Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumiri

Sindicaliştii de la BNS şi Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Strigătele de protest contra celor aflaţi la guvernare s-au făcut din nou auzite în centrul Sucevei, aseară. De această dată, cei care au protestat în faţa Prefecturii Suceava au fost sindicaliştii din cadrul BNS şi Cartel Alfa.

În vreme ce lozincile strigate şi mesajele agresive către cei aflaţi la guvernare au semănat izbitor de mult cu protestele anti-Băsescu şi anti-PD-L care au avut loc în Suceava dar şi în ţară, pancartele au transmis alte mesaje, cu o serie de revendicări concrete.

Astfel, deviza protestului organizat simultan, în aproape întreaga ţară, a fost “Până aici! Ajunge! Austeritatea e o problemă, nu o soluţie!”.

Alte revendicări s-au referit la o reformă a sistemului de sănătate în beneficiul cetăţeanului, asigurarea unor pensii decente, crearea de locuri de muncă, creşterea salariului minim, rediscutarea şi modificarea legii ajutorului social, combaterea evaziunii şi a fraudei fiscale.

Practic, revendicările scrise pe foile de hârtie pe care le ţineau în mână unii protestatari şi cele de pe pancarte, care se pretau exact unui protest al sindicaliştilor, nu s-au prea potrivit cu ceea ce au strigat ei în faţa Palatului Administrativ - “Ieşi afară, javră ordinară!”, “Hoţii!” şi “Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”. Totuşi, printre zgomotele produse de vuvuzele şi fluiere, protestatarii au venit şi cu lozinci precum „Vrem să muncim, nu să cerşim!”, adecvate unui protest al celor care se luptă să păstreze locurile de muncă pentru ei şi colegii lor din instituţiile pe care le-au reprezentat (Poşta Română, poliţie, Romtelecom, Termica, învăţământ).

Spre sfârşitul protestului, care a durat de la ora 17.00 la 18.00, o delegaţie a sindicaliştilor protestatari a fost invitată la discuţii de prefectul Sucevei, Sorin Arcadie Popescu, care s-a angajat să transmită lista de revendicări către Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii de la BNS şi Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii Suceava.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii de la BNS şi Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alfa si omenga.. trimis de
( 1 mar 2012, 11:45:41
S-a ma strigat " vrem sa munciti, nu sa fluturiti!"
2.   Proces verbal trimis de
( 1 mar 2012, 12:20:31
Lozincile strigate nu s-au potrivit cu cele scrise, desi "adjutantii" puterii le-au bifat, punct cu punct, litera cu litera. De asemenea mitingul a semanat izbitor cu alt miting, strigatele cu alte strigate, probabil indivizii fiind in legatura. Si eu suspectez: nu cumva astia "s-au vorbit impreuna", vorba lu' nenea Garcea? As zice mai degraba ca este vorba de o retea mai ampla de protestatari, care actioneaza atat pe teritoriul tarii, dar care are ramificatii si in afara. Si asta, si datorita faptului ca nu s-au luat masurile necesare, autoritatile competente etc. etc.
intocmit proces verbal...
Bozu Amac? E nume prea romanesc, ce nume sa-mi iau?
3.   Inutil trimis de
( 1 mar 2012, 15:42:27
unii sint chiar ridicoli...
4.   Sono Liliana trimis de
( 6 mar 2012, 21:08:02
Ciao alin.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei