Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2012 - Anul XVII, nr. 45 (4950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu ochi-n patru

Locuitorii din Vatra Dornei se tem pentru viaţa şi siguranţa lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii din Vatra Dornei au ajuns să se teamă pentru viaţa şi siguranţa lor. După ce iluminatul public din oraşul staţiune de interes naţional a fost întrerupt, oamenii trăiesc un adevărat coşmar. Cristian Vorobeţ locuieşte pe strada Schitului din Vatra Dornei şi a încercat să afle mai multe amănunte din partea autorităţilor locale despre situaţia iluminatului public şi când se va reveni la o stare de normalitate, la care tinde întreaga populaţie.
„Am sunat la Primăria Vatra Dornei, am sunat la Prefectura Suceava, am sunat şi la Consiliul Judeţean Suceava. De nicăieri nu am primit nici un răspuns, doar am fost purtat de colo până colo şi dus cu vorba”, a menţionat Cristian Vorobeţ.
Bărbatul spune că întreg oraşul stă cufundat în beznă, ceea ce creează o stare de disconfort şi nesiguranţă.
„Seara trebuie să merg la şcoală după copii şi după nevastă cu bâta la mine. Ceea ce se petrece acum este un atentat la siguranţa noastră. Ni se încalcă drepturile prevăzute şi garantate prin Constituţie. Din câte ştiu eu, la Vatra Dornei nu s-a declarat nici stare de calamitate şi nici nu suntem în război, aşa că de ce trebuie să suportăm toate aceste necazuri?”, s-a întrebat iritat contribuabilul dornean.
Mai mult, Cristian Vorobeţ este îngrijorat de faptul că toate zvonurile care au vizat oraşul în care trăieşte s-au adeverit. „Am auzit că primăria rămâne fără curent, şi a rămas. La fel s-a întâmplat cu Casa de Cultură, iar acum cu iluminatul public. Ultimul zvon este că vom rămâne fără curent electric şi la centrala care asigură căldura în oraş. Doamne fereşte să fie adevărat!”, a spus bărbatul.

 

Maşini şi oameni în plus în misiuni de patrulare

Pentru că situaţia este cu adevărat critică, reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei din Vatra Dornei au luat măsuri pentru a preîntâmpina furturile şi alte acte antisociale sau de vandalism. Comisarul-şef Dorel Aiacoboae, şeful Poliţiei Vatra Dornei, a precizat că de comun acord cu colegii de la Jandarmerie s-a decis suplimentarea patrulelor trimise pe străzi în timpul nopţii.
„La periferie se circulă cu maşinile cu semnalele luminoase în funcţiune, nu şi cu cele acustice, pentru a nu panica populaţia. În zona centrală se execută patrulări la pas, iar în gările din oraş avem mai mulţi oameni când vin şi pleacă trenuri”, a explicat comisarul-şef Aiacoboae.
Potrivit şefului poliţiei, în acest moment situaţia în Vatra Dornei este sub control, atât din punct de vedere al apelurilor la 112 venite din partea cetăţenilor, cât şi din punct de vedere al prevenirii oricăror fapte cu impact negativ asupra societăţii.

 

Aseară, a patra noapte în beznă

Aseară a fost a patra noapte în care Vatra Dornei a stat în beznă. Iluminatul public a fost întrerupt în cursul zilei de luni, după ce firma Luxten Lighting Company SA Bucureşti, cu care Primăria Vatra Dornei avea contract încă din vara anului 2003, a decis să rupă contractul. Luxten a trimis o cerere la E.ON, iar furnizorii de energie electrică au tras heblul. Aşa se face că becurile din reţeaua de iluminat public nu s-au mai aprins, iar situaţia pare să nu-şi găsească o rezolvare prea rapidă, în ciuda optimismului fără acoperire pe care-l tot afişează primarul Ioan Moraru.
Motivul pentru care s-a solicitat întreruperea furnizării energiei electrice este o datorie de 1.116.421 de lei, pe care administraţia dorneană a acumulat-o în ultimii ani faţă de serviciile prevăzute în contractul încheiat cu Luxten Lighting Company.
Situaţia în care a ajuns Vatra Dornei, altădată un oraş etalon al judeţului, se datorează actualului primar. Activitatea edilului în funcţie, liberalul Ioan Moraru, a fost sintetizată extrem de bine de actualul viceprimar al municipiului Vatra Dornei, Mircea Rusu: „Modul cum acţionează primarul Ioan Moraru reprezintă un derapaj total de la realitatea de zi cu zi, iar prin tot ceea ce face denotă că nu este interesat câtuşi de puţin de probleme comunităţii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din Vatra Dornei se tem pentru viaţa şi siguranţa lor.
 Vizualizări articol: 2719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Locuitorii din Vatra Dornei se tem pentru viaţa şi siguranţa lor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Culmea culmilor!!! trimis de
(24 feb 2012, 11:18:21
Suntem de râsul curcilor, am rămas fără curect electric, oare ce fac edilii dornei, că nu numai primarul este vinovat de această situaţie , toţi sunt la fel de vinovaţi. Lăsaţi politica şi interele osului deoparte şi ocupaţivă domnilor de la conducerea municipiului de treburile pentru care sunteţi plătiţi din banii noştri. Nu vă este ruşine începându cu privmarul, vicele , secretarul, vă acuzaţi unul pe altul, dar de fapt nu faceţi niciunul nimic. Să vă fie ruşine la toţi!!
2.   Comentariu trimis de
(24 feb 2012, 13:07:49
asa va trebuie domnilor cetateni din statiune.de ce v/ati pus cu domnul flutur si nu a/ti votat primarul pdl ?????????????????????????????a trecut nu avea/ti rumegus,acum curent,elicopterele au zburat deasupra statiunii mai ceva ca in timul razboiului.....sper sa va fie invatatura de minte.
3.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
(24 feb 2012, 13:30:49
DE CE DORNENII NU TRATEAZA CU SEMI-PRIMARIA C-LUNG,SA TRAGA UN PRELUNGITOR PANA ACOLO ? CURENTUL SA FIE FURNIZAT DE LA CENTR.TERM.DE COGENERARAE SI ASA PRODUCE DE CATIVA ANI ENERGIE,IN EXCEDENT,SI NICI NU COSTA NIMIC,CEL PUTIN ASA SUSTIN CONSUMATORII RACORDATI LA ACEASTA CENTRALA.NICI APA CALDA MENAJERA NU COSTA NIMIC,DAR CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE,CA DE VREO 15 ANI NU A EXISTAT NICI O AVARIE LA RETEAUA DE APA CALDA,IAR SURSE CREDIBILE DIN PRIMARIE SUSTIN CA NICI IN URMATORII 15-20 DE ANI NU VOM AVEA VREO AVARIE.
MAI SA FIE.
4.   Comentariu trimis de
(24 feb 2012, 16:21:55
,,iar in garile din oras,,- cate gari sant in vatra dornei

4.1  RE: Comentariu trimis de
(24 feb 2012, 17:19:12
Nu te baga in seama degeaba. Vatra Dornei are doua gari deci e corect :in garile:
Ce e cel mai interesant si frizeaza ridicolul e ca in timp ce orasul e in bezna pe strada Popeni mai cunoscut drumul tatarilor e lumina la greu cu toate ca e prin padure si nu circula nimeni fara masina.
Vatra Dornei orasul condus de TUTU!!!!!!
5.   0 trimis de
(24 feb 2012, 16:57:46
In Vatra Dornei sunt 2 statii de cale ferata .
6.   Parere trimis de
(25 feb 2012, 19:41:56
se pare ca suntem la p...a micului comunist flutur. nu votam cu pdl suntem impotriva vointei lui si nu da bani la primaria dorna. parca banii ar fi de la muma-sa de acasa si nu banii contribuabililor. daca tot ne prigonesti d-le flutur o sa votam si impotriva mariei tale nu numai impotriva pdl-ului. daca vreti sa castigati primaria vatra dornei nu puneti candidati indivizi mediocri si fudului precum mircea rusu. mai cautati. moraru cu stilul lui defensiv a castigat . mai meditati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei