sosit de la Iaşi şi a mărturisit că este sigur că se va afla printre cei care vor fi răsplătiţi cu titlul de C.A.C. (Câine cu Aptitudini de Campion), şi asta deoarece are „un câine care a mai câştigat concursuri şi cu alte ocazii”. La fel de optimist era şi Niculai Ungureanu. Venit de la Laura - Vicovu de Sus cu un ciobănesc carpatin, bărbatul a mărturisit că are câinele de un an de zile şi provine dintr-un tată campion, iar ca alimentaţie, „ce mănânc eu, mănâncă şi el”.

Vremea câinoasă i-a ţinut însă departe de expoziţie pe mulţi suceveni. Cei care au ajuns în parcarea Shopping City nu au avut însă nimic de pierdut.

Printre vizitatori s-au numărat şi Livia Macoveiciuc şi nepoţica acesteia, Lorena Prundeanu. „Ne place tot ce am văzut aici, în special mioriticii. Chiar dacă ne plac, nu putem cumpăra nici unul, pentru că stăm la bloc”, a spus bunica. Nepoata s-a dovedit ceva mai selectivă. „Mie îmi plac câinii mici, pentru că de cei mari mă tem”, a mărturisit Lorena Prundeanu.

Referitor la temperaturile destul de scăzute, organizatorul Cristian Moroşanu a ţinut să menţioneze că acestea sunt perfecte pentru câini.

La final, cei mai buni câini au fost premiaţi, iar cei care se consideră nedreptăţiţi pot participa la următorul eveniment similar, care va avea loc peste câteva săptămâni, la Slobozia, în sudul ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câini de excepţie la expoziţia-concurs Cupa Bucovina.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Câini de excepţie la expoziţia-concurs Cupa Bucovina5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SUGESTIE trimis de
( 2 apr 2012, 14:11:01
CEI CE VOR SA VADA O ,,EXPOZITIE DE COPROCULTURA CHINOLOGICA'' POT SA VIZITEZE STATIUNEA TURISTICA DE INTERES NATIONAL SI PERSONAL C-LUNG,TROTUARELE SUNT PLINE,ATENTIE PE UNDE CALCATI,MAI PUTIN NUMAI PRIN FATA VILELOR UNOR LIDERI DE PARTIDE CARE MAI AU CATE O SLUJNICA-INFO MENAJERA-BUCATAREASA,PLATITA SI CARE ARE GRIJA CA SA RANEASCA PERIMETRU' DIN FATA VILEI, LA FIECARE SOLICITARE A ,,SEFULUI''.CINE-SI PERMITE....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei