Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 mar 2012 - Anul XVII, nr. 65 (4970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Forţă şi frumuseţe

Prezentare şi demonstraţie de dresaj canin cu rase dintre cele mai diferite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mici sau mari, cu blană netedă sau sârmoasă, drăgălaşi sau fioroşi, zeci de exemplare din diferite rase au participat ieri la amiază, în parcarea Shopping City Suceava, la o demonstraţie chinologică, un preambul la manifestarea de peste două săptămâni care se va desfăşura în acelaşi loc.

Câteva sute de oameni s-au adunat pentru a vedea rasele canine aduse de proprietari din tot judeţul, iar la final fiecare a plecat acasă satisfăcut. Prezentarea câinilor care au „defilat” în faţa publicului a fost făcută într-un mod dinamic şi atractiv de Cristian Domiţian Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava. Printre exemplarele care au urcat pe „podium” s-au numărat şi ciobăneştii româneşti de Bucovina, aduşi de la Gura Humorului de Ştefan Dorin Ghiuţă, dar şi ciobăneştii germani şi cei de Berna.

În faţa publicului a fost adus şi un ogar rusesc, despre care prezentatorul a spus că era „apanajul ţarilor, şi pe care comuniştii au vrut să-l facă dispărut”. Un alt câine care a atras atenţia a fost buldogul francez. „Contrar drăgălăşeniei sale, este un mare atlet. Vă anunţ că îi place liniştea şi somnul pe canapea”, a menţionat Cristian Moroşanu.

Din prezentare nu au lipsit nici rase foarte cunoscute, cum ar fi labradorul, „a doua rasă ca răspândire pe glob”, două exemplare canine din rasa vijla maghiară, dar şi chow-chow, un terranova originar din estul Canadei, un akita inu, „o rasă monument al naturii în Japonia”, dar şi alte rase extrem de cunoscute de câini.

 

Demonstraţii de dresaj

După prezentarea câinilor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi cei ai Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava au oferit şi câteva numere de dresaj. Mai mulţi ciobăneşti germani şi rottweileri au demonstrat că ştiu ce este disciplina, reuşind să îndeplinească toate comenzile stăpânilor chiar dacă erau perturbaţi de mulţime şi de fumul de mici de la grătarele din zonă. Un labrador a luat la „control” mai multe poşete adunate de la doamnele din public, reuşind să descopere, după miros, geanta în care stăpânul a ascuns un obiect anume.

Demonstraţia şi prezentarea canină s-a încheiat după aproximativ o oră, iar „vina” pentru acest spectacol aparţine celor de la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi reprezentanţilor Shopping City Suceava, care au lansat invitaţiile oficiale către Asociaţia Chinologică Judeţeană Suceava şi IPJ Suceava.

 

Părinţii, sfătuiţi să cumpere câini pentru copii

La prezentarea de ieri, în public a fost şi un important „contingent” de copii. Aceştia au admirat câinii şi au gustat din plin demonstraţiile făcute de oamenii cu experienţă. Iulian Cuşnir, vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Judeţene Suceava, crede că prezenţa unui câine alături de un copil poate fi benefică pentru ambele părţi. „Recomandarea mea este ca pentru vârste de până la 10-12 ani copiilor să li se cumpere câini din rase care nu sunt agresive, gen labrador, câini care nu sunt foarte buni pentru pază. În plus, prezenţa unui câine stimulează şi dezvoltarea psihică a copilului şi îl responsabilizează, în sensul că are obligaţia de a hrăni şi creşte patrupedul”, a opinat Iulian Cuşnir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezentare şi demonstraţie de dresaj canin cu rase dintre cele mai diferite.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prezentare şi demonstraţie de dresaj canin cu rase dintre cele mai diferite5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei