Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mar 2012 - Anul XVII, nr. 71 (4976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Eleganţă şi rafinament în paşi de dans, la prima ediţie a Concursului Naţional Cupa Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 600 de perechi de dansatori din întreaga ţară şi-au dat întâlnire la Suceava, unde sâmbătă şi duminică a avut loc prima ediţie a Concursului Naţional de dans Sportiv Cupa Bucovinei. Pe drept cuvânt, se poate spune că zilele trecute Suceava a fost capitala dansului sportiv românesc, iar atmosfera incendiară de la concurs, talentul, eleganţa şi rafinamentul perechilor, precum şi prestigiul arbitrajului au făcut ca prima ediţie a concursului de dans sportiv Cupa Bucovinei să fie o adevărată reuşită.

Concursul Cupa Bucovinei a fost organizat de clubul de dans sportiv Boom Dance Suceava, Federaţia Română de Dans Sportiv şi Iulius Mall Suceava, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Suceava, al Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret.

Prima zi a concursului a avut loc sâmbătă, la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, iar perechile participante au oferit publicului un adevărat regal de dans, muzică şi culoare.

Mişcări elegante, ţinute impecabile, talent şi multă, multă muncă, asta au arătat publicului spectator perechile înscrise în concurs, perechi de toate vârstele, care au concurat la clasele Neoficial, Hobby, E, D, Open Basic şi Open Latino & Standard.

 

Participanţi din toată ţara

Sâmbătă, încă de la primele ore ale dimineţii, sala de sport a LPS s-a umplut de sutele de concurenţi veniţi la eveniment. Concursul a început de la orele 9:00 cu cei mai mici dintre dansatorii înscrişi în competiţie, cei cu vârsta cuprinsă între 6-9 ani, categoria Hobby, urmaţi de categoria Hobby - 10-11 ani, E - 6-9 ani, E - 10-11 ani, E - 12-13 şi Open Basic Standard, pentru categoria de vârstă 6-11 ani.

Programul zilei de sâmbătă a continuat cu Clasa Hobby - 12-15 ani, E - 12-15 ani, D - 12-15 ani, urmat de categoria Open Basic Latino, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6-11 ani.

Bogdan Lipan are 14 ani şi a venit din Rodna, Bistriţa-Năsăud, pentru a participa la acest concurs. Este cea de-a doua competiţie naţională la care participă, însă prima la care a concurat la toate categoriile. Bogdan a spus că nu are emoţii, având în vedere că dansează de cinci ani de zile şi a mai participat la competiţii. Pe de altă parte însă, Păuniţa Lipan, mama lui Bogdan, era mai mult decât emoţionată. „Emoţiile sunt inerente, vă daţi seama. Încerc să-l însoţesc la toate competiţiile, trebuie sprijinit. Am emoţii fiindcă este primul concurs la care participă la toate categoriile de dans”, a spus Păuniţa Lipan.

Raluca Curschi este partenera de dans a lui Bogdan şi nici ea nu se află la prima participare la o asemenea competiţie. Cu toate acestea, nu-şi putea stăpâni emoţiile, având în vedere că în câteva minute urma să intre în ring.

Cele mai spectaculoase momente ale competiţiei de sâmbătă au fost seara, când s-a dat startul categoriilor de peste 16 ani, clasele E şi D, şi categoriilor de profesionişti Open Basic şi Open Standard şi Latino.
Răzvan Manole a venit din Iaşi, împreună cu partenera sa, şi aştepta cu emoţii să intre în concurs. „La fiecare concurs avem emoţii. Acesta este un concurs de pregătire pentru noi, sperăm să fie bine. Sala este peste aşteptările noastre, la noi în oraş nu avem aşa o sală. Atmosfera promite mult, sperăm să fie bine”, a spus dansatorul Răzvan Manole.

 

Echipă de 20 de arbitri şi secretari

Mihai Siminiuc, antrenor de dans, coregraf la Clubul Sportiv Boom Dance, a declarat că „această competiţie beneficiază de prezenţa unei redutabile echipe de peste 20 de arbitri şi secretari veniţi din diferite colţuri ale ţării, recunoscuţi la nivel naţional şi conduşi de Valentin Illes, chairman al competiţiei”.

Concursul naţional de dans sportiv Cupa Bucovinei a continuat ieri la Iulius Mall Suceava, începând cu ora 10:30, la categoriile de începători şi intermediari: fete solo, precompetiţional - un dans şi neoficial - două dansuri, pentru categoriile de vârstă 4-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-15 ani şi 16-99 de ani.
Competiţiile standard au cuprins dansurile de gală: vals lent, vals vienez, tango, slow foxtrot, quick step, iar competiţiile de latino  dansuri ca samba, cha-cha, rumba, passo doble şi jive.

Concursul s-a încheiat duminică după-amiază, iar organizatorii au pregătit premii, cupe şi diplome pentru toate categoriile de participanţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eleganţă şi rafinament în paşi de dans, la prima ediţie a Concursului Naţional Cupa Bucovinei.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eleganţă şi rafinament în paşi de dans, la prima ediţie a Concursului Naţional Cupa Bucovinei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei