Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2012 - Anul XVII, nr. 43 (4948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tupeu în uniformă

Poliţistul săltat luni a presat un şofer trei zile să-i dea şpagă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul săltat luni seară în urma realizării unui flagrant pentru infracţiunea de luare de mită, caz despre care am relatat în ediţia de ieri a ziarului nostru, a presat un şofer, timp de trei zile, să-i dea şpagă, după ce acesta din urmă ar fi forţat trecerea la un semafor. Asta rezultă din ancheta derulată în acest caz, tupeul poliţistului fiind cu atât mai mare dacă avem în vedere că acesta nici nu are atribuţii pe linie de constatare a contravenţiilor rutiere.

 

Denunţătorul, un şofer ameninţat că rămâne fără permis

Conform anchetei derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, vinerea trecută, pe 17 februarie, un conducător auto domiciliat în Botoşani a sesizat că a fost oprit în trafic pe raza municipiului Suceava de un echipaj de poliţie, iar unul dintre agenţi i-a pretins bani sau foloase. Reclamantul a fost oprit în trafic sub motivul că a forţat trecerea într-o intersecţie, deşi semaforul era pe galben, iar apoi unul dintre poliţişti a început să-i sugereze că trebuie să plătească pentru a nu rămâne fără permis de conducere.

La nivelul poliţiei s-a constituit o echipă operativă, stabilindu-se că agentul care a cerut şpagă ar fi Ovidiu Drăgoi, lucrător în cadrul Poliţiei municipiului Suceava – Biroul de Ordine Publică.

 

Imobilizat de colegii poliţişti, după ce a fugit spre casă 

După cum se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „agentul de poliţie a continuat să aibă o atitudine incisivă de pretindere a unor sume de bani sau alte foloase”, condiţii în care, luni, pe 20 februarie, anchetatorii au pus la cale un flagrant.

Denunţătorul s-a întâlnit cu poliţistul în cartierul Obcini al municipiului Suceava, unde i-a oferit suma de 300 de lei.

Anchetatorii precizează că agentul de poliţie a fost foarte prudent în activitatea sa infracţională şi imediat după ce a luat banii a părăsit locul faptei, urcându-se în maşina sa. Poliţiştii care au realizat flagrantul l-au urmărit, reuşind să-l intercepteze şi să-l imobilizeze după ce acesta a parcat autoturismul în apropierea locuinţei sale.

 

Poliţistul nu a stat nici măcar 24 de ore în arest

După ce a fost audiat de procurorul care se ocupă de caz, agentul a fost pus sub învinuire pentru infracţiunea de luare de mită. Cum însă prejudiciul este mic, iar fapta nu prezintă un pericol social major, s-a luat decizia ca Ovidiu Drăgoi să fie cercetat în stare de libertate, fără a se emite nici măcar o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Până la o decizie definitivă a instanţei, acesta poate să lucreze în continuare în poliţie.

Echipa operativă din acest caz a avut sprijin informativ şi suport tehnic din partea DGIPI-SIPI Suceava şi a Biroului Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Trecutul agentului Drăgoi

În trecutul său relativ apropiat, poliţistul Drăgoi a mai fost implicat în două scandaluri, de altă natură.

În mai 2010, acesta a fost în prim planul unui scandal izbucnit într-o crâşmă din zona Pieţei Mari din municipiul Suceava. Aflat în timpul liber, agentul Drăgoi a fost acuzat că a tăbărât cu pumnii pe un bărbat în vârstă de 55 de ani, conflictul izbucnind pe fondul consumului de alcool al ambilor. Victima sa a fost diagnosticată cu multiple leziuni în zona capului.

În martie 2006, acelaşi poliţist a provocat un scandal în trafic, iar apoi tot el a sunat la 112 şi a anunţat că a fost tâlhărit. În realitate, conform anchetei de la acea vreme, agentul, beat la volan, nu a lăsat un autocamion să-l depăşească, scăpând la un moment dat maşina de sub control şi ajungând de-a latul drumului.

Atunci, şoferul camionului din spate a oprit şi, ajutat de alt conducător auto din trafic, i-a luat cheile din contact agentului, după care a sunat la 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul săltat luni a presat un şofer trei zile să-i dea şpagă.
 Vizualizări articol: 5219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Poliţistul săltat luni a presat un şofer trei zile să-i dea şpagă4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Militieni domnle!! trimis de
(22 feb 2012, 12:06:20
La asa comportament nu pare a fi politist, mai degraba militian turnator flamand...
2.   Fără de lege ! trimis de
(22 feb 2012, 12:49:21
Dacă nu aş fi avut "onoarea" de a îl cunoaşte personal pe acest distins şi emerit poliţist al Poliţiei Municipiului Suceava probabil aş fi indicat în prezentul comentariu prezumţia de nevinovăţie şi faptul că întradevăr este un prejudiciu mic şi aparent nu există un risc major, dar îmi fac cruce pentru că mint şi merg mai departe.

Ironic, aparent luarea de mită este ceva floare la ureche pentru poliţiştii din Suceava, la fel cum vătămarea corporală sau conducerea în stare de ebrietate şi altele de acest gen, sunt permise tuturor agenţilor cu ceva "spate" sau cu gură bogată la superiori dar aspru pedepsite când sunt săvârşite de cetăţeni de rând (care firar ei să fie fac fapte grave, riscuri sociale ridicate, etc)

Din păcate am văzut personal calitatea şi implicit actul justiţiei la români, în special în Suceava şi zic direct de pe acum că mă îndoiesc că respectivul va fi cel puţin dat afară din poliţie pentru ce a făcut (că onoarea uniformei şi etc, nu există la dumnealor), ba chiar ironic va mai face el şi altele la fel ca şi acum sau ca în trecut (pentru că, cei care cred că acest incident e unul aşa pur întâmplător, se înşeală amarnic, asta e doar puţin mediatizat)

Toată stimă şi respectul domnule Paiu pentru acest articol, dar discutăm despre oameni care nu au nici o responsabilitate civilă sau penală pentru nici o faptă (indiferent care e ea) şi asta evident pentru că la Suceava nu există justiţie ci doar o amăgire de ochii lumii, o parodie a unui sistem juridic care pe o uşă introduce în sistem oameni pătaţi şi pe cea din dos îi scoate mai curaţi ca în ziua naşterii (iar cei care ştiu, ştiu şi de ce)

Despre stimabilul Drăgoi s-ar mai putea zice multe, dar nici măcar caractere nu mai sunt şi la câte aş putea zice mi-e teamă că aş completa prea mult articolul, deci vă salut.
3.   Dragoi trimis de
(22 feb 2012, 14:13:54
Copilasu asta cu fata de mosneag nu se mai calmeaza niciodata, inca de pe la inceput anilor 2000 face de astea, e ceva obisnuit si el nici nu are atributii de rutiera. Justitia romana e 0.
Respect celor care scriu altfel de articole si rusine tuturor militienilor si justiei din Romania. Acuma am ramas si fara fonduri europene, incetu incetu o sa incepem sa simtit repercursiunile coruptiei din Romania care pleaca de jos si ajunge la cel mai inalt nivel.
4.   Nu inteleg trimis de
(22 feb 2012, 14:16:24
Nu inteleg de ce legea se aplica in alt mod cand vine vorba de militieni si in alt mod cand vine vorba de oameni obisnuiti, daca un paduche i-ar fi pretins vreunui copilas ''taxa de protectie'' 100 lei sa zicem l-ar fi legat rapid. Da asta ca e militian cu atat mai mult ar fi trebuit pedepsit desi nu-i vreau rau dar il lasa in continuare sa mai terorizeze copilasi la volan. Halal...
5.   Calma trimis de
(22 feb 2012, 14:27:53
Fratilor ce rost avea sa l aresteze pe fraier si sa i dea drumul la o luna de zile? Mai mare va fi curiozitatea daca se intocmeste dosar penal....pentru ca ar zbura din melitie. Dar cum a scapat militianul ala de la circulatie de la judet de a omorat un popa pe la Motca, poate asa scapa si lache asta. Oricum, intr o zi i se infunda si lui la ce tupeu incredibil are...da el peste cine nu trebuie...
5.1  RE: Calma trimis de
(22 feb 2012, 14:41:50
El se ia doar de străini şi de cetăţeni "inofensivi" pe care îi tratează suficient de brutal încât să le inoculeze o stare de frică (am auzit că în unele cazuri mai pune şi trancanul la tâmpla omului pentru a îşi exprima părerea.)

Legat de naş, mă îndoiesc pentru că toţi cei care stau în faţa unora ca ăsta sunt aspru pedesiţii de colegii lor şi implicit de justiţia aservită "marelui plan". Ţi-as da drept exemplu pe colegul şi cumătru lui: unul Gâlcă care la câte a făcut a scăpat basma curată, evident cu ajutorul Biroul Control Intern şi al unei eminente procuroare veşnic îndrăgostită de poliţia suceveană şi etern capabilă să şteargă orice prostie fac aştea.

Despre pedeapsă, că mai există şi D-zeu, băitu asta Drăgoi şi-a făcut mulţi "prietene" una dintre cele mai interesante poveşti fiind ultima lui vizită în Ucraina când s-a trezit gol puşcă pe un câmp şi şi-a cam pierdut tupeul. (evident de atunci nu mai calcă pe acolo)

:)))
6.   Ptr.POPSV cel dur trimis de
(22 feb 2012, 15:05:06
observ ca te dezlantui şi faci spume la gura cand e vorba de politie si justitie; se vede ca aceste instituții ti-au pricinuit necazuri; probabil esti un "baiat bun"
7.   Monitorul de sv un ziar ce face multe...Rusine! trimis de
(22 feb 2012, 15:17:54
Iar voi fraerilor,astia de altceva nu mai stiti decat cuvantul arogantei voastre ,,militian''.D'a cand va moare capra,vecinul,va intra apa in casa,va ia foc casa,sunteti furati,etc,etc...pe cine chemati? ,,Politia....va rog sa veniti ca..''s.a.m.d. iar cand la o adica...hop ,,militienii, betivii,prostii si alte epitete specifice unui om cu cultura limitata. Mi-e sila de voi cei care ,,aruncati cu piatra'' dar pe voi nu va vedeti.Ce corecti sunteti voi de acolo din spatele tastaturii...d'a cand cadeti in belea si vine politistul..,,stiti sefu ca o fi ca o pati....'' si alte alea. Nu uitati ca cine judeca va fi judecat.
Cat despre faptul ca politistul in cauza nu a fost dus ,,la arestare'' va spun eu adevaratul motiv: fratilor s-au saturat bietii judecatori de argumentele fara temei ale anchetatorilor (Parchet,D.G.A) iar in consecinta au fost bine urecheati iar acum nu mai indraznesc sa mai mearga ''la arestar'' fara probe cum dealtfel probabil si in acest caz se intampla. Cat priveste prejudiciul sa stiti ca la infractiunile de coruptie asta mai putin conteaza,fapta-i fapta..
Dragoi,vezi ca a venit timpul in viata ta cand bunul Dumnezeu te incearca...rabda si crezi...daca te vei cai de pacatele tale El te va ajuta pe tine dar mai ales pe familia ta. Ma voi ruga pentru voi.
8.   Se vede trimis de
(22 feb 2012, 16:11:24
STARTREK e clar ca tu esti militian deci stai deoparte ca nu am apelat niciodata in viata mea la ajutorul politiei si nu te mai agita ca sprayu. Mansarda nu am nici un dosar nimic, am cazierul perfect curat si nu zic ca nu sunt si 10% dintre cei angajati la MAI care sunt corecti, dar numarul asta e maxim. Mie imi e scarba de specimenele astea care apar si desi e democratie infractiunile savarsite sunt tratate diferentiat in functie de cati bani ai, ce uniforma imbraci, ce culoare e partidul la care esti membru sau pe cine ai in spate. Eu n-am nimic cu Dragoi asta, ba chiar imi e simpatic si el si Galga fostul lui coleg care acum e la circulatie pentru ca e cum a zis cineva mai sus ei se iau doar de copilasi si de oameni slabi. Din partea mea sa ramana acolo unde e si sa-si mai vada de lungul nasului si de atributiile sale, pentru ca vorba aia ulcioru nu merge de multe ori la oala. E usor sa arunci cu  ☭  in cineva sau sa-i doresti sa mearga la puscarie desi asta e cel mai groaznic lucru care i se poate intampla cuiva, are si el familiei de crescut asa ca ar trebuii sa se gandeasca de doua trei ori pana sa faca alta prostii, iar la Galca ala i-a cam venit mintea la cap de multa vreme va zic eu asa ca nu-l mai bagati in aceeasi oala.
8.1  RE: Se vede trimis de
(22 feb 2012, 20:18:59
Sunt de acord cu faptul că nu e moral şi creştin corect să îi doreşti altuia ceea ce nu vrei să ţi se întâmple ţie, dar există şi reversul medaliei aici pentru că în România sunt cetăţeni care fac ani grei pentru 1 leu sau o găină (sunt cazuri şi în Suceava) în vreme ce fapte de această natură (deosebit de grave, ţinând cont de lege care prevedee 3-15 ani) sunt tratate complet diferit.

Drăgoi a lăsat multă lume pe drumuri şi numai eu am avut ocazia de a cunoaşte sute de persoane în ultimii ani care au cotizat forţat la el, fiind deasemenea mulţi care au suferit enorm din cauza sa şi implicit a relaţilor/neamului care o bună bucată l-au făcut un "mic rege" într-o anumită zonă a oraşului. Acum dacă în ceasul al 18-19 va reveni cel puţin pe calea dreaptă e decizia sa personală, dar după cum îl cunosc aşa ceva nu se va întâmpla.

Legat de Gâlcă, cu scuzele de rigoare dar ăsta bate femei (măcar Drăgoi e cu moşii) şi ulterior astă i-a direct (nici măcar nu ştie să ceară). Acum că aparent s-a cuminţit e o urmare logică a faptelor care l-au ajuns din urmă şi datorită cărora pe moment tre să stea mai calm.

9.   Altceva trimis de
(22 feb 2012, 16:16:07
Mie imi place ca tot aruncati cu rahat in ziaristii astia, care asa bine/rau cum vi se pare voua macar ei isi fac meseria chiar daca-si pun atatia oameni in cap, astia sunt niste romani adevarati, respect pentru ei!
10.   Vezi k esti prost? trimis de
(22 feb 2012, 19:35:01
tocmai ce spuneam ca faci parte dintr-o categorie de oameni superlimitati iar tu ai si confirmat. Dar hai sa ma explic: in primul rand ai inceput cu acelasi cuvant,,militian'' apoi atat de multe lucruri stii k nici banalul proverb cu ulciorul nu il stii....CIOKU MIC!
10.1  RE: Vezi k esti prost? trimis de
(22 feb 2012, 19:59:13
Hahahahaha

Eu găsesc ironic cum oamenii ca tine îşi permit să folosească cuvinte care îi depăşesc clar, dând dovadă în acelaşi timp de lipsa unor 7 ani de acasă.

Din comportamentul tău reiese o poziţie mult prea subiectivă faţă de cauza curentă, deci implicit există bănuiala legitimă că eşti un mic miliţian (iar dacă te deranjează termenul, rogu-te învaţă-i pe domnii aia de la poliţie esenţa cuvintelor în pricină şi implicit fă-i să înţeleagă că diferenţa dintre termene stă doar în respectarea unor norme metodologice. Da cum mulţi dintre ei nu prea pricep despre ce e vorba şi continuă să se comporte ca pe propria tarla evident că termenul miliţian e corect aplicat acestora)
11.   OCHIRECI trimis de
(22 feb 2012, 20:38:22
Mai multa dreptate nu puteai avea, maxima! Si iar ai reusit sa iriti un militian frustrat care abia asteapta sa te prinda la volan si sa gresesti, eu sunt asa de pasiv si linistit cand ma mai opreste cate un agitat de asta, nu tre sa schimb prea multe vorbe cu el si se linisteste rapid. Startrek tu mananaci bani de la buget aiurea, eu aduc bani in tara pentru oi ca tine, deci ciocu mic si joc de glezne!
11.1  RE: OCHIRECI trimis de
(22 feb 2012, 21:17:10
Mulţumesc de apreciere şi mă înclin.

Cât despre ce mi-ar face unii cu funcţie nu prea contează de vreme ce niciodată nu am ajuns pe mâna lor şi nici nu voi ajunge şi asta chiar dacă de mulţi ani apăr oameni faţă de abuzurile lor şi sunt implicit demult în "vizorul" lor.

Ştiu însă că există un Dumnezeu şi că atâta vreme cât sunt curat nu am de ce să mă tembig grin
11.2  RE: OCHIRECI trimis de
(22 feb 2012, 22:47:21
Aveam de gand sa nu comentez, dar as vrea totusi sa fac cateva precizari:
1. militie = "bratul inarmat al poporului"..cam asa se traduce cuvantul aflat la origine..deci, de ce ar fi cineva deranjat de termenul de militian? dar mai ales, de ce l-ar folosi unii doar k sa se afle in treaba?
2. Cine-l baga pe Galk in aceeasi oala cu Dragoi, maaare greseala face...aviz amatorilor, hahahah
3. Am citit multe comentarii de-ale lui PopSv la diverse articole si nu pot spune decat ca esti retardat rau (n-are aproape nici o legatura cu ce ai scris la articolul asta)
4. Am trait sa o va si pe asta: Paiu laudat pt ce articole scrie..Bai frate, avea dreptate Badea cand vorbea despre jurnalisti/ gurnalisti/curnalisti
5. Nu-l mai amestecati pe Domnu' (ma refer la D-zeu,, evident) in toate prostiile..n-aveti nici o legatura cu cele sfinte nici El n-are timp de voi..si-a sters Romania din agenda ....
11.3  RE: OCHIRECI trimis de
(22 feb 2012, 23:50:07
1. Securitatea nu a fost formata de "oameni ai poporului" si implicit oamenii care au avut de suferit de pe urma faptelor lor au o cu totul si cu totul alta intelegere a cuvantului "militian", dar evident fiecare e liber sa aiba propria opinie.

2. E un subiect delicat intradevar, dar e si o discutie in contradictoriu fara rost mai ales ca am enumerat anterior anumite fapte comparate intre cei doi, care din punctul meu de vedere stabilesc o anumita diferenta. A si sa nu uit, ii stiu de prea multi ani ca sa fac marea greseala de a nu ii pune la un loc de vreme ce ambii de fata cu celalalt sunt foarte buni prieteni (amici) iar pe la spate s-ar ucide unul pe altu, iar referitor la metode si fapte (sunt identice, dar difera modul operativ)

3. Eu nu am citit multe si nici nu consider corect ca sa fie un om insultat pentru pozitia sa indiferent de ceea ce scrie. Toti suntem putini luati, vorba cantecului, pana la urma

4. Mircea Badea este un subiect mult prea nesemnificativ pentru mine, in special pentru ca nu agreez sub nici o forma lipsa sa de obiectivitate si evidenta sa subordonarea unei anumite clase politice, deci ca atare sincer as prefera un citat dintr-un intelectual (ca nota aparte ti-l recomant pe C. Radulescu-Motru drept sursa pentru urmatorul tau citat)

5. Romanii sunt crestini iar ca atare D-zeu e mereu in sufletul si inima noastra. Referitor la legatura noastra cu EL (ca ai folosit plural) o consider o insinuare regretabila pe care prefer sa nu o comentez. Ultima afirmatia legata de tara noastra e mult pesimista deasmenea pentru gustul meu, deoarece sunt optimist din fire si am fost educat sa cred ca D-zeu e omniprezent (dar deja discutam despre altceva).

3.
12.   Militieni trimis de
(23 feb 2012, 01:02:32
militieni, militieni, militieni, militieni militieni......te simit naspa, mai continuam...militieni militieni militieni.....
Cand veti demonstra ca va putem numi domnii politisti care au arestat toti mafiotii din Suceava prezentand probe solide la dosare si care cunosc legea in asa fel incat nimeni in timpul proceselor sa ii trimita acasa, cand vom auzi ca ati arestat pe toti cei care iau mita din structurile sucevene, iar cand prin munca voastra de prevenire si nu de vanatoare ati reusit sa reduceti numarul accidentelor din judet va promit ca va voi numi pe toti domnii din corpul de politie Suceava
13.   Domnului Stelu. trimis de
(23 feb 2012, 07:59:29
Arestarea marilor mafioti ai judetului intra in directa competenta a D.G.A eventual D.N.A insa cat timp acestia se inregistreaza doar cu cate o fapta doua de coruptie de genul celei presupuse ca s-ar fi comis in prezentul articol (spagi de maxim 300 de lei) atunci cei din organismele mentionate papa banii statului degeaba..Ba mai mult eu cred ca si protejeaza pe ,,alocuri'' marea coruptie iesind ,,in fata'' cu cate un amarastean gen ,,militianul'' tau. Ce zici,am dreptate? Prostule,prostule,prostule,pro

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei