Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2012 - Anul XVII, nr. 66 (4971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sânge şi răzbunare

A înjunghiat un consătean în stradă şi era să fie linşat de oameni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene şocante ieri, în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde doi tineri s-au luat la bătaie, iar unul dintre ei a sfârşit prin a fi înjunghiat de trei ori. Scandalul dintre Sorin Mariuseac, de 28 de ani, şi Mihai Hreniuc, de 26 de ani, ambii din Moldova Suliţa, a plecat de la nişte neînţelegeri mai vechi, iar ieri dimineaţă, când s-au întâlnit în Câmpulung Moldovenesc, butoiul cu pulbere s-a aprins. Conflictul a început în faţa unei case de schimb valutar, fiind surprins parţial şi de o cameră de supraveghere. Silviu Damian, administratorul casei de schimb valutar în faţa căreia s-au petrecut incidentele, şi-a amintit exact cum au stat lucrurile. „Prima dată a fost aici o altercaţie, iar după asta au fugit spre casa de amanet. Acolo s-a întâmplat a doua înjunghiere cu cuţitul”, a povestit Damian.

În stradă, agresorul l-a lovit pe Mihai Hreniuc cu cuţitul în zona piciorului, iar apoi acesta s-a retras spre o casă de amanet aflată în apropiere. Sorin Mariuseac l-a urmărit, iar în holul casei de amanet a continuat să-l atace pe Hreniuc.

„A intrat în fugă din stradă, iar apoi a venit şi individul cu cuţitul după el, i-a aplicat vreo două-trei lovituri. Am intervenit să-i despart şi asta a fost toată treaba”, a mărturisit Ionuţ, unul dintre administratorii casei de amanet.

 

Agresor: „A fost autoapărare, el era în mafie şi mă teroriza”

Agresiunea care s-a petrecut în jurul orei 8.45 i-a îngrozit pe toţi oamenii aflaţi în zonă în acel moment. La scurt timp după ce şi-a lovit consăteanul cu cuţitul, Sorin Mariuseac s-a predat la Poliţia din Câmpulung Moldovenesc. El şi-a recunoscut fapta, iar ieri după-amiază a fost adus înapoi la locul faptei pentru reconstituire. Curioşii s-au adunat rapid, iar în două rânduri agresorul a fost salvat de poliţişti de furia mulţimii care sărise să-l linşeze. Cu ocazia reconstituirii, Sorin Mariuseac a mărturisit că tot ceea ce s-a întâmplat a fost „autoapărare, şi că din luna decembrie a anului trecut sunt terorizat de mafie şi de prietenii lui Mihai Hreniuc. El era cel care mă agresa”.

Ieri după-amiază, pe numele lui Sorin Mariuseac a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore sub acuzaţia de tentativă de omor, iar astăzi este posibil să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

Cei doi mai au un dosar penal în lucru

Victima şi agresorul de ieri mai fac obiectul şi unui alt dosar penal, numai că în roluri diferite. În perioada Crăciunului din 2011, Sorin Mariuseac a fost bătut de Mihai Hreniuc şi o serie dintre prietenii săi, depunând o plângere penală. Din păcate, prăpastia dintre rivali s-a adâncit mai mult, iar urmarea a fost baia de sânge de ieri dimineaţă din Câmpulung Moldovenesc.

Dacă Sorin Mariuseac a ajuns în arestul poliţiei, Mihai Hreniuc se află acum la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost transportat ieri la amiază cu o ambulanţă.

Medicii care s-au ocupat de caz au declarat că bărbatul a fost înjunghiat în patru locuri şi a pierdut mult sânge, însă viaţa sa nu a fost în pericol.

Dr. Liviu Cîrlan, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Suceava, a arătat că Mihai Hreniuc prezenta plăgi înjunghiate în zona capului,  gâtului, toracelui şi coapsei stângi, dar starea sa era stabilă în momentul internării. „Pacientul a fost dus în sala de operaţii, pentru o intervenţie chirurgicală la picior. Ulterior, el a fost internat la Anestezie şi Terapie Intensivă, prin secţia de Ortopedie”, a precizat dr. Liviu Cîrlan. Înainte de a fi introdus în sala de operaţie, Mihai Hreniuc a reuşit să spună doar că „am fost înjunghiat în plină stradă, de tată şi fiu”, fără a oferi amănunte suplimentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A înjunghiat un consătean în stradă şi era să fie linşat de oameni.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A înjunghiat un consătean în stradă şi era să fie linşat de oameni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nasol trimis de
(20 mar 2012, 11:50:21
Mie mi-e mila si de agresor, se vede ca e putin bolnav psihic si ca a fost terorizat si e speriat maxim, probabil s-a intalnit cu el si iar l-a luat la rost, cam asta se intampla cu copilasii astia care se cred ''mafioti''.
2.   INTREBARE trimis de
(20 mar 2012, 13:43:34
TOV.DRAGUSANUL[SCUZE,NUMELE REAL NU-L STIU,INCA],NU MAI BINE STATUL ROMAN NU AR FI ,,DAT IN ARENDA'',MOLD SULITA LA 20 MAI 1762,UNOR ,,RUSI DIN PUTILA'',DE-A LUI CHISALITA,ZUBEN,HALET,ASTAZI AR FI FOST PADURILE INTREGI,CEI CE ,,AU PRINS'' NESPERAT FUNCTII INALTE,NU AR FI OTRAVIT ZONA,SI LIMBA ROMANA NU AR FI FOST STALCITA DUPA BUNUL PLAC AL FIECARUIA.NU AM FI AVUT ATATIA PUBLICISTI,ROMANCIERI SI DRAMATURGI-LOCALI[E DREPT ,MULTI AU SI STUDII INALTE IN DOMENIU]CARE SA-SI LANSEZE APROAPE LUNAR,UNELE ABERATII LAUDATIVE,PE BANI PUBLICI OFERITI DE PRIMARII.
NUMAI MULTLAUDATUL TRAIAN POPOVICI-COLACU-FD.MOLD.CAT S-A CHINUIT SA RIDICE SCOALA CARE II POARTA NUMELE.A CURS MULT SANGE,LACRIMI SI SUDOARE,ASA AFIRMA SUSTINATORII.TOV.DRAGUSANUL,IN NU AU MURIT TOTI DIN ZONA.,,SUCCESURI'' SI RETRIBUTIE DOLDORA SI LA TIMP.
3.   COMPLETARE trimis de
(20 mar 2012, 13:45:32
PROBABIL NICI ,,ACENZORITEI'' NU AR FI EXISTAT ,AZI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei