Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 mar 2012 - Anul XVII, nr. 53 (4958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Expoziţie

„Reptile vii”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava s-a deschis joi expoziţia „Reptile vii”, care prezintă peste 70 de specii de reptile de o mare varietate, cărora li se alătură câteva tarantule, precum şi „mascotele” expoziţiei, reprezentate de doi dihori şi o pereche de chinchilla.

 

Reptilele aparţin crescătorului arădean Florin Sîrb

Reptilele, care aparţin crescătorului arădean Florin Sîrb, sunt prezentate publicului într-o expoziţie itinerată permanent prin ţară, popasul de la Suceava succedându-se celor de la Roman şi Rădăuţi, expoziţia urmând să ajungă în luna aprilie la Galaţi.

De la şerpi impresionanţi prin mărime (piton şi boa constrictor), la şerpi cu veninul ucigător (mamba verde, taipanul sau şarpele cu clopoţei), de la fascinanta iguană verde, la mica şi prietenoasa şopârlă Gecko (pe care organizatorii o ţin în palmă) şi până la leneşele broaşte ţestoase, toate reptilele vieţuiesc în micromediul lor artificial, creat în terrarii cu vitrină din sticlă.

 

Fiecare exemplar are un carnet de sănătate

Aşa cum am aflat de la cei doi organizatori, arădeanul Florin Sârb şi braşoveanul Valeriu Florian Szabo, reptilele sunt transportate de la o destinaţie la alta în saci din pânză.

Terrariile, în care reptilele sunt prezentate în expoziţie, sunt încălzite cu becuri electrice (temperatura trebuie păstrată între 22-27 grade Celsius), iar „patul” pe care se mişcă acestea este „aşternut” cu tocătură din lemn (din esenţe care nu provoacă alergii respiratorii) sau pietriş foarte mărunt.

Fiecare exemplar are un carnet de sănătate şi, la intervale regulate, toate reptilele sunt supuse unui control sanitar, precum şi unor tratamente de deparazitare şi dezinsecţie.

În mod obişnuit, primesc hrană uscată şi congelată, dar li se administrează şi vitamine complexe.

 

Colecţia de bază s-a constituit în anul 2007

Colecţia de bază s-a constituit în anul 2007 şi există câţiva „pensionari” îndrăgiţi ai colecţiei, precum şarpele şobolan regal, tegu roşu sau cobra scuipătoare de Indochina.

Preţurile de achiziţie a unei reptile variază de la câteva zeci de dolari, până la 5.000 de dolari, cât a costat şarpele taipan.

Aşa cum ne-a spus Valeriu Florian Szabo, ei nu se ocupă şi de împerecherea/reproducerea reptilelor şi nici de recoltarea veninului, scopul lor fiind doar cel de le creşte şi a le expune pentru a face cunoscută publicului varietatea speciilor.

 

Cea mai diversificată colecţie de reptile vii din România

„Este cea mai diversificată colecţie de reptile vii din România”, spune Valeriu Florian Szabo, care se ocupă de îngrijirea permanentă a tuturor exemplarelor. „Avem mulţi prieteni pe internet - subliniază el - cu care schimbăm opinii, sugestii şi stabilim contacte în vederea achiziţiilor”.

Crescătorul de reptile Florin Sârb şi-a transformat pasiunea într-o afacere  înfiinţând forma „Exotic Land” prin care itinerează şi prezintă expoziţii prin ţară.

Expoziţia de la Suceava, la care vizitatorii pot intra zilnic, de luni până duminică, între orele 10:00 - 18:00 (preţul biletului de intrare fiind de 5 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru preşcolari, elevi, studenţi şi pensionari), va dura până pe data de 8 aprilie a.c.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Reptile vii”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava.
 Vizualizări articol: 1623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Reptile vii”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei